×

Diezul pe portativ sau despre hashtag

Ce este un hashtag? Cum a apărut? La ce folosește? Acestea sunt doar câteva întrebări ale căror răspunsuri le aflați în cele ce urmează.

articol

Hashtag?

În zilele noastre, cuvântul hashtag este peste tot: în campanii publicitare, în ziare, dar mai ales pe rețelele de socializare. Din păcate nu este prezent și în dicționare sau poate că da, doar că sub altă formă. Hashtag-ul este echivalentul diezului (Semn muzical convențional pus înaintea unei note sau la începutul portativului, care arată că nota respectivă trebuie executată cu un semiton mai sus). Iar acest semn de punctuație se presupun că a apărut în vremea romanilor de la abrevierea "lb" adică "libra pondo", o libră de greutate.

Cum a ajuns un termen de jargon muzical să ajungă celebru?

Chris Messina l-a inventat în 2007, în data de 23 august, la ora 12:25 PM folosind un tweet : ”ce părere aveți dacă am folosi semnul # (diez) pentru grupuri. Spre exemplu #barcamp [msg]?”

De ce hashtag? 

Să vorbim puțin despre cum este organizată informația pe internet și mai ales pe rețelele de socializare. Fiecare text este o sumă a unor tag-uri sau etichete. Un text lung despre ”banane” va fi spart în câteva zeci de etichete care vor reprezenta esența lui și vor permite tuturor să caute mai ușor acel articol. Așa se întâmplă pe Google, iar pe rețelele de socializare era destul de greu înaintea diezului să poată fi căutată o informație. Un diez permite să se realizeze automat un canal de informație centrat pe elementul de la care s-a pornit. Twitter nu a primit cu brațele deschise această inovație, dar în urma unui eveniment devenit viral în 2007, incendiile din California, a fost nevoit să-l implementeze.
 
În zilele noastre, un hashtag/diez este o modalitate foarte simplă pentru a atrage atenția asupra unui element, dar și pentru a-l populariza. Dacă folosim un hashtag/diez popular, ne cresc șansele de a avea un public mai mare, pentru că pe Instagram, spre exemplu există posibilitatea de a te abona la un hashtag/diez. În acest fel poți urmări subiectele de interes cu un simplu clic. 

Care este cel mai folosit hashtag/diez?

 Nimic nu este mai grăitor decât un grafic. Iată:

Sursa : https://www.all-hashtag.com/hashtag-analytics.php

Cu #hashtag sau fără?

 Întrebarea aceasta nu are neapărat un răspuns corect sau greșit. Există însă câteva recomandări pentru folosirea hashtag-ului:
 
  • Folosește un hashtag ușor de reținut și ai grijă să nu conțină vreo greșeală de editare.
  • Nu exagera cu lungimea hashtag-ului și încearcă să fii pe cât de original, pe atât de relevant
  • Nu folosi majuscule atunci când editezi un hashtag
  • Nu folosi același hashtag de mai multe ori pentru aceeași postare
  • Nu folosi prea multe hashtag-uri într-o postare, ci adaptează numărul lor în funcție de practicile cele mai uzuale ale canalului social media pe care îl folosești.
 
Vă doresc o primăvară liniștită și însorită!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Florin Spătaru
Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universitătii București. Am devenit un pasionat de marketing digital din 2004 și am început cu “misterele motoarelor de căutare”, adică SEO și am ajuns la campanii de display pe Snapchat. Îmi place să scriu și o fac ori de câte ori am ceva de împărtășit cu voi.