×

Burse

Actionarii fintech-ului NAGA, listat pe Bursa de la Frankfurt, aproba fuziunea cu Capex.com,...

Actionarii fintech-ului NAGA, listat pe Bursa de la Frankfurt, aproba fuziunea cu Capex.com, companie fondata de Octavian Patrascu. In urma fuziunii, grupul va avea o capitalizare de 235 mil. euro

22.04.2024, 17:06 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

NAGA Group, care detine fintech-ul NAGA, listat pe Bursa de la Frankfurt, a anuntat ca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din 12 aprilie a dat unda verde fuziunii cu Capex.com, cu un vot pozitiv de 99,81%.

In cadrul AGEA, noul CEO al NAGA AG, Octavian Patrascu, a prezentat viziunea pentru "Noua NAGA", anuntand atat noul cadru de reglementare format din noua licente (cu doua suplimentare in curs de aprobare) si 12 birouri in intreaga lume, cat si cresterea acoperirii globale a grupului prin oferirea produsului in peste 100 de tari, conform unui comunicat de presa.

Fondator al Capex.com , Octavian Patrascu a prezentat planurile pentru dezvoltarea produsului prin integrarea celor patru verticale financiare (tranzactionare, investitie in actiuni, servicii crypto si neo-banking) intr-un ecosistem unificat pentru utilizator in platforma NAGA SuperApp.

In urma fuziunii, grupul va avea o capitalizare de circa 250 de milioane de dolari, echivalentul a 235 de milioane de euro

Mai jos, cele mai importante aspecte din prezentarea sa, potrivit comunicatului:

¬ Extinderea cotei de piata: Planuri detaliate pentru a propulsa NAGA pe piete noi si neexploatate, crescand amprenta globala a companiei si valorificand noi segmente de clienti. Se preconizeaza ca aceasta miscare va creste semnificativ cota de piata a companiei si ii va consolida pozitia in peisajul competitiv al startup-urilor fintech.

¬ Imbunatatiri ale produselor si aplicatiilor: recunoscand rolul esential al tehnologiei in serviciile financiare, Octavian Patrascu a anuntat modificari majore ale aplicatiei NAGA, concentrandu-se pe experienta utilizatorilor, imbunatatirea ecosistemului de Social Trading bazat pe puternica comunitate construita de NAGA, integrarea de servicii AI si alte caracteristici unice care permit utilizatorilor sa devina creatori de instrumente financiare.

¬ Planul de fuziune a tuturor serviciilor NAGA intr-o singura platforma integrata - NAGA SuperApp, un ecosistem unificat care ofera utilizatorilor o gama completa de servicii, de la tranzactionare si investitii in actiuni, la crypto, neo-banking si managementul finantelor personale.

¬ Fuziunea cu CAPEX.com: In asteptarea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare, fuziunea strategica este conceputa pentru a spori eficienta financiara a NAGA, valorificand sinergiile dintre cele doua companii (evaluarea interna arata ca reducerile de costuri pot depasi 10 milioane de dolari pe an). In plus, NAGA va beneficia de experienta echipei Capex.com, care lucreaza alaturi de Octavian Patrascu de peste 15 ani.

Dupa aprobarea fuziunii, Octavian Patrascu devine unul dintre cei mai mari actionari al noului NAGA. Grupul va numara peste 1,6 milioane de utilizatori, avand in plan depasrea pragului de 5 milioane pana in 2025/2026.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare