×

Ce înseamnă să trăiești sănătos?

În articolul de astăzi vă voi spune cum puteţi să folosiţi tehnologia pentru a avea o viaţă sănătoasă, fără să renunţaţi la nimic din ceea ce vă face plăcere.

articol
Dragi prieteni, știți cum se spune... că vine un moment în viața fiecăruia în care trebuie să faci anumite lucruri? Ei bine, acum a sosit momentul meu să vă vorbesc  și despre o viață sănătoasă. Evident că nu am de gând să vă ofer sfaturi despre ce, cum și când să mâncați și nici nu vă voi prezenta vreo dietă miraculoasă. Și asta pentru că eu personal nu cred că asta înseamnă să trăiești sănătos. Să vă spun, așadar, varianta mea.

Să trăiești sănătos înseamnă să te trezești dimineața cu plăcerea de a întâmpina o nouă zi. Că mâncăm un croissant cu unt sau un iaurt degresat la micul dejun... nu e prea important, zic eu. Este doar o chestiune de alegere. Dar să îți savurezi cafeaua în liniște, în intimitatea casei tale, poate alături de cineva drag, înainte de a pleca la birou, da, acesta este un aspect important. Poate unora le place să facă și o mică tură de alergat înainte de serviciu, ceea ce este minunat de asemenea. Să faci o plimbare în parc, în weekend și să încerci să asculți sunetele din jur este chiar terapeutic și imbunătățește semnificativ calitatea vieții, credeți-mă.
Ideea mea de viață sănătoasă mai include, absolut obligatoriu, și o porție bună de râs, în fiecare zi. Poate să fie după masa de prânz sau între mese, în loc de gustare, chiar nu contează. Dar este absolut obligatorie!

Eu nu sunt o fire sportivă, trebuie să recunosc și toți cei care mă cunosc știu asta. Dar îmi place foarte mult să merg pe jos și fac asta în fiecare zi, cel puțin 30 de minute. Știți de unde știu cât merg? Nu vă imaginați că merg stând cu ochii pe ceas.. . Nu, și nu vă recomand nici vouă să faceți asta, pentru că există multe, multe aplicații care măsoară absolut tot ce vreți. Eu folosesc S Health de la Samsung și știu tot timpul cât de ”activă” am fost. Folosesc, de asemenea și o brățară Samsung Charm, de care v-am tot povestit, pentru că mă ajută să mă monitorizez chiar și atunci când nu am telefonul la mine. Sunt sigură că v-ar fi și vouă de folos, mai ales celor care merg la sală și nu pot ține telefonul la îndemână tot timpul. Bineînţeles că puteţi folosi orice alt device care să vă ofere chiar mai multe funcţii, cum este, de exemplu, braţara FibitAlta care, printre multe altele, îţi monitorizează şi durata şi calitatea somnului.  

O altă aplicație pe care o folosesc de curând este My fitnessPal , disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS. Inițial am fost destul de refractară în a o folosi, gandindu-mă că îmi va fi foarte greu să înregistrez tot ce manânc, în fiecare zi. Dar, din fericire, nu este greu deloc. Este o aplicație foarte prietenoasă și ușor de folosit care vă ajută să măsurați numărul de calorii pe care îl consumați  zilnic. Nu are rolul unui nutriționist, evident. Întotdeauna mi s-a părut foarte greu să țin o evidență a caloriilor pe care le conține fiecare fel de mâncare (aproape imposibil, chiar) dar, cu MyfitnessPal este foarte simplu pentru că tot ce trebuie să faceți este să căutați felul de mâncare pe care l-ați savurat, iar aplicația vă spune pe loc câte calorii a avut, iar dacă aveți setat un target, vă spune și câte mai aveți voie.  

Concluzia este că nu este deloc greu să trăiești sănătos și să lași tehnologia să lucreze pentru tine, în același timp. Vă provoc să vă bucurați de tot ce vă înconjoară și vă doresc, ca întotdeauna, toate cele bune!
 
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.