×

Care este diferența dintre un telefon refurbished, recondiționat, second hand sau resigilat

Învață despre diferențele între telefoanele refurbished, recondiționate, second hand și resigilate. Află cum să alegi cel mai potrivit model pentru nevoile tale.

articol

Compararea modelelor de telefoane: Refurbished vs. Recondiționat vs. Resigilat

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acești termeni, vom specifica câteva definiții simple. 

Refurbished sau recondiționat se referă la un produs care a fost returnat de către client din diverse motive, a fost verificat, reparat dacă era necesar, și adus într-o stare aproape nouă de către personal avizat. 
Resigilat se referă la un produs returnat de către client, care nu a fost folosit sau prezintă defecte minore, dar a fost desigilat.
Second hand este un telefon mobil asupra căruia nu s-a intervenit pentru a i se face vreo îmbunătățire după ce a fost primit de la clientul inițial și va fi comercializat în condiția actuală. 

Telefoanele refurbished: ce înseamnă?

Deși telefoanele recondiționate sunt mai ieftine, nu întotdeauna înseamnă că a scăzut performanța lor. 
Orange oferă o gamă diversă de telefoane recondiționate. Acestea sunt telefoanele care au fost returnate de către clienți, verificate de către tehnicienii Orange și readuse la standarde ridicate.

Telefonul recondiționat și beneficiile sale

Printre beneficiile achiziționării unui telefon recondiționat Orange se numără:
  • Prețul redus în comparație cu un telefon nou;
  • Contribuția la protejarea mediului prin reciclarea telefoanelor;
  • Garanția de 12 luni oferită de Orange.

În magazinul online Orange, poți găsi telefoane recondiționate de la diverse mărci populare, precum iPhone, Samsung sau Huawei. Pentru a te asigura de calitatea telefonului recondiționat, poți verifica detaliile produsului în descrierea de pe site. În cazul în care întâmpini probleme cu telefonul achiziționat, Orange îți oferă posibilitatea de retur gratuit. 

Cât costă un telefon Samsung sau iPhone refurbished?

Prețul unui telefon Samsung sau iPhone refurbished poate varia în funcție de model și de condiția în care se află. În general, un telefon refurbished este cu mult mai ieftin decât unul nou. De exemplu, un iPhone XR refurbished poate costa aproape 4.100 lei, în timp ce un Samsung Galaxy S9 refurbished poate fi cumpărat la aproximativ 3.500 lei. Chiar și așa, prețurile pot varia în funcție de locul de unde achiziționați telefonul.

Telefoane Orange resigilate

Telefoanele resigilate sunt gata de vânzare imediat cum se întorc  în stocul magazinului. 
Telefoanele Orange resigilate sunt opțiunea perfectă pentru cei care caută un telefon de calitate la un preț mai accesibil. Acestea sunt dispozitive care au fost returnate după ce au fost desigilate, dar nu au fost folosite sau au defecte minime.

De ce să alegi un telefon resigilat?

La Orange poți alege dintr-o varietate de modele de telefoane resigilate, care vin cu aceleași beneficii ca și cele noi:
  • Prețuri reduse: Achiziționarea unui telefon resigilat poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani, fără a compromite calitatea.
  • Verificate de experți: Toate telefoanele resigilate sunt verificate de experți Orange pentru a asigura că sunt în stare excelentă de funcționare.
  • Drept de retur: Dacă nu ești mulțumit de telefonul tău resigilat, Orange oferă dreptul de retur gratuit în termen de 30 de zile.

Pe website-ul Orange, poți găsi o gamă largă de telefoane resigilate, de la branduri populare precum Samsung, iPhone și Huawei.
Un telefon mobil de bună calitate poate să necesite uneori o serie de verificări tocmai pentru a asigura o calitate înaltă și o experiență plăcută. Nu ezita să cauți și în categoriile telefoanelor recondiționate și resigilate. 

Concluzie

Achiziționarea unui telefon recondiționat sau resigilat este o opțiune atractivă pentru consumatorii care doresc un dispozitiv de calitate, la un preț accesibil. Telefoanele recondiționate de la Orange sunt testate și verificate de specialiști, asigurându-se că sunt 100% funcționale. Acestea pot reprezenta o alternativă prietenoasă cu mediul, economisind resursele necesare pentru producția, depozitarea și transportul unui telefon nou.

Pe de altă parte, telefoanele resigilate sunt dispozitive care au fost desigilate, dar nu au fost folosite sau au doar defecte minime. Acestea sunt puse înapoi la vânzare la un preț redus, oferind astfel o soluție avantajoasă pentru cei care caută un dispozitiv de calitate la un preț mai accesibil.

Ambasadele opțiuni vin cu avantajul unei garanții oferite de furnizor, asigurând astfel liniștea consumatorului în cazul unor potențiale probleme. În plus, atât telefoanele recondiționate, cât și cele resigilate pot fi returnate gratuit în cazul în care nu satisfac așteptările tale.

Pentru a face alegerea potrivită, este esențial  să fii bine informat și să înțelegi diferențele dintre telefoanele refurbished, recondiționate, second hand și resigilate. Este de asemenea important să știi detaliile produsului și condițiile de garanție și retur.
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Evelin Florea
Salut! Sunt aici să răspund la întrebările ce ne interesează pe toți. Împreună vom înțelege tehnologiile mai bine și vom lua deciziile potrivite fiecăruia dintre noi mai ușor.