×

Cum să folosești serviciul roaming cu un abonament Orange în Spațiul Economic European

În rîndurile de mai jos vă voi spune cum puteți să aveți acces la serviciul Roaming, ce trebuie să faceți și ce nu.

articol

Care este primul lucru pe care trebuie să îl fac?

În primul rând, este foarte important să știi ce abonament ai și, implicit, ce resurse ai disponibile atunci când călătorești în  Spațiul Economic European - SEE.

Există două situații în care poți să te afli:

O primă situație ar fi dacă ai un abonament Orange încheiat înainte de data de 3 aprilie 2017.

În această situație, poți folosi beneficiile de voce (minute și sms-uri) incluse în abonament, și în SEE, doar dacă ai avut serviciul roaming activ la momentul intrării în vigoare a noilor reglementări europene . Dacă nu ai avut serviciul Roaming activ, atunci este necesar să îți modifici abonamentul și să alegi unul cu resurse de voce și internet în roaming SEE, incluse.

Cel mai simplu și mai rapid mod de a verifica dacă ai serviciul Roaming activ și toate detaliile pe care le-am menționat mai sus, este contul tău online My Orange .

În noua versiune, toate informațiile de care ai nevoie sunt pe prima pagină, care se deschide imediat ce ai intrat în cont. O recomandare am totuși pentru tine și anume să încerci să verifici aceste detalii înainte de a pleca din țară. Dacă însă nu ai mai avut timp și pentru asta, nu-i nimic. Imediat ce vei avea acces la un calculator și o conexiune la internet, poți să intri în cont la fel de ușor ca și în țară, oricând vrei tu.

O altă situație ar fi dacă ai un abonament încheiat după data de 3 aprilie 2017, cu resurse în roaming SEE incluse și atunci chiar că nu mai ai nimic de făcut pentru că serviciul Roaming este activat automat și poți să te bucuri de vacanță, să vorbești la telefon cu cine și când vrei tu și să le trimiți poze tuturor prietenilor tăi.

Ce nu trebuie să fac?

Îmi permit să reiau și aici o parte din informațiile pe care le-am prezentat în articolul ”Roaming în Spațiul Economic European cu o cartelă PrePay. Unde, ce, cum și de ce” și anume:
” Noile reglementări europene specifică faptul că poți să folosești resursele naționale în roaming SEE doar pentru călătorii ocazionale, de scurtă durată – vacanțe, călătorii de afaceri, city breaks, etc.

Mai exact, dacă într-un interval de 120 de zile ai utilizat cartela SIM mai mult în roaming decât naționalvei ieși de sub incidența avantajelor pe care le oferă noile reglementări  europene și vei fi tarifat  pentru folosirea serviciilor de voce, SMS și internet în roaming în SEE.

Înainte cu 24 de ore de împlinirea celor 120 de zile, dacă te afli în această situație, noi îți trimitem un SMS în care menționăm acest aspect și tarifele, ca să știi exact despre ce este vorba”

Vă doresc să aveți zile însorite și, ca întotdeauna, toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.