×

Cum îți încarci telefonul mai repede și mai bine?

Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai avansate ca tehnologie, iar accesoriile care le insotesc aduc din ce în ce mai multe beneficii. Un”dezavantaj” este acela că absolut toate trebuie încărcate și, deși pare o acțiune banală,încărcareaeste foarte importantă pentru performanța telefonului. Vedem împreună în cele ce urmează cum putem să facem asta cât mai eficient.

articol
Ca să ne încărcăm telefonul, așadar, avem nevoie de un încărcător (sau mai multe) care trebuie să indeplinească anumite condiții. Trebuie să fie compatibil cu telefonul sau device-ul pe care vrem să-l încărcăm, să nu ocupe mult spațiu, să nu cântărească foarte mult, să încarce cât mai repede și, eventual, să arate și bine, pentru când îl scoatem la cafeneaua favorită pentru a încărca puțin telefonul, atât cât să putem să postăm o poză cu cafeaua zilei pe rețelele de socializare. 

Când vine vorba de compatibilitate, lucrurile sunt destul de clare și simple. Avem Apple, cu standardul lor și restul lumii.  Apple folosește o mufă proprietară pentru conectarea încărcătorului la telefon, numită Lightning. Că e vorba de cel mai noul iphone, de un iPad sau un set de AirPods, un încărcător cu mufă Lightning este absolut necesar. 
 
Ca să putem încărca, totuși, telefonul sau tableta, ne mai trebuie și un cablu Lightning


Cum spuneam, lucrurile sunt destul de simple în lumea Apple. 

Dacă părăsim "livada cu mere", lucrurile încep să se complice puțin: toți producătorii care nu sunt Apple folosesc același standard USB, dar în diverse variante. 

Cel mai des întâlnit, la aproape toate telefoanele și accesoriile, este standardul  micro USB
 


O mențiune: cu încărcătorul de la Samsung și cablul de la Apple, poți încărca fără probleme orice iphone sau accesoriu Apple, pentru că "în partea cealaltă" a firului este o mufă standard USB. 

Dacă nu vrei să aștepți până când se încărcă telefonul de la un încărcător micro USB "normal", ai posibilitatea să alegi un încărcător compatibil fast charging. Furnizând un curent de intensitate mai mare, încărcătoarele fast charging reușesc să încarce un telefon într-o perioadă mai scurtă de timp. 

Problema e că standardul micro USB începe să fie lăsat în urmă de producătorii de telefoane, în favoarea unei versiuni mai moderne, USB-C. Avantajul este că mufa poate fi introdusă în orice poziție, spre deosebire de mufă micro-USB, și permite viteze de transfer de date mai mari (dar asta este o altă poveste). 


Și în cazul încărcătoarelor USB-C există variantă normală și fast charging. Recomandarea mea este să mergeți pe variantă fast charging indiferent de standardul ales. 

Până când tehnologia va avansa și device-urile electronice vor necesită încărcare la o perioadă mai mare de timp, încărcătoarele vor rămâne o constantă în bagajul de zi cu zi al fiecăruia dintre noi, așa că...hai să-l luăm pe cel mai potrivit! 
  

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Mihai Naie
Numele meu este Mihai, dar prietenii îmi spun Mishu. Primul meu job a fost la radio, în ’93. Apoi, am lucrat pentru cele mai mari case de discuri din România, iar de câțiva ani sunt Orange. Pasiunile mele sunt: familia-cu fiica mea în frunte, artele marțiale și să fiu la curent cu ultimele noutăți. Din orice domeniu!