×

Companii

Premier Energy: Avem o abordare bullish a pietei din Romania pe care o vedem ca pe o castigatoare...

Premier Energy: Avem o abordare bullish a pietei din Romania pe care o vedem ca pe o castigatoare pe termen lung a tranzitiei energetice. Tintim un model vertical integrat pentru ca asa te protejezi de volatilitate. Ce spun Jose Garza, CEO si Peter Stohr, CFO al Premier Energy

29.03.2024, 10:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Premier Energy, al treilea mare furnizor de gaze pentru segmentul casnic, detinut de fondul de investitii ceh Emma Capital, se va concentra pe termen scurt pe integrarea businessului CEZ Vanzare, recent preluat, iar pe termen mediu si lung pe cresterea retelei de distributie a gazului si marirea portofoliului de productie de energie verde ¬ Modelul integrat de business este cartea castigatoare in energie in contextul in care volatilitatea este noul mod de lucru ¬ Planurile sunt astfel de a creste agresiv, Romania fiind vazuta ca o castigatoare pe termen lung a tranzitiei energetice, au precizat reprezentantii companiei intr-o discutie cu ZF. Premier Energy a terminat 2022 cu un business de 2,9 mld. lei si un profit net de 643 mil. lei, fiind una dintre companiile din segmentul energetic cu cea mai agresiva crestere. Dincolo de businessul clasic de furnizare si distributie de gaze naturale, Premier Energy a facut pasul spre productia de energie verde, intentia fiind de a deveni o platforma de business vertical integrata in sectorul energetic. La finalul anului trecut, compania a mai anuntat un pas important prin preluarea CEZ Vanzare, firma de furnizare a energiei care este detinuta de fondul australian de investitii in infrastructura Macquarie Infrastructure Asset Management (MIRA), desi inca mai poarta numele cehilor. Indirect, CEZ Vanzare tot la cehi a ajuns pentru ca Premier Energy este detinuta de fondul de investitii Emma Capital, fondat in 2012 de omul de afaceri ceh Jiri Smejc. Totodata, Premier Energy este intr-un proces de listare la BVB in scopul atragerii de capital pentru dezvoltare. Potrivit informatiilor din piata, Premier Energy ar fi selectat Citi Group si Wood & Company Financial Services pentru a lucra la ceea ce ar putea fi prima mare listare de la Bursa de Valori Bucuresti dupa cea a Hidroelectrica din 2023.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare