×

Eveniment

Planuiau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbrava, mana dreapta a fostului sef operativ...

Planuiau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbrava, mana dreapta a fostului sef operativ al SRI, Florian Coldea: "E sfarsit de epoca. (...) Dupa ce se termina alegerile si se reface structura, osatura statului, trebuie sa o luam fix de la zero"

24.05.2024, 13:41 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Procurorii DNA i-au pus sub acuzare pe Florian Coldea, general SRI (r.), fost prim adjunct si fost director interimar, dar si pe Dumitru Dumbrava, general SRI (r.), fost sef al Directiei Juridice a SRI si fost secretar general pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Tot de trafic de influenta sunt acuzati de DNA si avocatul Doru Traila si omul de afaceri Dan Tocaci.

Cei 4 au fost plasati de DNA sub masura preventiva a controlului judiciar sub cautiune, pentru fiecare din generalii (r.) SRI fixandu-se o cautiune de 500.000 de lei pe care trebuie sa o plateasca in decurs de 1 saptamana.

De asemenea firmele SC Wise Line Consulting si Strategic Sys SRL - ale celor doi generali - sunt acuzate de DNA de spalare de bani.

Procurorii DNA mentioneaza ca "in perioada martie 2023 - aprilie 2024, numitii Coldea Florian, Dumbrava Dumitru si Traila Doru - Florel, actionand ca membrii ai unei echipe ce pretinde ca poate influenta actul de justitie si chiar sa il controleze, au fundamentat inca din anul 2019 un mod de operare prin incheierea unui contract cadru de consultanta intre S.C.P. "Doru Traila si Asociatii " si SC Wise Line Consulting SRL (fosta Intell Cube Consulting SRL, societate controlata de catre Dumbrava Dumitru), si ulterior prin incheierea unui contract de consultanta generala intre SC Wise Line Consulting SRL si SC Strategic Sys SRL (societate controlata de catre Coldea Florian), ambele avand ca scop ascunderea legaturii intre beneficiarul serviciilor de asistenta juridica si numitii Coldea Florian si Dumitru Dumbrava, beneficiind si de sprijinul numitului Tocaci Dan - Victor, au pretins de la numitul Hideg Robertino - Catalin suma de 700.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra magistratilor din cadrul Tribunalului Bucuresti si respectiv ai Curtii de Apel Bucuresti in vederea pronuntarii unor hotarari favorabile martorului denuntator , in dosarul nr. 27485/3/2022.

Pretinderea a fost urmata de acceptarea promisiunii sumei de 600.000 de euro si de incasarea efectiva a sumei de 438.000 de lei si 38.000 de euro, iar pentru incasarea diferentei pana la suma de 600.000 de euro si pentru a-l determina pe martorul Hideg Robertino - Catalin sa renunte la demersurile judiciare de denuntare a faptelor de coruptie au exercitat acte de constrangere psihica asupra acestuia si au declansat procedura de executare silita atat impotriva sa ca persoana fizica, cat si impotriva firmei SC Sanimed International Impex SRL ".

DNA arata ca la inceputul anului 2023, Dan Tocaci i-ar fi propus lui Catalin Hideg sa il puna in legatura cu Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, sens in care i-ar fi pretins acestuia suma de 2000 de euro pentru o deplasare in Monaco in scopul unor discutii cu Bogdan Neidoni, apropiat al lui Coldea, care ar fi intermediat intrevederea.

" Numitul Tocaci Dan - Victor i-a prezentat pe numitii Coldea Florian si Dumbrava Dumitru ca fiind fondatorii "statului paralel", persoane puternice , cu influenta asupra magistratilor , creandu-i martorului denuntator convingerea ca sunt singurii care te pot salva atunci cand " intri in malaxor".

(... ) Declaratia martorului denuntator in sensul ca numitul Coldea Florian si persoanele din echipa acestuia i-au fost prezentati ca fiind singurii in masura sa il ajute sa isi pastreze libertatea si sa isi desfasoare in continuare activitatea comerciala se coroboreaza cu discutiile inregistrate in mediul ambiental (...)In luna iulie 2024 , in timp ce se afla la o terasa din municipiul Bucuresti, martorul Hideg Robertino - Catalin a fost prezentat de catre un om de afaceri numitului Coldea Florian, imprejurare in care acesta i-a spus ca are cunostinta despre problemele judiciare cu care se confrunta, l-a intrebat daca mai rezista si i-a lasat de inteles ca il va sprijini pentru rezolvarea acestora intrucat a fost rugat de mai multi prieteni comuni. La acest moment martorul sustine ca nu a discutat in concret despre ajutorul ce i-ar putea fi acordat si nici despre conditiile in care ar putea beneficia de acest sprijin, insa in cadrul discutiilor ulterioare, numitii Dumbrava Dumitru si Traila Doru - Florel au facut permanent referire la " seful cel mare ", fapt ce i-a creat numitului Hideg Robertino - Catalin convingerea ca atat promisiunile facute de Coldea Florian, cat si suma pretinsa erau discutate si decise de catre cei trei, iar influenta asupra magistratilor era una a "echipei", in cadrul careia acesta din urma detinea pozitia de lider.

La scurt timp dupa intrevederea de la terasa, Tocaci Dan - Victor l-a contactat din nou pe martorul Hideg Robertino - Catalin si i-a spus ca numitul Coldea Florian si-a exprimat acceptul pentru ca ei sa se intalneasca cu " echipa sa ", respectiv cu Dumbrava Dumitru si cu Traila Doru - Florel", arata procurorii.

In august 2023, Catalin Hideg si Dan Tocaci s-au dus la biroul lui Dumbrava. "In cadrul acestei intalniri numitul Dumbrava Dumitru i-a facut martorului denuntator o prezentare a serviciilor pe care le ofereau, a posibilitatilor de investigare si de supraveghere operativa pe care le aveau, dupa care i-a prezentat situatia sa juridica ca fiind una grava, dandu-i de inteles ca stie in amanunt obiectul dosarului penal si ca sansele de a primi o condamnare cu suspendare sunt foarte mici . In acelasi context numitul Dumbrava Dumitru i-a precizat ca " exista o raza de speranta si ca se va gandi cum sa optimizeze lucrurile " pentru ca solutia finala sa ii fie favorabila si sa nu ajunga la inchisoare , precizandu-i ca serviciile lor nu sunt ieftine . In contextul discutiilor privind pretul serviciilor, martorul denuntator sustine ca a abordat si problema controlului judiciar, aratand ca asumarea platii sumei pretinse a avut loc doar in contextul in care i s-a promis ca masura preventiva nu va mai fi mentinuta . De altfel, martorul Hideg Robertino - Catalin a declarat ca principalul motiv pentru care a semnat contractul cu echipa lui Florian Coldea l-a constituit promisiunea ca pana la 30 octombrie 2023 "va fi liber" si faptul ca i s-a creat convingerea ca "era o problema pe care ei o puteau rezolva" ", arata procurorii.

"In perioada urmatoare, martorul denuntator a primit de la numitul Dan Tocaci - Victor numarul de telefon al avocatului Traila Dorul - Florel, pe care l-a contactat si cu care, in luna august 2023, s-a intalnit de mai multe ori pentru a stabili termenii colaborarii. Acesta i-a precizat ca a avut o discutie cu ceilalti doi colaboratori, respectiv cu Dumbrava Dumitru si Coldea Florian, si ca au stabilit un onorariu de 700.000 de euro plus T.V.A. Martorul a mai precizat ca atunci cand vorbea despre Dumitru Dumbrava si Florian Coldea, avocatul Traila folosea termeni precum ,, prietenul nostru " (cu referire la domnul Dumbrava) si ,,sefu'" sau ,, FC-ul " (cu referire la Florian Coldea).

Intrucat suma pretinsa cu titlu de onorariu de avocat i s-a parut foarte mare, iar o alta conditie impusa de susnumiti era aceea de a renunta la toti avocatii pe care ii avea la acel moment, asumandu-si, in schimb, prestarea unor servicii definite precar, numitul Hideg Robertino - Catalin sustine ca a incercat sa negocieze cuantumul sumei pretinse pentru a mai trage de timp, spunandu-le ca nu ar putea suporta un onorariu mai mare de 500.000 de euro.

La urmatoarea intalnire, dupa discutiile cu Dumbrava Dumitru si Coldea Florian, Traila Doru - Florel i-a comunicat martorului denuntator ca suma acceptata de echipa sa nu poate fi mai mica de 600.000 de euro + T.V.A.

La data de 26.10.2023, martorul denuntator si avocatul Traila Doru - Florel au purtat primele discutii referitoare la clauzele contractului de asistenta juridica, solutia convenita fiind aceea de a incheia doua contracte de asistenta juridica, unul cu Hideg Robertino - Catalin pentru un onorariu de 100.000 de euro si unul cu SC Sanimed International Impex SRL pentru suma de 500.000 de euro.

Din expunerea facuta de Dumbrava Dumitru si avocatul Traila Doru - Florel cu privire la serviciile pe care le ofereau martorul sustine ca a inteles " ca de fapt este vorba despre relationare, despre santaj cu magistratii care nu le fac jocurile ", precizand ca nu a avut nici o discutie tehnica, care sa priveasca faptele si infractiunile pentru care este certat", arata DNA.

Ulterior, S.C.P. "Doru Traila si Asociatii" a facut un contract de asistenta juridica pentru reprezentarea la Tribunalul Bucuresti in vederea solutionarii dosarului care il viza pe Hideg.

Plata onorariilor urma sa se faca in transe egale, prima in termen de 45 de zile de la semnarea contractului, a doua - la pronuntarea hotararii de fond si a treia - la ramanerea definitiva a deciziei de fond, inclusiv in ipoteza formularii unui apel. Contractul de asistenta cu Hideg a fost semnat pe 26 octombrie 2023, contractul de asistenta cu Sanimed - a fost incheiat la 7 noiembrie 2023.

"Faptul ca initial i s-a solicitat martorului denuntator sa semneze un contract de asistenta juridica pentru un onorariu de 600.000 de euro + T.V.A. , pe persoana fizica (client - Hideg Robertino - Catalin), iar ulterior au fost incheiate doua contracte de asistenta juridica, unul pe persoana fizica pentru un onorariu de 100.000 de euro + T.V.A. si altul de 500.000 de euro + T.V.A., denota ca incheierea celor doua contracte a reprezentat doar o modalitate de disimulare a adevaratei naturi a sumelor de bani pretinse, neexistand nicio posibilitate de corelare a sumei pretinse cu serviciile de asistenta juridica ce ar fi trebuit prestate si clientul care le-a contractat ", arata procurorii DNA.

Ulterior, Hideg nu a mai respectat graficul privind efectuarea platilor , " astfel ca, in cadrul unei intalniri ce a avut loc ulterior termenului din data de 08.11.2023 de la Curtea de Apel Bucuresti (avand ca obiect contestatie formulata cu privire la incheierea privind verificarea masurii preventive), acesta i-a reprosat nerespectarea obligatiei si i s-a atras atentia ca atat "domnul Dumbrava" cat si ,,FC-ul" sunt suparati si ii recomanda sa intrerupa colaborarea cu el".

"Declaratia martorului denuntator in sensul ca nerespectarea promisiunii privind plata sumelor de bani pretinse a fost determinata de nerespectarea de catre echipa numitului Coldea Florian a obligatiei de a-i obtine ridicarea masurii controlului judiciar pana la sfarsitul lunii octombrie 2023, se coroboreaza cu discutiile inregistrate in mediu ambiental in cuprinsul carora avocatul Traila Doru - Florel sustine ca ei sunt cei care nu au fost de acord ca martorul sa paraseasca tara pentru a se deplasa la Abu Dhabi, intrucat le-a fost teama ca nu se mai intoarce".

Din probele administrate rezulta ca, pentru a-l determina sa efectueze plata sumelor pretinse, avocatul Traila Doru - Florel a utilizat pe de o parte acte de constrangere psihica a martorului denuntator, prin punerea acestuia in situatia de a alege intre a suporta posibile repercusiuni din partea unor persoane cu privire la care se pretindea ca ar controla actul de justitie si indeplinirea pretentiilor privind plata sumelor stabilite prin contract , iar pe de alta parte a procedat la intretinerea convingerii martorului Hideg Robertino - Catalin ca echipa din care face parte are influenta asupra magistratilor, sens in care l-a prezentat pe judecatorul de caz ca pe o persoana asupra careia are un anumit ascendent ca urmare a relatiei profesor - student si pe care ar putea sa o determine sa pronunte o hotarare favorabila in cadrul dosarului penal.

Anterior termenului din luna februarie 2024, pe fondul presiunilor exercitate asupra sa pentru efectuarea platilor, martorul denuntator i-a solicitat numitului Tocaci Dan - Victor sa ii inlesneasca o noua intrevedere cu Dumbrava Dumitru, aratand ca se simtea inselat raportat la prelungirea masurii controlului judiciar. Discutiile au fost purtate in prezenta numitului Tocaci Dan - Victor si in cadrul acestora Dumitru Dumbrava i-a reprosat martorului denuntator ca nu si-a respectat obligatiile, spunandu-i ca ii reproseaza acest aspect ,,FC-ul", ca este intr-o situatie dificila fata de avocat si ca nu li s-a intamplat niciodata asa ceva.

Martorul Hideg Robertino - Catalin sustine ca i-a amintit numitului Dumbrava Dumitru despre intelegerea privind inlaturarea controlului judiciar pe care nu au respectat-o, situatie care il punea in imposibilitatea finalizarii negocierilor cu oamenii de afaceri arabi pentru efectuarea platilor, raspunsul primit fiind in sensul ca le-a fost teama ca nu va mai reveni in tara si ca le va crea probleme.

In aceste imprejurari martorul a declarat ca, fiind in imposibilitatea de a efectua plata sumei pretinse, pe fondul temerii ca s-ar putea razbuna pe el determinata de faptul ca in cadrul discutiilor i se spunea tot timpul ca ,,FC-ul" nu accepta astfel de chestiuni, i-a propus numitului Dumbrava Dumitru inchiderea contractului de asistenta juridica si renuntarea la suma de 100.000 de euro pe care o achitase.

Intr-un final, Dumbrava Dumitru i-a spus ca o sa vorbeasca cu ,,FC-ul" si cu avocatul Traila Doru - Florel pentru a-i mai acorda un ragaz, urmand ca ei sa faca demersuri pentru a rezolva problema ridicarii controlului judiciar.

Dupa pronuntarea hotararii de condamnare din data de 16.02.2024, martorul denuntator l-a contactat pe numitul Tocaci Dan - Victor si i-a solicitat sa ii inlesneasca o noua intrevedere cu numitul Dumbrava Dumitru. Intalnirea a avut loc la sfarsitul lunii februarie 2024 la biroul numitului Dumbrava Dumitru, discutiile dintre acesta, martorul denuntator si Tocaci Dan - Victor fiind inregistrate si puse la dispozitia organelor de urmarire penala.

In cadrul acestor discutii numitul Dumbrava Dumitru i-a explicat martorului denuntator ca judecatorul a facut tot ceea ce se putea face si ca au obtinut maximul din ceea ce se putea obtine, lasand de inteles ca orientarea pedepsei spre minim si solutia in ceea ce priveste firma SC Sanimed International Impex SRL sunt rezultatul influentei pe care au exercitat-o asupra judecatorului de caz, magistrat cu privire la care a reiterat faptul ca a fost elevul avocatului Traila Doru - Florel si a facut "un compromis absolut rezonabil". Numitul Dumbrava Dumitru i-a reprosat martorului Hideg Robertino - Catalin faptul ca nu a efectuat platile asumate si ca l-a pus intr-o situatie "nasoala" fata de avocat, precizandu-i in mod repetat ca e prima data cand i se intampla asa ceva si ca "FC-ul" este suparat - noteaza DNA.

Pe 12 aprilie 2024, Catalin Hideg a depus denunt la DNA, inclusiv inregistrarile pe care le realizase. Pe 15 aprilie, sectia I a DNA se sesizeaza din oficiu cu privire la alte potentiale infractiuni de trafic de influenta iar pe 17 aprilie incepe urmarirea penala in rem. Pe 15 mai 2024, DNA extinde urmarirea penala.

In dosar, procurorii au si inregistrarile puse la dispozitie de Catalin Hideg, in care acesta discuta cu Dumitru Dumbrava:

" "(...) D.D: Deci asta-i una cu acoperirea prejudiciului si doi, sa rezolvati problema cu asta. Deci si FC-ul are o problema cu asta...si...si...

H.R.C.: Pai, eu nu v-am spus ca ...[neinteligibil]...

T.D.V.: Pai si...[neinteligibil]...pana la urma?

H.R.C.: Eu am...

D.D: Nu-mi reproseaza mie ca nu suntem in relatia asta. Dar cumva ma simt eu nasol. Pentru ca e prima data cand se intampla asa ceva. Lucrez din 2018 cu el si nu s-a mai intamplat.

(...)

D.D: Nu-i problema, numai v-am spus.

H.R.C.: I-am spus si avocatului, lu' DORU, lu 'domnul... ca eu i-am spus: "Vezi ca asta e problema mea, ajuta-ma!" Octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie. "

In speta sunt introduse si inregistrarile puse la dispozitie de Catalin Hideg, in care acesta discuta cu avocatul Traila:

"(...) T.D.F.: Fiti atent! O incercam sa facem, sa avem ...[neinteligibil]... acuma Curtea de Apel clar a... va decide. Sper sa fie clarificat cat de repede posibil si sa... sa... sa... Mie mi-a fost frica si eu i-am transmis a... sefului, asa. Mie mi-a fost frica o perioada si d-aia v-am tot batut la cap, ca daca plecati in perioada aia nu mai veniti inapoi. Si atunci a...

H.R.C.: Asta am mai vorbit, mi-ati mai zis despre...

T.D.F.: Cred ca v-am spus de vreo 4 ori.

H.R.C.: Dar eu v-am spus ca nu aveam motive. In al doilea rand, uite, DAN a zis ca merge cu mine.

T.D.F.: Ihm!

H.R.C.: Adica DAN e prietenu' lu' BOGDAN care... Prin BOGDAN nu stiu cum au ajuns ei acolo...

T.D.F.: V-am spus teama... teama, pe care noi am vazut-o, asta a fost, pentru ca, la mijloc de an...

H.R.C.: ... discutii. Si... cumva si prietenu' lui a... a promis ca suntem oameni sanatosi la cap.

T.D.F.: Si va intoarceti.

H.R.C.: Si ne intoarcem. ...[rade]...

T.D.F.: Eu in locul dumneavoastra as face asa: ma duc, stau doua-trei zile, imi rezolv niste ...[neinteligibil]..., vin inapoi. Doua-trei zile. Plec din nou la aia, stiti?

H.R.C.: Pai, da, dar daca pe mine nu m-au lasat nici... 2 zile, da' 3 zile.

T.D.F.: Dumneavoastra dati mesaju' ca sunteti de incredere.

H.R.C.: Pai, si nu le-am...

T.D.F.: Pentru ca oamenilor le-a fost frica ca plecati si ca nu mai veniti inapoi.

H.R.C.: Nu exista chestia asta pentru ca...

T.D.F.: Pentru ca va zic ce a fost.

H.R.C.: ...pe mine acum nu ma apara nimeni, ca sa stiti. Deci, in conditiile...

T.D.F.: Mie mi-a zis persoana respectiva, ca eu i-am zis asa: "Fii atent! Daca chiar face chestia asta si el pleaca si nu mai vine inapoi, exista solutii sa-l aducem fara probleme!".

H.R.C.: Pai, vedeti. Eu nu sunt constient ca lu... lucrurile s-ar fi agravat mai tare.

T.D.F.: Asta e, deci...".

Tot numitul Traila Doru - Florel i-a precizat martorului denuntator ca la Curtea de Apel exista posibilitatea sa ramana fara control judiciar , insa a tinut sa sublinieze si importanta implicarii numitului Coldea Florian in obtinerea acestui beneficiu si a rezolvarii problemei financiare:

"(...)T.D.F.: Da'... eu stiu, da' eu v-am spus, ca eu il stiu pe GENERALUL COLDEA, da' nu atat de bine incat sa... Cum sa zic? Sa-i spun ceva sau sa-i cer o chestie, pe care sa nu...

H.R.C.: Bine, aia au vopsit imaginea mea foarte prost si din pacate ne-au facut de cacat acolo.(...)".

In cadrul unei alte discutii cu martorul denuntator, numitul Traila Doru - Florel a precizat ca au gasit o solutie care sa il avantajeze la instanta dar ca " seful" este suparat pentru ca nu a efectuat platile si ca in situatia care nu isi respecta obligatiile asumate ar putea sa nu mai beneficieze de ajutorul lor, subliniind faptul ca numitul Coldea Florian este o persoana categorica, obisnuita sa dea dispozitii:

"(...)T.D.F.: Reactia domnului celalalt a fost destul de categorica. El e o persoana, asa, mai dintr-o bucata si care e obisnuit sa dea dispozitii, din ce m-am prins eu si...

H.R.C.: Da.

T.D.F.: Ele trebuie executate. Cam asa vede lucrurile.

H.R.C.: Si...

T.D.F.: Ca daca esti sef toata viata...

H.R.C.: Asta este... ma executa ...[rade]...

T.D.F.: Nu, nu. Dispozitiile sa fie executate, nu oamenii. ...[rade]...

H.R.C.: Da, da' sunt...

T.D.F.: Ce simpatic sunteti!

H.R.C.: Deci...[neinteligibil]... v-a zis sa ma lasati in pace.

T.D.F.: A... cumva, dar ...a... el e un om cum v-am spus. E un om... e un om care e dintr-o bucata si asa e el invatat. Structurile militare sunt pe tema asta de ...[neinteligibil]...

H.R.C.: Nu cred ca puteam sa nimeresc o perioada atat de proasta. Si a... Sa zicem, am o casa de vanzare si nu o cumpara nimeni de... peste un an. Am conturile blocate acolo, am si acolo o proprietate, vreau si pe asta s-o pun, da' trebuie sa fac niste procuri speciale. ...[pofteaza]... Cu astia... imi promit ca vin si uite, ca m-au incurcat, ca daca ei nu spunea ca nu vin, cu banu'...

T.D.F.: Ihi!".

In acest context, pentru a-i asigura posibilitatea efectuarii platilor, numitul Traila Doru Florel i-a propus martorului denuntator sa faca cerere pentru a i se permite o deplasare la Paris unde sa se intalneasca cu oamenii de afaceri arabi si sa perfecteze afacerile legate de SC Sanimed International Impex SRL, exprimandu-si temerile cu privire la posibilitatea ca el sa nu se mai intoarca sau sa paraseasca spatiul Uniunii Europene si sa se deplaseze la Abu Dhabi, fapt ce le-ar putea crea probleme si ar putea sa le atraga "raspunderea in sistem":

Extrem de relevante sub aspectul naturii reale a serviciilor prestate de catre Florian Coldea, Dumbrava Dumitru si Traila Doru - Florel, aceea de trafic de influenta atat in legatura cu justitia, cat si in legatura cu mediul de afaceri si administratia publica, sunt discutiile dintre martorul denuntator si Dumitru Dumbrava:

"(...)D.D: Acum eu va mai spun o chestiune. Orice am putea sa facem, sa aranjam acum, in perioada asta ...[neinteligibil]... e sfarsit de epoca . Se va schimba, se vor schimba multe in administratie. Se vor schimba adica...credeti-ma! Doua, trei luni de zile, mai strangeti din dinti. O sa mai... se duca la vale. Dupa ce se stabilizeaza lucrurile pe administratie, dupa aia stim cu cine vorbesti: ministru, secretar de stat. E alta treaba. Credeti-ma!

H.R.C.: Bun! Si atunci...

D.D: In administratia locala... altfel... vorbim acuma... Deci eu va spun ca am vazut filmul. Vorbim acuma pe nisa asta, batem palma, facem, primim promisiuni ca nu stiu ce.

T.D.V.: Nu se face ...[neinteligibil]...

D.D: Si dupa ce se termina alegerile si se reface structura, osatura statului... trebuie sa o luam fix de la zero si avem un mare hanicap, pentru ca venim: "A! Pai voi ati fost cu... aialaltii!".

T.D.V.: Exact! (...)"

Procurorii au la dosar si o serie de documente juridice, contracte, dar si alte interceptari.

Mentionata in discutiile dintre inculpati este si Laura Codruta Kovesi, sefa EPPO, structura care-i facuse dosarul lui Catalin Hideg. Dan Tocaci vorbeste chiar de influenta pe care Florian Coldea ar avea-o asupra fostei sefe a DNA:

"(...) H.R.C.: ...dat la unii care nu stiu ce... Cica spunea omu' acolo... A inceput sa spu...

T.D.V.: Deci ...[neinteligibil]... Asta este, cum sa spun eu... Cand vrei, cand vrei, sa nu te mai... E o chestie, cand vrei: "Da, ma, ce vrei ca nu ma intereseaza. Da ce vrei.". Cand... Ci... cine sa-i faca ceva? Pai, el daca te apuca sa deschida 2-3 vorbe ca... cade Romania. Din doua... da doua drumuri... doua a... da 2-3 directii, cade Romania, pe safety. M-ai inteles?

H.R.C.:Hai noroc! Noroc! ...[rade]...

T.D.V.: M-ai inteles?

H.R.C.: Cine dracu' sa mai cada, ma DANE? Nu vezi, ca acum cad ei, ma DANE.

T.D.V.: Pai, nu cad ei. Pai, gandeste-te ce conexiuni au. Au Uniunea Europeana... cu KOVESI, cu alea...

H.R.C.: Pai, mai au, ma DANE?

T.D.V.: KOVESI daca face asa, se... se duce peste ea, ce crezi ca... De ce crezi ca... Au o putere fantastica. Da' ii lasa in pace, iti spun eu.(....)"

"(...) H.R.C.: N-or mai avea putere, frate.

T.D.V.: N-are cum sa nu aiba putere, ma. Ii are pe toti la mana.

H.R.C.: Nu-i mai asculta nimeni.

T.D.V.: Nu e chiar asa. Nu e chiar asa.(...)"

Si Dumitru Dumbrava, mana dreapta a lui Coldea, vorbeste de Laura Codruta Kovesi.

" D.D: Adica putem sa mergem jos cu voiosie ...[neinteligibil]... Dar trebuie sa se intample ceva din momentul asta... Ei, oricum, de la 10 ani asa cat visa madame... s-a dus catre... mai... adica el putea sa dea 2 ani si 3 luni pe fiecare fapta. A dat 3 ani, adica a adaugat...

H.R.C.: Da. N-a dat ...[neinteligibil]... n-a dat ...[neinteligibil]...

D.D: Ca sa nu fie...in ton...

H.R.C.: Dar de ce...

D.D.:...partea de jos, partea de jos.

H.R.C.: Da. Nu. Cred ca a facut... Mai mult de atat nu stiu daca putea, adica...

D.D: Dom'le! Bine, asta... ca sa intelegeti, deci asta i-a fost student lu'... DORU. Deci a fost unul dintre studentii lui buni, care chiar stie carte, stie meserie. A facut un compromis absolut rezonabil . Adica repet e... daca putea sa mearga pe maxim, daca voia sa mearga pe maxim, putea sa dea fara ...[neinteligibil]... ca nu da. 10 ani putea sa dea. 10 ani cu un spor si cu asta... ieseau 12 ani, 12 ani, da.

H.R.C.: Am intalnit o expresie acolo, la un moment dat a zis ca...

D.D: Haideti ca a fost elegant.

H.R.C.: A zis ca inteligenta sau cel putin scoala nu ar fi permis oricui sa faca asemenea...

D.D: Va admira!(...)

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare