M2M Control

Soluție integrată pentru administrarea și controlul de la distanță a conexiunilor M2M

 
 • Share

În economia digitală, modelele de business se transformă prin implementarea în toate fluxurile operaționale de senzori și echipamente conectate capabile să colecteze date și, pe baza acestora, să genereze răspunsuri automate. Indiferent de domeniul de activitate, soluția M2M Control de la Orange asigură companiei tale toate elementele necesare pentru a deveni mai eficientă.

Cum funcționează

Internetul Lucrurilor (Internet of Things – IoT) se extinde rapid în toate industriile și se estimează că în 2022 vor exista 18 miliarde de obiecte conectate în întreaga lume. Echipamentele inteligente capabile să colecteze și să raporteze date și care, pe baza acestora, permit automatizarea răspunsului pe care îl au în diferite scenarii, sunt utilizate pe scară tot mai largă pentru cele mai variate obiective de business:

 • Optimizare de proces și reducerea costurilor operaționale – localizarea și monitorizarea echipamentelor, managementul flotelor, optimizarea lanțurilor logistice, managementul stocurilor
 • Inovare și diferențiere competitivă – rețele inteligente și smart metering, vehicule conectate, dispozitive și accesorii pentru utilizatorii finali, automatizarea caselor și spațiilor de lucru, orașe inteligente, e-health
 • Producție personalizată și dezvoltare de noi produse cu componentă digitală mare – informații de utilizare a produselor și serviciilor în timp real, obiecte personalizate, realitate virtuală și realitate augmentată, dezvoltarea de comunități de utilizatori, big data

Productivitate mai mare și experiență de client îmbunătățită

Beneficii

Optimizarea proceselor de lucru

Prin utilizarea de echipamente conectate și senzori, compania ta devine mai eficientă datorită unui control mai riguros, unui timp mai scurt de reacție și eliminării risipei de resurse.

Flexibilitate

Soluțiile M2M de la Orange sunt concepute pentru a ține cont de diferitele tehnologii și arhitecturi de sistem, specifice fiecărei industrii.

Protecția datelor

Informațiile tale digitale sunt colectate, transportate, stocate și analizate în siguranță, pe parcursul întregului data journey.

Consultanță și suport

Compania ta beneficiază de asistență pentru întregul proces de implementare a soluției M2M și de suport din partea unei echipe dedicate, cu experiență în inovare, integrare și soluții verticale.

Pachete de servicii disponibile

Soluția M2M Control integrează toate elementele necesare pentru ca afacerea ta să se transforme prin intermediul senzorilor, echipamentelor conectate și al informațiilor digitale.

Soluții de conectivitate

Soluțiile Orange pentru integrarea dispozitivelor cu SIM în rețeaua VPN asigură companiilor conectivitatea sigură, dedicată și scalabilă între rețeaua Orange și propriile rețele. Prin intermediul soluțiilor de conectivitate Orange, se pot integra echipamentele de date mobile (smartphone, tabletă, laptop, POS sau modem) cu aplicațiile de business prin rețelele mobile Orange (GPRS, EDGE, 3G, 3G+, 4G sau 4G+), doar cu ajutorul unui Access Point Name (APN) specific companiei, fără a mai fi necesară instalarea unui client VPN pe echipament.

 • VPN IP/MPLS - conexiune securizată terminată într-un router furnizat și administrat de Orange, cu redundanță GPRS Gateway Support Node (GGSN), cu rutaj dinamic
 • VPN Remote Access peste acces internet prin furnizor terț - conexiune securizată terminată într-un router furnizat și administrat de Orange sau într-un router propriu, administrat prin intermediul unui tunel IPSec dedicat și rutat peste o conexiune existentă la internet
 • VPN IP/MPLS cu VPN Remote Access peste acces internet prin furnizor terț (în aceeași locație sau în locații diferite ale companiei) - conexiune securizată VPN IP/MPLS terminată într-un router furnizat și administrat de Orange, cu redundanță asigurată de o conexiune VPN Remote Access care se poate termina pe același router sau pe un router secundar, administrat de asemenea de Orange
 • VPN IP/MPLS dual (în aceeași locație sau în locații diferite ale companiei) - două conexiuni VPN IP/MPLS terminate în același router sau în routere diferite, furnizate și administrate de Orange

Cartele SIM specializate M2M

Cartelele SIM M2M sunt special concepute să reziste celor mai dificile medii de funcționare: căderile de tensiune electrică, vibrații, coroziune, mediu salin, umiditate mare, variații de temperatură de la -40 °C până la +105 °C, durată de viață prelungită (până la 10 ani), cu mai multe cicluri de citire/scriere.

Sunt disponibile toate formatele standard, pentru a putea integra în procesele de lucru orice tip de echipament: industrial MFF2, format clasic 2FF, micro-SIM 3FF, nano-SIM 4FF.

Platforma de management M2M Control

Administrarea flotei de SIM-uri M2M se poate face de la distanță, peste internet, prin acces securizat în platforma M2M Control.

 • Managementul utilizatorilor, profilurilor și gradul de acces al acestora
 • Identificarea cartelelor M2M și a dispozitivelor care le utilizează
 • Administrarea ciclului de viață al cartelelor M2M
 • Sinteză a traficului de date generat de dispozitivele M2M
 • Alarme personalizate, cu posibilitatea de a primi notificări prin e-mail
 • Informații despre starea de conectare pentru cartelele SIM. Istoric detaliat al comunicațiilor realizate de cartelele M2M, pe parcursul unui anumit interval de timp
 • Istoric detaliat al comunicațiilor realizate de cartelele M2M, pe parcursul unui anumit interval de timp

Pentru a identifica soluția optimă pentru industria în care activezi și obiectivele de business ale companiei tale, contactează reprezentantul dedicat din echipa Relații cu Clienții sau apelează un consultant Telesales Orange.

Poveștile clienților noștri

Cargo Track

Soluții M2M pentru monitorizarea în timp real a flotelor [...]

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200