×

Sport

Stejarii vor efectua un antrenament comun cu echipa Frantei la Marcoussis

Stejarii vor efectua un antrenament comun cu echipa Frantei la Marcoussis

24.05.2024, 23:00 Sursa: Mediafax

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ambele echipe nationale se pregatesc pentru meciurile pe care le vor disputa in cadrul Turneului de vara, Stejarii urmand sa faca un turneu de doua saptamani in America de Nord unde vor intalni Statele Unite ale Americii (05 iulie - Chicago) si Canada (12 iulie - Ottawa), iar Franta va intalni intr-un turneu in America de Sud, Argentina (6 si 13 iulie) si Uruguay (10 iulie).

Nationala de rugby a Romaniei se va afla la Marcoussis intre 21-23 iunie.

"Astazi, cand se implinesc 34 de ani de la victoria Romaniei contra Frantei de la Auch suntem bucurosi sa anuntam acest antrenament comun cu nationala Cocosilor. Este un lucru extraordinar pentru noi sa ne putem antrena cu Franta.

Lucram intens sa reinnodam o traditie veche care a adus multe beneficii rugbyului romanesc. Turneul din America de Nord le va oferi jucatorilor romani noi sanse de a concura la cel mai inalt nivel cu echipe puternice.

Este important pentru echipa noastra tanara sa evolueze in cat mai multe astfel de meciuri, astfel incat staff-ul sa poata avea la dispozitie, anul viitor, cel mai bun lot disponibil pentru calificarile de la Cupa Mondiala din 2027", a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

"Acest antrenament cu adversar, organizat pentru a raspunde nevoii de un antrenament colectiv, reprezinta in egala masura o oportunitate pretioasa de a reinnoi legaturile cu Federatia Romana de Rugby, care pregateste si ea, la randul ei, turneul din luna iulie in America de Nord.

Aceasta colaborare reintareste angajamentul nostru de a sustine si de a dezvolta relatiile internationale in lumea rugbyului.", a declarat Jean-Marc Lhermet, vice-presedintele Federatiei Franceze de Rugy, responsabil de inalta performanta si oficiali de meci.

In cadrul Turneului de vara, Romania va intalni in primul meci echipa Statelor Unite ale Americii. Meciul este programat la Chicago pe 5 iulie pe Seatgeek Stadium. Cele doua echipe s-au intalnit si anul trecut, in luna august, la Bucuresti, in primul meci de pregatire pe care Stejarii l-au avut in vederea participarii la Cupa Mondiala de rugby. Atunci, oaspetii s-au impus cu 31-17.

Cele doua reprezentative isi vor disputa si Pershing Cup, trofeul pus la bataie de Federatia Romana de Rugby din 2014, in amintirea partidei disputate la Olimpiada Militara, "Jocurile InterAliate", organizata in 1919 de comandantul sef al Fortei Expeditionare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfarsitul Primului Razboi Mondial.

Un meci cu un statut special avand in vedere ca in acest an se aniversaza o suta de ani de la prima medalie olimpica obtinuta de sportul romanesc, prin echipa de rugby, bronz, in competitia de la Paris din 1924, Romania jucand chiar cu SUA.

In al doilea meci al verii, Stejarii vor intalni Canada, pe 12 iulie la Ottawa, pe TD Place Stadium. Cele doua reprezentative s-au intalnit ultima data in 2017, tot intr-un meci test, in cadrul unui turneu international pe care Romania l-a facut, partida disputata la Edmonton fiind castigata de Stejari cu 25-9.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare