×

Companii

Reportaj. Painea la test, gogosile cu dulceata de lapte, olaritul si 50 de producatori locali au...

Reportaj. Painea la test, gogosile cu dulceata de lapte, olaritul si 50 de producatori locali au atras 10.000 de vizitatori la festivalul Suflet de Romania, de pe Dᅡomeniul Regal Savarsin

04.05.2024, 00:06 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Mirosul de iarba verde imbinat cu cel de paine la test, coapta pe vatra, de gogosi proaspete, acoperite cu dulceata cu lapte, de carnati si slanina din Bucovina, de telemea de vaca sau de oaie din diferite colturi ale tarii, a fost "amestecul" pentru care circa 10.000 de romani si straini au venit la a doua editie a festivalului Suflet de Romania, gazduit pe domeniul Regal de la Savarsin din judetul Arad in weekendul Floriilor. Atmosfera a fost amplificata de mirosul oalelor de lut ce se uscau la soare, la o temperatura de 23 de grade, realizate de copii intr-un mic atelier improvizat, in timp ce o parte din adulti se asezau in fata unui ecran urias pe care rulau secvente din Pistruiatul si alte filme vechi romanesti, iar altii au incins o hora pe fundalul unei melodii populare cantate de interpreti pe scena principala. Intr-o imagine mai cuprinzatoare a intregului tablou, erau si copiii care se jucau veseli pe balotii de paie, in timp ce parintii se relaxau si savurau un suc de aronia, o cornata sau chiar o nucata. "Am vazut ca au venit foarte multi tineri. Anul acesta am adus peste 50 de producatori, in crestere fata de anul trecut, si ne asteptam sa vina peste 10.000 de oameni. In 2023 am avut aproape 8.000 de vizitatori", a spus Gabriela Sirbu, corporate sustainability director al Profi. Evenimentul a avut loc in 27-28 aprilie 2024, organizat de Profi in parteneriat cu Casa Regala a Romaniei. Printre producatori s-au numarat Camara Motului din Arieseni, o mica afacere care realizeaza manual produse traditionale romanesti dupa retete vechi adaptate cerintelor actuale, Stupina Grama, ce face produse apicole de peste 20 de ani, precum mierea de Negrus, unul dintre cele mai distinctive tipuri de miere, Stramosia, o bacanie ce pune pe piata bucate din "ograda" Bucovinei, si Aronia Hantesti, producator de suc de aronia.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare