Disaster Recovery

Susții performanța aplicațiilor de business, protejezi datele valoroase și menții continuitatea afacerii

 
  • Share

Cu soluția Disaster Recovery beneficiezi de o replică funcțională și actualizată în cloud a infrastructurii și aplicațiilor tale de business, în orice circumstanțe, chiar și în cazul dezastrelor naturale.

Soluția este complementară Business Flexible Computing și asigură disponibilitatea și repornirea sistemelor și aplicațiilor critice la parametri optimi. Astfel, prin această protecție suplimentară, infrastructura companiei nu este afectată, iar aplicațiile de business pot fi folosite în continuare.

Disaster Recovery

De ce ai nevoie de Disaster recovery as a service

Cu Disaster Recovery, ai ”un back-up” al aplicațiilor și datelor tale funcționale, pe care le poți accesa din cloud, pentru ca business-ul tău să fie conectat și în siguranță, în orice circumstanțe. Replicarea datelor si aplicațiilor se face continuu în data centere de replicare pentru ca datele esențiale pentru funcționarea afacerii să îți fie accesibile în orice situație. Astfel, poți recupera aplicațiile și mașinile virtuale, înaintea apariției oricărui incident informatic.

Companiile au declarat pierderea datelor și disfuncționalități ale aplicațiilor de business astfel:

În ultimii 2 ani, 91% dintre companii au întâmpinat probleme tehnice.

Sursa: IDC

În ultimele 12 luni, 84% dintre companii au fost ținta unor atacuri cibernetice.

Sursa: IDC

În ultimii 3 ani, 56% dintre companii au declarat pierderea de date.

Sursa: IDC

În 2021, atacurile de tip ransomeware au ocupat primul loc in topul incidentelor de securitate

Sursa: BIS Report 4th edition 2021

Care sunt tipurile de situații în care ai nevoie de Disaster Recovery

Disaster Recovery te ajută să răspunzi optim oricăror incidente informatice, atât celor neplanificate precum dezastre naturale, erorile umane, defecțiuni sau atacuri cibernetice în infrastructură, cât și celor planificate cum ar fi migrările la cerere în cloud, implementarea de standarde Business Continuity ori consolidarea de date, cât și mentenanța sau upgrade-urile infrastructurii si aplicațiilor de business.

Cum funcționează Disaster Recovery

Managementul aplicațiilor de business pe care vrei să le protejezi se face printr-o interfață online dedicată, folosind resursele CPU, RAM și HDD disponibile în centrele de date Orange Business prin soluția Business Flexible Computing. Prin intermediul portalului online poți defini aplicațiile și configurația la care ar trebui repornite sistemele, le monitorizezi și poți crea teste de funcționare recurente. În consola de administrare Disaster Recovery poți să:

  • Setezi Recovery Point Objective (RPO), configurația în care sistemele IT și aplicațiile pot fi recuperate. RPO este influențat de tehnologia de replicare folosită.
  • Stabilești Recovery Time Objective (RTO), cât de repede sunt reluate operațiunile aplicațiilor. RTO este influențat de nivelul proceselor de recuperare automată față de cele manuale.

Poți efectua oricând sau recurent teste prin intermediul portalului de administrare online, pentru a te asigura că toate aplicațiile și datele sunt replicate corect și complet. Aceste teste se pot rula fără a perturba funcționarea aplicațiilor/mașinilor virtuale din data centerul de producție.

Beneficii

Control

Control

Ai posibilitatea de a stabili oricând proprii parametri de protecție și de restaurare a aplicațiilor, precum și timpul alocat repunerii în funcțiune.

Integrare cu infrastructura de cloud existentă

Integrare cu infrastructura de cloud

Utilizezi licențele și resursele alocate conform nevoilor tale de business prin soluția Business Flexible Computing, fără a avea grija depășirii lor.

securitate

Siguranță

Oferi o protecție suplimentară aplicațiilor de business de care au nevoie angajații tăi.

scalabilitate

Flexibilitate

Ești pregătit pentru orice evenimente care ar putea afecta activitatea de business, indiferent dacă ele sunt planificate sau nu.

performanta

Performanţă

Poți testa, face dezvoltări, upgrade-uri și instalări într-un mediu izolat și protejat continuu, fără grija întreruperii accesului la date.

Continuitatea afacerii

Continuitatea afacerii

Poți reveni cu ușurință la configurările efectuate înaintea evenimentului care blochează accesul la date.

Partenerii noștri pentru analiza și vizualizarea datelor

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200