×

Laptop

ASUS Zenbook DUO, primul laptop cu doua ecrane OLED de 14", disponibil si in Romania

ASUS Zenbook DUO, primul laptop cu doua ecrane OLED de 14", disponibil si in Romania

04.03.2024, 11:56 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

ASUS a confirmat ca laptopul sau ultra-portabil Zenbook DUO (2024) UX8406, echipat cu doua ecrane tactile OLED 3K la 120Hz de 14 inci, este disponibil acum pe piata romaneasca. Conform descrierii oficiale, produsul a fost conceput pentru productivitate in deplasare, un spatiu de lucru cat mai generos si multitasking fara efort.

Dispozitivul dispune de o tastatura detasabila ASUS ErgoSense, de dimensiuni complete, cu conectivitate prin Bluetooth si un touchpad ASUS ErgoSense. De asemenea, laptopul este insotit de un stilou digital ASUS Pen 2.0 si un rucsac ASUS Vigour. Preturile primelor configuratii disponibile pornesc de la aproximativ 9499 de lei (pentru modelul UX8406MA-PZ075X), precomenzile fiind disponibile si prin intermediul eShop-ului oficial ASUS.

Design revolutionar

Zenbook DUO este primul laptop ce integreaza doua ecrane tactile OLED de 14 inci, cu rezolutie 3K (2880×1800) si o rata de refresh de 120 Hz, alaturi de tastatura magnetica detasabila si un stand integrat. Greutatea configuratiei este de 1,35 kg, fara tastatura.

Ecranele premium ASUS Lumina OLED sunt certificate Dolby Vision, validate de Pantone si acopera 100% gamutul DCI-P3 de calitate cinematografica pentru a asigura o redare vie si fidela a culorilor. De asemenea, panourile sunt certificate VESA DisplayHDR True Black 500 pentru niveluri intense de negru. Ecranele tactile ofera suport pentru utilizarea stiloului digital de inalta precizie ASUS Pen 2.0 (inclus) cu 4096 de nivele de presiune, iar software-ul ScreenXpert incorporat preia numeroase gesturi multi-touch, tipice unui smartphone, pentru o operare cat mai intuitiva: utilizatorii pot lansa o tastatura virtuala, pot maximiza o fereastra si pot accesa mai multe functii prin gesturi simple realizate cu mai multe degete.

Tastatura detasabila a lui Zenbook DUO se fixeaza intre cele doua ecrane, putand fi transportata intr-un mod cat mai practic. Acest design imbunatateste portabilitatea si confortul, permitandu-le utilizatorilor sa tasteze sau sa incarce tastatura fara probleme in orice moment, fara setari suplimentare. Conectorii pogo-pin de pe marginea ecranului inferior asigura o andocare sigura, cu magneti de auto-pozitionare pe pinii pogo si pe colturile celui de-al doilea ecran pentru a imbunatati si mai mult experienta generala.

thumbsFoto: ASUS
Versatilitate fara efort

In conformitate cu necesitatile unui utilizator aflat in deplasare, Zenbook DUO poate fi operat cu tastatura ASUS ErgoSense Bluetooth ultra-silentioasa, de dimensiuni mari, cu touchpad integrat, iar, impreuna cu balamaua cu deschidere la 180 si cu standul incorporat ajustabil, permite mai multe moduri si unghiuri de utilizare versatile. In plus, software-ul intuitiv ScreenXpert permite un control facil al continutului afisajului in toate modurile de lucru:


Modul Ecran Dublu: Atunci cand este utilizat cu tastatura fara fir, acest mod ofera spatiu vizual de 19,8 inci, care poate fi utilizat ca un singur ecran extins prin intermediul functiei ViewMax. Alternativ, cele doua ecrane identice 16:10 pot fi utilizate independent, cu o gestionare usoara a ferestrelor prin intermediul functiei App Switcher, care le permite utilizatorilor sa controleze in totalitate ferestrele aplicatiilor, reducand astfel intreruperile si ajutandu-i sa se concentreze asupra sarcinii pe care o au de indeplinit.

thumbsFoto: ASUS

Modul Desktop: Laptopul poate fi utilizat cu balamaua aliniata pentru ecrane alaturate orientate in modul Portret. Combinat cu tastatura wireless, acest mod e perfect pentru programatori, cercetatori, scriitori si pentru cei care lucreaza cu tabele de date de mari dimensiuni. Utilizatorii pot afisa aplicatii de productivitate pe un ecran, in timp ce pe celalalt pot afisa materiale de referinta, documentatie sau surse de cercetare. Alternativ, folosind functia ViewMax, continutul poate fi redat pe intregul spatiu vizual de 19,8 inci.

thumbsFoto: ASUS

Modul Laptop: Tastatura ASUS ErgoSense Bluetooth si touchpad-ul pot fi perfect pozitionate magnetic pe ecranul inferior pentru o experienta traditionala in stil laptop, cu un ecran de 14 inci si un raport de aspect de 16:10. Un conector pogo-pin incarca automat tastatura atunci cand este utilizata. Alternativ, ecranul inferior poate fi configurat ca o tastatura virtuala de dimensiuni normale, daca utilizatorii nu vor sa calatoreasca cu tastatura.

thumbsFoto: ASUS

Modul de partajare: Permite partajarea usoara a continutului in cadrul sedintelor si prezentarilor de afaceri. Balamaua de 180 le permite ecranelor sa se alinieze la orizontala, astfel incat toata lumea sa poata vizualiza ecranul fara a se strange in jurul lui, favorizand discutiile si lucrul in echipa. In plus, continutul de pe ecranul superior poate fi rotit cu 180, daca este necesar.

thumbsFoto: ASUS
Compact, dar performant

In ciuda formatului ultra-compact, ASUS Zenbook DUO nu sacrifica performanta sau functionalitatea. Pentru productivitate, este echipat cu procesor pana la Intel Core Ultra 9 H de ultima generatie, cu pana la 32 GB de memorie RAM LPDDR5X si SSD PCIe 4.0 cu capacitate de 1TB sau 2TB. Bateria de mare capacitate - 75 Wh - are o durata de viata extinsa, suportand cu pana la 20% mai multe cicluri de incarcare decat generatia anterioara. Fiind un laptop Intel Evo Edition, Zenbook DUO ar trebui sa revina instantaneu din repaos, sa se incarce ultra-rapid si sa ofere o autonomie a bateriei pentru toata ziua.

Procesoarele Intel Core Ultra dispun de prima unitate de procesare neurala (NPU) integrata de la Intel, care ofera acces la functii bazate pe inteligenta artificiala, cu latenta redusa pentru a accelera multitasking-ul. Astfel, Zenbook DUO ar trebui sa fie foarte eficient atat pentru munca, cat si pentru creativitate si divertisment.

Carcasa cu profil subtire de 14.6 mm nu implica niciun compromis privind porturile I/O. Sunt disponibile doua porturi USB Type-C compatibile cu standardul Thunderbolt 4, un port USB Type-A 3.2 Gen 1, un port HDMI 2.1 si o mufa audio de 3,5 mm. Pentru o experienta de divertisment de neegalat, Zenbook DUO dispune de un sistem audio puternic realizat in colaborare cu Harman Kardon, cu certificare Dolby Atmos.

Modelul Zenbook DUO (2024) este si cel mai premiat laptop de la CES 2024, cu 24 distinctii "Best of CES" acordate de publicatii prestigioase in cadrul evenimentului si totodata, laureat al "CES Innovation Awards".

Sursa: ASUS Romania

Articolul ASUS Zenbook DUO, primul laptop cu doua ecrane OLED de 14", disponibil si in Romania apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare