×

Sport

PSG si Borussia Dortmund sunt primele doua semifinaliste ale Ligii Campionilor

PSG si Borussia Dortmund sunt primele doua semifinaliste ale Ligii Campionilor

17.04.2024, 00:26 Sursa: Mediafax

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Barcelona - PSG 1-4 (1-1)

Barcelona a marcat prima dupa ce PSG a dominat primele minute de joc pe Estadi Olimpic Lluis Companys. Adolescentul Yamal (16 ani) a patruns din flancul drept in careu, a centrat pe jos in fata portii, de unde Raphinha a marcat cu noroc, in minutul 12, pentru 1-0 si 4-2 la general in favoarea gazdelor.

Echilibrul meciului s-a rupt in minutul 29, cand arbitrul roman Istvan Kovacs a acordat cartonas rosu lui Araujo, pentru un fault inutil, lasand gazdele in inferioritate numerica.

Dembele a egalat cu cinci minute inainte de pauza, dupa o centrare la bara a doua a lui Barcola, iar Vitinha a marcat pentru 1-2, la revenirea de la vestiare, in minutul 54, restabilind egalitatea la general (4-4).

Tensiunea de pe banca Barcelonei a dus la eliminarea antrenorulu Xavi, pentru un gest nesportiv, in minutul 56.

Joao Cancelo a facut apoi cadou un penalty francezilor, dictat ferm de Kovacs si transformat fara emotii de Mbappe, in minutul 61.

Barca a replicat in ultimele minute, insa nici Levandovski, nici Raphinha nu au prins cadrul portii din pozitii promitatoare, in timp ce Gundogan a luat la tinta bara portii lui Donnarumma.

Dupa o ultima ratare a lui Levandowski, PSG a plecat pe contraatac si a inchis meciul dupa o faza complicata, in care Ter Stegen a respind doua executii, Mbappe fiind ultimul care a sutat, a treia oara, pentru un neverosimil 1-4 pentru francezi, care au obtinut calificarea in semifinale.

Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2 (2-0)

Desfasurarea meciului de la Dortmund, cu Atletico Madrid, a fost una dramatica pentru suporterii ambelor tabere. Inceput cu un avantaj de un gol pentru spanioli, meciul a debutat cu germanii dominand jocul in jumatatea adversa.

In interval de doar 5 minute, Brandt (min. 34) si Maatsen (39), gazdele au trecut in avantaj la general, cu 3-2, scor de calificare.

Dupa pauza, oamenii lui Simeone au renuntat la abordarea ultradefensiva si au urcat in jumatatea gazdelor. Eforturile ofensive ale spaniolilor au dat roade cand Hummels a marcat in proprie poarta, in incercarea de respinge un sut, la doar 4 minute dupa reluare, gol ce a restabilit egalitatea la general, 3-3.

Angel Correa, introdus la pauza in locul lui Morata, a fost protagonistul urmatoarele 15 minute, dupa doua ratari mari reusind sa restabileasca egalitatea in meci (2-2, min. 64) si sa dea lui Atletico avantaj la general.

Neimpresionati de realizarile spaniolilor si cu sprijinul legendarilor lor suporteri, "galbenii" au intors din nou soarta partidei, cu doua goluri, la interval de doar 3-4 minute.

Fulkrug a facut 3-2, in minutul 71, cu o executie de finete, cu capul, la centrarea in fata portii a lui Sabitzer, pentru ca mai apoi, acelasi Sabitzer sa marcheze cu un sut din marginea careului pentru 4-2 (min 74) si 5-4 la general.

Finalul de meci a fost dominat tot de germani, care au sigilat rezultatul si si-au asigurat o semifinala cu PSG, care se joaca in dubla mansa, pe 30 aprilie si 7 mai, Dortmund gazda la meciul tur.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare