×

Laptop

Apple a lansat noua generatie de laptop-uri MacBook Air cu procesoare M3. Ce avantaje au si cat...

Apple a lansat noua generatie de laptop-uri MacBook Air cu procesoare M3. Ce avantaje au si cat costa

05.03.2024, 13:37 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Fara fastul evenimentelor de lansare obisnuite de la Apple, compania din Cupertino a dezvaluit noile versiuni ale unora dintre cele mai populare computere portabile din lume: seria de laptop-uri MacBook Air. Avem de-a face cu un refresh al produselor deja existente, singura diferenta majora dintre modelele MacBook Air de 13" si 15" deja existente si noua gama fiind upgrade-ul la mai puternicul cip M3, de productie Apple.

De altfel, si Apple pare sa se concentreze mai mult pe ideea de a o oferi un upgrade palpabil pentru detinatorii primei generatii de MacBook Air echipate cu cipul M1, comparatiile dintre M3-ul folosit de noua gama fiind realizate cu prima generatie de procesoare Apple. Astfel, M3 ar urma sa fie de pana la 1,6 ori mai rapid decat M1 si de nu mai putin de 16 ori mai rapid decat vechile procesoare Intel folosite de MacBook-urile mai vechi. Durata de viata a bateriei, pentru noile modele bazate pe M3, poate urca pana la 18 ore de autonomie.

Un al doilea avantaj al noilor modele de MacBook Air bazate pe cipul M3 ar fi trecerea la suport pentru standardul Wi-Fi 6E, ce aduce viteze de download mai mari si stabilitate mai buna in astfel de retele wireless. Indiferent de dimensiunea aleasa (13" sau 15"), noile MacBook Air pot include pana la 24 GB de memorie RAM unificata (impartita intre sistem si necesitatile GPU) si pana la 2 TB de stocare interna.

thumbsFoto: Apple
Cat scoatem din buzunar pentru noile MacBook Air M3

Pretul pentru modelul MacBook Air 13" de baza, bazat pe un cip M3 ce include un GPU cu 8 nuclee, 8 GB de memorie RAM unificata si un SSD de 256 GB, este de aproximativ 1300€ si urca in functie de upgrade-urile pe care le puteti aplica GPU-ului, memoriei RAM si stocarii.

Modelele MacBook Air 15" pornesc de la aproximativ 1600€ si includ, in configuratia de baza, un cip M3 cu GPU cu 10 nuclee, 8 GB de memorie RAM unificata si SSD de 256 GB. Daca optati pentru upgrade-urile complete aplicate acestui model, cu 24 GB de memorie RAM si SSD de 2 TB, pretul poate urca pana la aproape 3000€.

Insa nu aceasta este intentia Apple, de a concura cu modelele mai scumpe din gama MacBook Pro, ci eliminarea din oferta a generatiei M1 de MacBook Air. Odata cu acesta, va disparea si vechiul design al laptop-urilor Apple, cel fara "breton" la ecran, cea mai ieftina optiune pentru cei care vor un astfel de dispozitiv nou urmand sa fie MacBook Air 13" cu cip M2, al carui pret, in configuratia standard (8 GB RAM, 256 GB SSD), porneste de la aproximativ 1200€.

Precomenzile pentru noile modele MacBook Air M3 vor fi disponibile din 8 martie 2024.

thumbsFoto: Apple

Sursa: Apple

Articolul Apple a lansat noua generatie de laptop-uri MacBook Air cu procesoare M3. Ce avantaje au si cat costa apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare