×

Music streaming cu Deezer

Vrei să nu îţi mai faci probleme niciodată că nu ai suficientă muzică la petrecere sau în maşină, în drum spre mare? Îţi spunem noi în rândurile de mai jos cât este de simplu.

articol
Toată viața mi-a plăcut cu muzica. Am fost si DJ. La început pe la petreceri, pe urmă la radio și evenimente. Pe atunci, ca să faci un eveniment reușit din punct de vedere muzical, trebuia sa cari după tine un portbagaj destul de măricel. La început de casete audio derulate cu creionul fix până la melodia dorită, pe urma CD-uri, iar mai târziu hard disk-uri. Eram foarte mândru de colecția mea de muzică, câteva zeci de mii de piese din care, la un eveniment foarte reușit, la care se dansa toată noaptea, puneam aproape 200.

Fast Forward câțiva ani și la una dintre petrecerile recente la care am fost invitat sa pun muzică mi-au fost de ajuns două smartphone-uri și două boxe cu bluetooth. O schimbare majoră aș zice. Colecția de muzică se îmbunătățise și ea, aveam 53.000.000 (da, patruzeci și trei de milioane de melodii) la o atingere distanță.

Cum am ajuns aici? Cu ajutorul serviciului numit Deezer.

Ce este Deezer?
Deezer este un serviciu de audio streaming disponibil pe toate sistemele de operare folosite: Windows, Android, iOS, Windows Mobile sau în browser. Cu Deezer poți să asculți (cu foarte puține excepții) TOATĂ muzica din lume. TOATĂ.

Bine, bine, dar ce e audio streaming-ul?

Simplu. O companie, in cazul nostru Deezer, investeste in foarte mult spatiu de stocare in „cloud” si pune acolo fisiere audio cu toata muzica pe care o primeste de la case de discuri sau artisti. Apoi, cu ajutorul unei retele de distributie de continut (CDN), clientul, adica tu, care vrea sa asculte o melodie, o primeste din acel „depozit” din cloud, iar aplicatia si telefonul o convertesc din format digital in format audio, ca sa poata fi ascultata in casti sau difuzor.

Cu Deezer Premium+, adică varianta oferită de Orange, îți faci propriile playlist-uri sau le asculți pe ale altora, lași funcționalitatea FLOW să-ți ofere sugestii de artiști similari cu favoriții tăi sau asculți selecții făcute special de editorii Deezer pentru o anumită stare sau gen muzical, alegerea este doar a ta. Nu ai reclame in aplicație, calitatea audio este cea mai bună, plus multe alte beneficii.

Partea cea mai tare? Spre deosebire de binecunoscutul YouTube, aplicaţia Deezer nu consumă date. Fie pentru că ai Deezer inclus în oferta ta Orange, abonament sau opţiune PrePay și traficul este gratuit (atât timp cât mai ai resurse de date în abonament*), fie că îți descarci gratuit muzica preferată în telefon și apoi o asculți offline, oriunde şi oricând, fără să consumi din resursele de internet.
Asculți o piesă și îți place ce auzi? Cu un singur click o păstrezi în lista de melodii favorite, iar dacă versurile sunt disponibile, poți să faci un karaoke pe loc! Super tare pentru petreceri.

Și pentru că muzica e mai bună atunci când o împarți cu prietenii, poți să dai share la orice piesă, playlist sau album, pe orice rețea socială, aplicație de mesagerie sau e-mail.

Streaming-ul audio a schimbat modul în care se consumă muzica, iar Deezer reprezintă unul dintre cele mai solide servicii de streaming audio, cu cel mai mare catalog de melodii si una dintre cele mai bune aplicații, indiferent de platforma folosită.

Vă invit să nu mă credeţi, ci să testaţi şi voi. Tot ce trebuie să faceţi este să descărcaţi aplicaţia pe telefon şi apoi să vă faceţi un cont Deezer sau să vă înregistraţi cu contul de Facebook. Şi de aici mai aveţi doar un pas. Să apăsaţi butonul Play!

* Daca ai un pachet de date inclus in abonamentul tau, traficul efectuat de aplicatia Deezer este gratuit pana la terminarea acestuia. De exemplu, abonamentul tau vine cu 2GB de date. Tu poti asculta muzica in Deezer de 10GB sau mai mult, dar cand consumi cei 2GB (prin trafic pe YouTube, navigare pe internet, e-mail, chat, etc), vei incepe sa fii taxat pentru tot traficul efectuat suplimentar, inclusiv pentru Deezer.
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Mihai Naie
Numele meu este Mihai, dar prietenii îmi spun Mishu. Primul meu job a fost la radio, în ’93. Apoi, am lucrat pentru cele mai mari case de discuri din România, iar de câțiva ani sunt Orange. Pasiunile mele sunt: familia-cu fiica mea în frunte, artele marțiale și să fiu la curent cu ultimele noutăți. Din orice domeniu!