×

Opinii

Ioan Bejan, Sustainability Director, Genesis Property: Cererea pentru spatii de lucru sustenabile...

Ioan Bejan, Sustainability Director, Genesis Property: Cererea pentru spatii de lucru sustenabile este in continua crestere, sustinuta de angajatii tot mai preocupati atat de efectele din ce in ce mai vizibile ale schimbarilor climatice, cat si de reducerea impactului asupra mediului inconjurator

25.04.2024, 11:36 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Modul in care o organizatie urmeaza principiile dezvoltarii sustenabile si pune in aplicare strategia de sustenabilitate are un impact semnificativ asupra reputatiei si imaginii pe care aceasta si le formeaza. Vorbim aici atat de imaginea externa companiei, fata de parteneri, clienti si potentiali angajati, cat si de cea din interiorul acesteia, fata de actualii angajati si colaboratori.

Prin urmare, spatiile de lucru construite si operate sustenabil reprezinta o componenta esentiala a oricarei strategii pe termen lung pe care organizatiile trebuie sa o dezvolte. Cererea de birouri "verzi" este acum mai mare ca oricand, in contextul in care forta de munca este tot mai mult formata din tineri din ce in ce mai preocupati de impactul pe care organizatiile il au asupra mediului inconjurator. Angajatii de astazi au asteptari mult mai mari in aceasta privinta, fata de acum cativa ani, iar deciziile lor privind alegerea unui loc de munca se bazeaza foarte mult pe reputatia companiei, in special legata de modul in care aceasta respecta normele si reglementarile europene in materie de ESG.

Astfel, un birou construit si operat in mod sustenabil are un rol major in a sprijini organizatiile sa se diferentieze una fata de cealalta, creand o imagine pozitiva si atractiva, cu impact major atat asupra afacerilor, cat si asupra atractivitatii pe piata muncii. Un aspect deosebit de important il au aici masurile clare, vizibile, care vizeaza atat reducerea consumului de energie, cat reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, in acelasi timp cu gestionarea eficienta a deseurilor.

In proiectarea spatiilor de lucru, una dintre prioritati este maximizarea beneficiilor luminii naturale, cu un impact pozitiv atat asupra eficientei energetice, cat si asupra confortului si bunastarii angajatilor. Utilizarea de materiale reciclate la construirea sau renovarea birourilor este, de asemenea, importanta. De exemplu, in cadrul YUNITY Park, concept creat de Genesis Property, lumina naturala este omniprezenta si datorita designului biofilic inovator, care integreaza elemente naturale in spatiile de lucru, oferind o continuitate intre interior si spatiile verzi din exteriorul cladirilor.

Promovarea inovatiei si colaborarii, cu incurajarea unui mod de gandire si actiune inovativ si inspirational, precum si comunicarea deschisa si transparenta care include mecanisme de feedback si imbunatatire continua a activitatii, sunt principalele caracteristici ale unei organizatii sustenabile. De aceea, companiile care adopta o astfel de abordare sunt capabile de a crea plusvaloare masurabila, pozitionandu-se astfel inaintea celorlalti competitori, beneficiind mereu de un avantaj competitiv. Tocmai de aceea, Genesis Property, compania fondata de Liviu Tudor, este mereu in avangarda masurilor privind cresterea sustenabilitatii, tocmai pentru a asigura chiriasilor sedii ultra-moderne si atractive si a le oferi un avantaj diferentiator.

Genesis Property a instalat 1.080 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalata de circa 600 kW, pe cei aproximativ 4.000 mp de acoperisuri ale cladirilor din YUNITY Park, astfel incat acest campus al viitorului sa indeplineasca criteriile de eficienta energetica nZEB inca din acest an. Productia anuala de energie a acestora este de 650-680 MWh/an, iar energia produsa reprezinta circa 12% din necesarul de consum al intregului parc de birouri. Genesis Property isi propune sa devina o companie cu emisii nete de carbon zero pana in 2040 si sa finalizeze procesul de decarbonizare cu 10 ani mai devreme fata de termenul stabilit de Comisia Europeana prin Green Deal, si anume pana in 2040.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare