×

Ce spune culoarea telefonului tău despre tine?

Tefefonul mobil şi în special smartphone-ul nu mai este în ziua de astăzi doar un gadget important ci şi un accesoriu de fashion. Psihologii spun chiar că alegerea unei anumite culori reprezintă,de fapt, o declaraţie pe care o facem în faţa lumii. Vă invit, aşadar, să vedem împreună ce spune culoarea telefonului despre noi.

articol
Atunci când decidem să ne cumpărăm un telefon, acordăm destul de multă atenţie culorii, pentru că este practic cel mai vizibil şi personal aspect al telefonului. Lucru pe care marii producatori îl cunosc foarte bine şi pentru care folosesc culoarea ca un diferenţiator.

Să luăm, ca prim exemplu,  Apple. În 2007 când a apărut, primul iPhone era disponibil în alb şi negru. A apărut apoi „fenomenul” Rose Gold care, deşi nu a fost inventat de ei, a beneficiat de o comunicare remarcabilă de la Apple şi au reuşit să transforme percepţia despre culoarea roz.  Roz nu mai este culoarea „preferată de fete” ci este o culoare de lux, menită să atragă atenţia oricui, ca o declaraţie publică de genul: dacă e Rose Gold, este ediţia de lux Apple.

Acum Apple oferă telefoanele iPhone în nu mai puţin de 7 culori printre care, ultima apariţie, iPhone RED. Dacă nu aţi apucat să îl vedeţi, vă spun că arată superb şi...altfel. Iar ce este şi mai special în afară de culoare este campania făcută de Apple  în jurul acestui telefon, de susţinere a companiei RED care sprijină cercetările pentru prevenirea transmiterii virusului HIV de la mame la copii.

Un alt producător care acordă, de asemenea, o importanţă deosebită culorii este Samsung. Se pare că alegerea culorii este un proces destul de complex,  în foarte strînsă legătură cu materialul folosit.  Doar ca un scurt exemplu, vă pot spune că Samsung Galaxy S8 şi S8 Plus sunt disponibile în unele ţări, într-o gamă de culori absolut deosebite: Midnight Black, Maple Gold, Coral Blue, Orchid Grey sau Arctic Silver. Nu am văzut deocamdată decât variantele Black si Orchid Grey şi recunosc că sunt impresionată de fineţea nuanţelor, iar dacă ar fi să aleg, nu aş sta pe gânduri. Samsumg Galaxy S8 Orchid Grey ar fi alegerea mea.

Cu toate acestea, statistica ne spune că cea mai populară culoare pentru un telefon este negru, iar studiile merg chiar mai departe şi explică legătura psihologică dintre culoarea telefonului şi personalitate. Vă propun să aruncăm şi noi o privire către însemnătatea câtorva culori.

Negru
Negrul înseamnă putere şi control, disciplină, independenţă şi o voinţă puternică. Cu siguranţă, dacă alegi un telefon de culoare neagră, eşti o persoană care ţine mai mult la ceea ce se află în interiorul telefonului, decât în exterior, care nu ţine să impresioneze şi care are o minte mai tehnică.
Alb
Culoarea alb este cea pe care o aleg persoanele mai sofisticate. Şi pentru că albul este o culoare mai dificil de întreţinut şi de curăţat, dacă alegi această culoare înseamnă că eşti mai atent/ă la felul în care te îmbraci şi căreia îi place ordinea şi curaţenia.
Roşu
Coloarea roşie este culoarea oamenilor de acţiune, cărora le place să experimenteze lucruri noi, sunt optimişti, ambiţioşi şi competitivi.
Albastru
Albastru este culoarea încrederii şi responsabilităţii, înseamnă onestitate şi loialitate. Dacă alegi culoarea albastru, se poate spune despre tine că eşti o persoană sinceră, un bun prieten, de încredere.
Argintiu
Coloarea argintiu este asociată cu prestigiul, bunăstarea şi prosperitatea. Cei care aleg această culoare sunt buni analişti, au un deosebit simţ al dreptăţii, sunt stabili şi echilibraţi.
Auriu
Auriul este culoarea succesului, a triumfului şi este cunoscută ca fiind culoarea invingătorilor. Cine alege această culoare este o persoană pozitivă şi caldă, generoasă şi iubitoare, căreia îi place să împărtăşească din cunoştinţele ei.

Ce spuneţi, vă regăsiţi în aceste scurte descrieri?

Chiar dacă nu v-aţi decis asupra culorii telefonului pe care aţi vrea să îl cumpăraţi, trebuie să ştiţi că nu există culoarea potrivită, ci doar culoarea care vă place, pentru că, nu-i aşa, la sfarşitul zilei, asta contează. Inchideţi ochii, imaginaţi-vă cu noul telefon în mână şi ţineţi minte ce culoare v-a rămas în minte. Iar dacă vă razgândiţi mai apoi, puteţi folosi oricând o husă.

Aşadar, orice alegeţi, vă doresc să fiţi coloraţi şi veseli, ca o gradină cu flori în plină luna mai! Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.