×

Ce este Wordle? Iată ce trebuie să știi.

Bună dimineața! Ai găsit cuvântul de azi?” Poate îți sună cunoscută această formulă de salut, din ce în ce mai populară în ultima vreme. Dacă însă nu ai idee despre ce este vorba, te invit să decoperim împreună în cele ce urmează.

articol
 

Ce este WORDLE?

Wordle este un joc de cuvinte zilnic creat de Josh Wardle, un inginer software din Brooklyn, care și-a dezvoltat o reputație de artizan al experimentelor sociale interesante. În fiecare zi, oamenii de pe internet sunt întâmpinați cu un puzzle de cuvinte proaspăt care poate fi rezolvat doar - sau nu!- folosind o serie de indicii privind procesul de eliminare.
Conform unui articol din New York Times (https://www.nytimes.com) Josh Wardle a creat acest joc pentru că știa că partenerul lui iubea jocurile de cuvinte încrucișate, iar inițial, el nu a fost decât o joacă între ei doi. Și pentru a-i oferi o notă personală, a numit jocul Wordle. Dar după ce s-au jucat luni de zile și după ce a devenit rapid o obsesie în grupul WhatsApp al familiei sale, odată ce l-a prezentat rudelor, Wardle s-a gândit că ar putea să fie ceva interesant și pentru alții și, astfel, l-a lansat în restul lumii în octombrie 2021. Pe 1 noiembrie au jucat 90 de persoane, iar la puțin peste două luni mai târziu, au jucat peste 300.000 de oameni. În prezent, sunt aproximativ 2 milioane de oameni care se distrează cu acest joc.

Cum se joacă WORDLE?

Când intri pe site-ul Wordle (jocul a fost achiziționat între timp de New York Times) vei fi întâmpinat de o grilă de 5 coloane și 6 rânduri de casete goale. Fiecare casetă poate conține o literă, așa că poți începe răspunsul introducând un cuvânt de cinci litere și apăsând „Enter”.
Nu există indicii, cum poate ești obișnuit dacă ești pasionat de rebus, așa că orice cuvânt de cinci litere va fi o ghicitoare inițială. După ce ai completat grila cu un cuvânt, culoarea casetei fiecărei litere se schimbă, iar semnificația este:
  • Dacă devine verde, acea litera se află în cuvântul zilnic și ai plasat-o în locul potrivit.
  • Dacă devine galbenă, litera este în cuvânt, dar este într-o poziție greșită.
  • Dacă caseta devine gri, înseamnă că litera nu este deloc în cuvânt.
Site-ul web oferă o grafică explicativă simplă pentru cei care îl vizitează prima dată, care prezintă totul foarte clar.Iar pagina de joc efectivă este la fel de simplă: nu există reclame sau bannere intermitente; nu se afișează ferestre și nu cere bani. Există doar jocul pe un fundal negru.


Probabil că te-ai întrebat, ca și mine, dacă există o aplicație pentru acest joc și da, recunosc că primul gând a fost să o caut și să o descarc. Doar că orice ai găsi în Play Store sau AppStore, nu sunt decât niște imitații, care nu au farmecul jocului original.
Dar,

WORDLE în limba română există!

Da, există și varianta în română pentru pasionații de cuvinte încrucișate sau integrame. Jocul se găsește aici și a fost creat de Ovidiu Sârb (sursa: https://www.vice.com)
Te provoc, așadar, să găsești cuvântul de astăzi!
Toate cele bune și spor în toate în noul an!
 
TAGS:
DIVERSE

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Despre Wordle

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.