×

31 martie – World Backup Day

„To back up or not to back up my data ?” Aceasta este întrebarea. Dacă ar fi trăit în zilele noastre și ar fi avut la dispoziție cantitatea de informație existentă acum, Hamlet și-ar fi pus clar această întrebare. Poate nu în fiecare zi, dar cu siguranță pe 31 martie, când sărbătorim Ziua mondială a copiilor de rezervă (World Backup Day).

articol
În această zi ne amintim că ar fi bine ca toate pozele, filmulețele sau melodiile preferate să fie protejate și securizate. De aceea, sper să profitați cu toții din plin de ea. 

Personal, nu vreau să îmi imaginez cum ar fi să îmi pierd telefonul sau să mi se defecteze hard-ul și să pierd „agoniseala” de-o viață: pozele și filmulețele dragi.

Iar ultimele statistici de pe site-ul World Backup Day nu au darul de a mă liniști:
 
  • 30% dintre oameni nu au nicio modalitate de backup în cazul în care se întâmplă neprevăzutul
  • 29% din pierderile de date sunt cauzate de accidente (o cafea vărsată pe calculator sau pe telefon etc.), care costă timp și bani prețioși, iar datele afectate pot fi pierdute pentru totdeauna
  • 1 din 10 calculatoare sunt infectate cu un virus care poate provoca pierderea bruscă a datelor și te pun în imposibilitatea de a-ți recupera toate amintirile de o viață
  • 113 telefoane sunt pierdute sau furate în fiecare minut 

Până nu demult mă regăseam printre cei 30% care nu aveau datele salvate, dar de când am descoperit spațiul de stocare virtual, pot spune că mi-am făcut manual backup o singură data, în 2016. 

Da, în 2016, ați înțeles bine. Și asta deoarece Orange Cloud face acest lucru pentru mine în mod automat. Am ales doar prima oară la ce să îi dau acces, iar de atunci știu că datele mele sunt în siguranță.

Dacă vrei să profiți și tu de această zi și să îți faci un backup al datelor care contează pentu tine, îți venim în întâmpinare cu opțiunea Orange Cloud. Aceasta îți oferă 10 GB spațiu de stocare dacă ai un abonament Orange Me sau Oange net. 

Cu 10 GB poți salva până la 1.667 poze de 6 MB fiecare sau aproximativ 2.300 de melodii (de 128 K fiecare), aproximativ 160 ore de muzică sau 200 de albume sau 143 minute de video dacă filmulețele au fiecare 70 MB.

Iar dacă ai nevoie de spațiu de stocare nelimitat, cu doar 3 euro/lună, poți salva în Orange Cloud tot ce vrei tu. 

Autentificarea în aplicație este simplă. Nu mai ai nevoie de un alt cont sau altă parolă, ci doar de numele de utilizator și parola contului tău My Orange.

Acestea fiind spuse, îți doresc o zi excelentă și nu uita: nu lasa pe...luni ce poți face mâine!
 
TAGS:
SERVICII CLOUD

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Raluca State
Legenda spune ca Ernest Hemingway a castigat un pariu scriind cea mai scurta poveste din 6 cuvinte. Astfel, s-a creat un curent literar ce exploreaza cat de multe pot fi spuse in cat mai putine cuvinte. Plecand de la aceasta idee, incerc sa va spun si eu ceva despre mine in cat mai putine cuvinte posibile: 8 ani in Orange si inca am parte de provocari la fel ca in prima zi.