×

Eveniment

Ministrul Economiei, Radu Oprea, anunta un parteneriat cu producator american de drone. Acestea vor...

Ministrul Economiei, Radu Oprea, anunta un parteneriat cu producator american de drone. Acestea vor fi produse in Romania si vor fi utilizate in agricultura, respectiv aparare

24.05.2024, 19:26 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Acordul, semnat in cadrul Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024, marcheaza o premiera pentru industria romaneasca de aparare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone in domeniul constructiei de UAV-uri militare si civile. Proiectul vine ca raspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apararii.

Societatea Carfil SA are o istorie de peste 100 de ani in productia de armament si munitie pentru artilerie si se numara printre cele mai importante companii din industria de aparare a Romaniei.

Periscope Aviation reprezinta divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recenta investitie a companiei americane, renumita pentru inovatia sa in sistemele UAV tactice de inalta performanta.

Prin intermediul acordului semnat vineri, cele doua parti isi afirma dorinta de a accelera potentialul national in domeniul producerii si operarii acestor echipamente (drone) la scara nationala, pentru domeniul militar si civil. Astfel, au fost parafate doua protocoale, unul privind dezvoltarea cadrului legislativ si a productiei de drone in Romania, cosemnat de 7 entitati, sub coordonarea SC Carfil SA., astfel: Avi Aircraft, Easydo Digital Technologies (EDT), The Insource Development Group (TID Group ), Apdrone, Asociatia Centrul de Excelenta UAS si C-UAS, Asociatia "UVS-ROMANIA". Si un al doilea protocol privind dezvoltarea producerii de drone agricole romanesti, in vederea accelerarii utilizarii lor pe scara larga in lucrarile agricole, cosemnat de 13 entitati, sub coordonarea SC Carfil SA, astfel: Anamob, Avi Aircraft, EDT, TID Group, Agri Cloud, SCDA Turda, Incdcsz Brasov, ICDP Braspv, Naturevo, Universitatea Politeehnica Bucuresti, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura.

De asemenea, ministrul Stefan-Radu Oprea a anuntat ca este important sa actualizam cadrul legislativ, astfel incat sa corespunda nevoilor pietei si sa intensificam dialogul tehnic si profesional cu institutiile de stat in vederea stabilirii unor programe de finantare care sa faciliteze accesul antreprenorilor locali la resursele financiare necesare initierii unor proiecte in planul productiei nationale de drone, care sa acopere nevoile din toate ramurile industriale/domenii de utilizare.

Totodata, Excelenta Sa Ambasadoarea SUA Kathleen Kavalec a felicitat partile implicate in semnarea acordului si a declarat ca spera sa vada si alte astfel de colaborari de succes.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare