×

MobilPRO – Inovare și Mobilitate. Unde, când şi cum.

Veţi găsi mai jos câteva informaţii despre un eveniment foarte interesant, care se adresează studenţilor şi elevilor de liceu care au vârsta de peste 14 ani interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile (și nu numai).

articol
Trebuie să fie foarte captivant şi, din punctul meu de vedere mai mult decât admirabil, să poţi să concepi şi să dezvolţi o aplicaţie pentru mobil. Chiar ştiu câteva persoane care sunt pasionate de asta şi ce mi se pare mie spectaculos este faptul ca sunt toţi tineri, unii chiar în liceu sau în primii ani de facultate.

Îmi amintesc acum de Marius care îmi povestea la un moment dat despre fiul lui. „Vlad e foarte deştept. Îţi jur că nu spun asta pentru că e copilul meu, ci pentru că sunt puţin ingrijorat. E pasionat de IT şi de baschet. Cu baschetul am rezolvat, l-am înscris la un club şi se pare că îi place foarte mult. Dar cum să îl ajut cu cealaltă pasiune a lui? Chiar nu ştiu cum să îl îndrum spre un mediu care să îl ajute să se dezvolte în direcţia asta.”

Ei, bine, Marius, am aflat de un eveniment sponsorizat de Orange România, care ar fi perfect pentru fiul tău. Iată despre ce este vorba:

MobilPRO – Inovare și Mobilitate este un concurs anual de idei și aplicații software organizat de Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) și Liga Studenților Electroniști din Facultatea ETTI (LSE), membră a Uniunii Naționale a Studenșilor din România (UNSR).

Prin participarea la MobilPRO, echipele sunt încurajate să îşi ducă ideile către o formă de proiect funcțional ce poate fi instalat pe un dispozitiv mobil, atât pentru a câştiga premiile destinate celor mai bune aplicaţii, cât şi pentru a-şi valorifica (monetiza) ulterior rezultatele în magazinele de aplicaţii mobile sau a-și transforma proiectul în propria afacere.

În cadrul MobilPRO 2016 sunt propuse următoarele trei teme de concurs:

• TEMA 1 – Automobile inteligente (CONCEPT + PREZENTARE)
• TEMA 2 – Aplicații mobile (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
• TEMA 3 – Internet of Things (CONCEPT + PREZENTARE)

Niciuna din temele propuse nu impune vreo limitare de tehnologie, platformă sau limbaj de programare utilizate.

Înscrierile se pot face in intervalul 8 Februarie 2016 – 4 Martie 2016, accesând www.mobilpro.lse.org.ro/inscrieri

Pentru Marius şi toţi cei care sunt interesaţi, vă recomand să accesaţi pagina oficială, http://mobilpro.lse.org.ro, de unde eu doar am extras câteva informaţii. Succes şi toate bune!

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.