×

Burse

Wall Street, cea mai puternica piata de capital din lume, atinge o valoare record. Capitalizarea...

Wall Street, cea mai puternica piata de capital din lume, atinge o valoare record. Capitalizarea Nvidia, la 2.500 de miliarde de dolari

23.05.2024, 20:14 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Indicii bursieri din SUA au urcat joi, la inceputul sedintei de tranzactionare, la noi maxime istorice, evolutie sustinuta de o noua serie de rezultate de succes ale Nvidia, care au dus valoarea de piata a producatorului de cipuri la peste 2,5 miliarde de dolari pentru prima data, scrie Financial Times.

Indicele S&P 500 de pe Wall Street a adaugat 0,5%, ajungand la 5340,26 - un nou record - la inceputul tranzactiilor de la New York. Indicele Nasdaq Composite, dominat de tehnologie, a castigat 1,1 procente.

Actiunile Nvidia au urcat cu 7,6% dupa ce compania a anuntat miercuri seara tarziu castiguri mai mari decat se astepta, o divizare a actiunilor cu 10 actiuni la 1 pentru cresterea lichiditatilor si previziuni optimiste. Veniturile au urcat cu 262% in ultimul trimestru, depasind previziunile optimiste ale analistilor, iar compania si-a majorat dividendul trimestrial in numerar cu 150%.

Investitorii au devenit dependenti de Nvidia, deoarece compania a depasit in mod constant previziunile analistilor privind veniturile si marjele si a devenit furnizorul dominant de unitati de procesare grafica care alimenteaza inteligenta artificiala generativa.

Rezultatele gigantului tehnologic de miercuri au fost "perfecte", a declarat Charles-Henry Monchau, director de investitii la Bank Syz. "A existat multa agitatie inaintea rezultatelor si pretul actiunilor s-a dublat deja de la inceputul anului sdart au reusit sa bata pe toate planurile", a adaugat el.

Rezultatele sale extraordinare au facut ca joi capitalizarea de piata a Nvidia sa depaseasca pentru prima data 2.500 miliarde de dolari, fiind astfel mai mare decat Amazon si Tesla la un loc. Companiile de cipuri, inclusiv ASML, Advanced Micro Devices si Marvell Technology, au fost antrenate in raliul inspirat de Nvidia, iar indicele Philadelphia Semiconductor, care urmareste 30 dintre cei mai mari producatori de semiconductori din lume, a crescut cu 2,1%.

Cresterile de pe piata au venit chiar si dupa publicarea procesului-verbal al sedintei Comitetului Federal pentru Piata Deschisa din 1 mai, care a dezvaluit ca oficialii americani ar fi pregatiti sa majoreze din nou ratele dobanzilor daca inflatia va deveni mai robusta.

"Faptul ca minutele Fed au aratat o ipotetica deschidere catre o noua majorare a ratelor, in cazul in care inflatia va ramane prea ridicata, a fost un fel de semnal de alarma", a declarat Mike Zigmont, director de tranzactionare si cercetare la Harvest Volatility Management.

"Retineti ca aceasta este o gandire si o planificare a scenariilor absolut rezonabila si adecvata pentru Fed, dar exista ceva care ii deranjeaza pe unii investitori chiar si faptul ca au vazut ipoteza in procesul-verbal", a adaugat el.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare