×

Business Hi-Tech

UiPath, pe lista investitorilor intr-un start-up de inteligenta artificiala din Franta, care...

UiPath, pe lista investitorilor intr-un start-up de inteligenta artificiala din Franta, care promite modele AI capabile sa rationeze. Denumit H, start-up-ul a strans 220 mil. dolari

23.05.2024, 20:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

UiPath, cel mai de succes produs al industriei de IT din Romania, se afla pe lista selecta a investitorilor in H un startup francez de inteligenta artificiala, care a strans 220 de milioane de dolari cu promisiunea de a construi urmatoarea generatie de instrumente puternice de inteligenta artificiala, scrie presa internationala.

"Timp de luni de zile, un grup de oameni de stiinta francezi care au lucrat la Google DeepMind au prezentat in liniste investitorilor proiectul lor, pe care l-au numit Holistic AI. Start-up-ul si-a anuntat noul nume H si a sustinut ca va produce modele capabile sa rationeze, sa planifice si sa indeplineasca sarcini complexe", conform Bloomberg.

AGI, acronimul pentru "Artificial General Intelligence", reprezinta un tip avansat de inteligenta artificiala care poate invata, intelege si aplica cunostinte in diverse domenii, similar modului in care o face inteligenta umana. Spre deosebire de AI-ul specializat, care este creat pentru a excela intr-o singura sarcina sau un set limitat de sarcini (cum ar fi recunoasterea faciala sau traducerea automata), AGI - ceea ce promite H, ar avea capacitatea de a efectua orice sarcina intelectuala pe care un om o poate realiza.

H, cu sediul la Paris, lucreaza la dezvoltarea de modele fundamentale - modele de inteligenta artificiala antrenate pe cantitati mari de date, similare celor dezvoltate de OpenAI din SUA, Mistral din Franta si Aleph Alpha din Germania. H a fost fondata la inceputul acestui an in capitala Frantei de o echipa care ii include pe Karl Tuyls, Laurent Sifre, Julien Perolat si Daan Wierstra, toti fosti oameni de stiinta de la Google DeepMind. CEO-ul companiei Charles Kantor este un fost student la matematica computationala la Universitatea Stanford.

Capitalul va fi folosit pentru a extinde echipa de cercetare a startup-ului si pentru a finanta "cantitati uriase" de putere de calcul si de date care sunt necesare pentru a construi modele fundamentale, potrivit companiei.

Compania nu a dezvaluit cat de mult din investitie reprezinta capitaluri proprii si cat de mult reprezinta datorii. Potrivit rapoartelor anterioare, runda este alcatuita din pana la 120 de milioane de dolari in obligatiuni convertibile - o forma de finantare prin imprumut care poate fi convertita in actiuni dupa indeplinirea unor conditii specifice.

Runda a fost condusa de compania americana de capital de risc Accel, cu participarea gigantului american din domeniul tehnologiei Amazon si a UiPath, noteaza Sifted.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare