×

Cum să îţi păstrezi datele din telefon în siguranţă

Pentru că telefonul mobil este parte integrantă din viaţa noastră, vă invit să descoperiţi căteva metode de a vă păstra datele din telefonîn siguranţă, cum să le recuperaţi şi ce puteţi face dacă pierdeţi telefonul.

articol
Acum aproape doi ani am intrat cu telefonul  în piscină. În momentul în care am realizat ce am făcut  şi mi-am dat seama că telefonul meu nu era rezistent la apă, mi s-a tăiat respiraţia. Am pierdut toate numerele de telefon strânse de o viaţă, mesajele, fotografiile şi filmele pe care nu le transferasem pe vreun suport de memorie externă...  

Nu ştiu câţi dintre voi aţi păţit ceva similar, dar pentru mine a fost cumplit şi mi-am promis că aşa ceva nu mi se va mai întâmpla niciodată.

Back up? Categoric, da.

Primul lucru pe care l-am făcut după ce am reuşit să adun toate informaţiile importante şi le-am introdus în telefonul nou, a fost să fac un back-up pentru toate datele mele.

Eu folosesc un telefon Android. Am intrat în meniul telefonului la Setări – Conturi şi sincronizare, am ales Google şi m-am asigurat că toate opţiunile prezentate sunt bifate. În felul acesta l-am „împuternicit” pe Google să aibă grijă de datele mele şi să le sincronizeze pe toate device-urile pe care le folosesc. Dacă îmi cumpăr un telefon nou, tot ce trebuie să fac este să intru în contul de Gmail şi sincronizarea se va face automat. Bineînţeles că puteţi folosi şi serviciul de back-up pe care majoritatea producătorilor de telefoane îl oferă. Eu, personal, le recomand pe amândouă.

Dacă aveţi un telefon Apple, puteţi folosi iCloud, la fel de simplu şi de rapid. După configurarea contului iCloud, folosind contul de Apple ID, accesaţi Setări – iCloud – Backup şi selectaţi opţiunea Efectuaţi un back-up acum.

Cum îmi găsesc telefonul?

O altă situaţie extrem de neplăcută este pierderea sau furtul telefonului. Recuperarea datelor se poate face aşa cum am menţionat mai sus.  Dar întreaga noastră „istorie” ca în cazul meu, se află în telefon şi este evident că ele nu trebuie să cadă pe mâinile altcuiva, fără permisiunea mea.

Ştiam că pentru iPhone există funcţia Find My iPhone care, dacă este activă pe telefon la momentul pierderii lui, îţi permite să îl localizezi şi să faci câteva acţiuni: activarea unei sonerii, blocarea ecranului şi setarea unei parole sau ştergerea tuturor datelor din telefon.  
În mod similar, aceleaşi funcţii îţi oferă şi Android Device Manager care îţi localizează telefonul, îţi permite să ştergi toate datele din el, să îl blochezi sau să îl apelezi timp de 5 minute la volum maxim. Dacă telefonul a fost furat şi închis, evident că nu îl mai puteţi localiza, dar aveţi în continuare acces la restul funcţiilor.

Dacă realizaţi că telefonul este iremediabil pierdut sau furat, după ştergerea datelor, dacă aveţi un abonament, vă recomand să restricţionaţi posibilitatea de apelare de pe telefon respectiv din contul online. Iată aici cum puteţi să faceţi asta, în câţiva paşi simpli.

Sper ca aceste informaţii să vă fie de folos dar vă doresc să nu treceţi niciodată prin astfel de situaţii.  La fel ca întotdeauna, vă spun toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.