×

Roaming în Spațiul Economic European cu o cartelă PrePay. Unde, ce, cum și de ce

Există o ofertă pentru cartelele PrePay care să vă asigure cele mai multe beneficii așa încât să aveți o vacanță așa cum trebuie – lipsită de griji.

articol
Întrebarea cu care începem este cea pe care o adresăm cei mai mulți dintre noi înainte de a pleca din țară:

Cum folosesc telefonul în afara țării?

Răspunsul simplu este: cu ajutorul serviciului roaming, care îți permite să îți folosești telefonul și în afara țării. Iar dacă pleci într-o țară din Spațiul Economic European – SEE – poți să folosești și resursele naționale.  

Ce trebuie să fac?

Din nou, răspunsul cel mai simplu este: să activezi o opțiune de 10 sau 12 euro credit și beneficiezi  30 de zile de o mare parte din resursele incluse și în Spatiul Economic European. Dacă opțiunea este deja activă în contul tău, poți folosi beneficiile în orice țară din SEE, fără probleme.

În felul acesta, vei avea o vacanță complet lipsită de peripeții, cel puțin legate de folosirea telefonului și te vei putea bucura de timpul tău liber chiar și vorbind la telefon!

Da, pentru că opțiunea de 10/12 euro credit îți oferă nici mai mult nici mai puțin de 2000 de minute și 4.5/5.4 GB  pe care îi poți utiliza în orice țară din SEE, ca să suni acasă sau oriunde în altă parte a Europei, să pui poze pe Facebook sau Instagram, să folosești Google Maps dacă cumva te rătăcești. Practic, să folosești telefonul cât și cum vrei tu.

Aceasta este cea mai bună variantă atunci când pleci în vacanță în Europa și pe care eu o recomand tocmai pentru că ea a fost special concepută să satisfacă toate nevoile tale de comunicare in roaming.

Opțiunea se activează foarte ușor din contul tău My Orange chiar și atunci cînd te afli deja în afara țării, dacă ai acces la un calculator și la Wi-Fi. Dacă nu ai încă un cont, poți să o activezi și de aici, și să o plătești cu cardul bancar.

Odată opțiunea activată, nu trebuie să mai faci, practic, absolut nimic, pentru că serviciul Roaming se activează automat o dată cu opțiunea.

Un alt avantaj semnificativ, spun eu, este faptul că, dacă ai activă o opțiune națională și activezi și opțiunea de 10/12 euro credit în același timp, nu numai că nu pierzi beneficiile naționale ci, mai mult, ele se cumulează și le poți folosi cum vrei tu, fie în țară, fie în străinătate pe toată durata valabilității lor.

De exemplu, dacă ai o opțiune de 6 euro credit cu 2000 de minute naționale și 6 GB de internet național, pe care o folosești în mod curent când ești în țară  și activezi și opțiunea de 10 euro credit , vei avea 4000 de minute și 10.5 GB, cumulat, așa cum spuneam, iar când te întorci în țară, poți să folosești resursele neconsumate până la expirarea celor 30 de zile de valabilitate.

Evident, există întotdeauna posibilitatea de reîncărcare a cartelei tale PrePay cu credit, dacă nu vrei să activezi o opțiune cu resurse de roaming, dar în această situație serviciul roaming nu se activeaza automat, ci trebuie să soliciți tu activarea, iar apelurile, mesajele și traficul de internet se tarifează la tarife standard de roaming. Și trebuie sa ții cont că dacă optezi pentru roaming din credit, la activarea manuală a serviciului roaming pierzi beneficiile naționale existente pe cartela ta. 

Ce nu ar trebui să fac?

Noile reglementări europene specifică faptul că poți să folosești resursele naționale în roaming SEE doar pentru călătorii ocazionale, de scurtă durată – vacanțe, călătorii de afaceri, city breaks, etc.

Mai exact, dacă într-un interval de 120 de zile ai utilizat cartela mai mult în roaming decât național, vei ieși de sub incidența avantajelor pe care le oferă noile reglementări  europene și vei fi tarifat  pentru folosirea serviciilor de voce, SMS și internet în roaming în SEE.

Cu o zi înainte de împlinirea celor 120 de zile, dacă te afli în această situație, noi îți trimitem un SMS în care menționăm acest aspect și tarifele, ca să știi exact despre ce este vorba și să poți să îți reîncarci cartela cu credit, de această dată, ca să o poți folosi în continuare, cât timp ai nevoie.

Cam atât am avut de spus astazi, dar voi reveni cu detalii și pentru cei care au abonament.

Până atunci, vă doresc să vă bucurați de fiecare minut și, ca întotdeauna, toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.