×

Profesii

Marcela Stancu, Genesis Property: Investitiile in spatiile moderne de lucru devin o necesitate...

Marcela Stancu, Genesis Property: Investitiile in spatiile moderne de lucru devin o necesitate pentru companii in atragerea si retentia angajatilor

16.04.2024, 13:48 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Majoritatea angajatilor de astazi nu mai cauta doar un simplu loc de munca, ci aspira la un mediu de lucru care sa le ofere o experienta completa si sa le permita sa imbine activitatea profesionala cu momentele recreative si de relaxare, este concluzia unui sondaj realizat de Genesis Property, dezvoltator de cladiri de birouri clasa A, care detine si administreaza proiectele YUNITY Park si West Gate Business District din Capitala.

Astfel, aproape 61% dintre angajati considera ca biroul ideal trebuie sa fie intr-un campus cu multe facilitati si optiuni pentru viata la birou si timpul liber, cu spatii diferite unde pot lucra in functie de nevoile lor.

Din perspectiva beneficiilor, lucrul intr-un birou ideal aduce contributii semnificative pentru angajatii din toate generatiile. Aproape 60% dintre acestia considera ca un astfel de mediu imbunatateste starea lor de bine si sanatate, in timp ce 50% apreciaza ca sporeste productivitatea si eficienta muncii. De asemenea, aproape jumatate din respondenti (49%) percep lucrul intr-un birou ideal ca fiind esential pentru realizarea unui echilibru intre viata profesionala si timpul liber.

"Investitia intr-un birou modern si versatil nu este doar o necesitate, ci o oportunitate pentru companii de a-si atrage si mentine cei mai talentati angajati si de a-si consolida pozitia pe piata intr-o lume competitiva si in continua schimbare", spune Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Pe langa oportunitatile de promovare si crestere a salariului (55%), pachetul de beneficii extrasalariale (46,2%) si modul de lucru hibrid (41%), peste 30% dintre respondentii de toate varstele considera colaborarea cu echipa, mediul de lucru si facilitatile drept aspecte foarte importante atunci cand iau in considerare un nou job.

De altfel, aproape jumatate dintre angajatii romani care au raspuns la sondajul Genesis Property considera ca principala facilitate pe care ar trebui sa o aiba biroul ideal este accesul la cele mai moderne tehnologii si instrumente. Altii prefera zonele destinate interactiunii si colaborarii cu colegii (36,5%), spatiile verzi si extinse in imediata apropiere a biroului (30%) sau spatiile pentru socializare la birou si in timpul liber (29%).

Un campus cu multe facilitati este considerat ideal de catre angajatii de toate varstele pentru ca ofera o varietate de optiuni pentru a petrece timpul liber si a face fata stresului cotidian. Aici, angajatii ar avea acces la zone de relaxare, sali de sport si restaurante care sa le permita sa-si incarce bateriile si sa se simta inspirati.

In termeni de beneficii pentru sustenabilitate pe care ar trebui sa le aiba birourile, majoritatea respondentilor au mentionat iluminatul interior si exterior cu tehnologie LED pentru consum eficient (51,7%), echipamentele si instalatiile de incalzire si racire eficiente energetic (51%), importanta panourilor fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie (47%), precum si utilizarea senzorilor pentru monitorizarea si reducerea consumului de utilitati (32,5%). De asemenea, putin peste 20% dintre respondenti au subliniat importanta statiilor de incarcare pentru masinile electrice.

Sondajul Genesis Property, desfasurat in martie 2024, la nivel national, prin platforma iVox, a inclus un esantion total de 1.247 utilizatori de internet din Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare