×

La mulți ani, Comunitatea Orange!

Ziua de 6 iunie 2019 este ziua în care acest proiect ambițios numit Comunitatea Orange s-a lansat. Ce moment mai potrivit decât acesta ca să aflăm câteva lucruri din culisele comunității? Vedem împreună în cele ce urmează.

articol
Așa cum vă povesteam într-un articol trecut, Puterea Comunității este dată de oamenii care o formează, iar Comunitatea Orange este chiar locul în care găsești oameni frumoși, care au lucruri în comun și cărora le place să împărtășească din experiențele lor. 

Am invitat-o astăzi alături de noi pe Mihaela, Orange Community Manager sau MihaelaC așa cum o cunosc membrii comunității, să ne povestească despre Comunitatea Orange.

Bine ai venit, Mihaela!


Mihaela, spune-mi, te rog, care este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la Comunitatea Orange?

Sunt atât de multe lucruri care îmi vin în minte, dar dacă ai spus primul, ok, primul să fie! Mă gândesc la un grup de oameni care fac schimb de experiență, colaborează și se ajută pentru a găsi cele mai bune soluții la întrebările despre produsele și serviciile Orange, dar și despre tehnologie în general.


Dacă ar fi să descrii Comunitatea în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Doar 3 cuvinte? Foarte greu. Îți spun 4: colaborare, schimb de experienta, prietenie, comunicare.


Care este cea mai mare provocare în calitatea ta de Community Manager?

Am noroc că sunt înconjurată de super colegi, atât în echipă, cât și în alte departamente și ne plac provocările, de toate felurile. Colega mea, Daniela alias DanielaH, moderator în Comunitate, este alături de mine în fiecare zi și, cum știi și tu, unde-s doi, puterea crește! Cea mai mare provocare este să jonglez cu mai multe „mere” în același timp, având doar 2 mâini, dar îmi place nespus ceea ce fac.

Îmi place strategia care stă în spatele managementului unei comunități – să ne gândim constant la noi modalități de a anima comunitatea și de a-i face pe membrii ei să interacționeze,  să colaboreze unii cu ceilalți și să își găsească ușor răspunsul la întrebări. În același timp, mă bucur și de experiența pe care o câștig ca membru al acestei comunități și pot spune că în fiecare zi învăț câte ceva.


Eu mă gândesc la Comunitatea Orange ca la un Făt-Frumos digital, în sensul că a crescut foarte frumos în acest prim an de viață. Ne spui tu cum arată Comunitatea acum? 

Un Făt-Frumos pe cal alb, digital, desigur. Suntem aproape 10.000 de membri și împreună am adunat în comunitate peste 2500 de topicuri, 1300 soluții și 38.000 de răspunsuri și comentarii. Și creștem pe zi ce trece.


Frumoase cifre! Te invit acum să ții un toast aniversar. Ce mesaj ai vrea să le transmiți membrilor comunității?

Membrilor aș vrea în primul rând să le mulțumesc pentru că ei sunt sufletul comunității. Cu ajutorul lor comunitatea a prins viață și crește în continuare. Suntem recunoscători pentru că împărtășesc cu noi experiențele lor, pentru că se ajută între ei și nu în ultimul rând, pentru că feedback-ul și sugestiile lor ne ajută foarte mult să ne îmbunătățim activitatea.

Aș mai vrea să le spun și celor care încă nu au făcut cunoștință cu noi, în Comunitatea Orange, că îi așteptăm cu drag și îi invităm să ni se alăture și să descopere surprizele pe care le-am pregătit pentru această aniversare!

Iată și ce spun câțiva dintre membrii comunității despre experiența lor în Comunitate:

MihaZ : Eu am dobândit în primul rând și consider și cel mai important lucru, cunoștinte noi din diverse domenii.

Imch : Datorită lucrurilor aflate aici am putut lua decizii în cunoștință de cauză și m-am bucurat enorm atunci când i-am putut ajuta pe colegii de comunitate.

arsradu : Postez pentru că vreau să ajut, pentru că observ cu mare bucurie că unele lucruri se pot schimba dacă vii cu o idee bună, pentru că văd că vă pasă și asta contează foarte mult pentru mine și, nu în ultimul rând, pentru că mă simt bine în comunitatea asta. Și asta vi se datorează și vouă.

Iar ca să vă convingeți că în Comunitate puteți să vă exprimați liber și creativ, iată și o poezie pe care Romeo o dedică tututor :

Bună seara grup format / De Orange ce-a fost creeat / Continuați,aduceți date / Și răspunsuri imediate / Pe cei noi ce-au fost primiti / Îndata să-i instruiți / Tot ce-i învățați să fie / De Orange...tehnologie / Eu vă mulțumesc enorm / Că atunci când nu adorm / Mai citesc câte-o postare / Din care trag învățare / Dac-am scris ceva greșit / Îmi cer scuze înzecit / Alături de Grupul Mare / Vreau să-adaug o urare : Mă bucur c-am fost primit / Și urez Bine ați venit! / Celor ce o să-și dorească / Lângă noi să mai poftească / Să crească de-o da pe spate / Întreaga Comunitate

Îți mulțumesc, Mihaela, pentru că ai acceptat invitația mea și vă doresc, ție, echipei și membrilor, la mulți ani!!!

Intră în comunitate

Toate cele bune și spor în toate!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.