×

Internet of Things – Cele mai smart gadgets, la final de 2017

Ce înseamnă de fapt IoT? Care este impactul IoT asupra noastră, mai exact? Câteva explicaţii şi exemple, în rândurile de mai jos.

articol
IoT sau Internet of Things  nu este un concept complet nou: companiile din domeniul Tech discută despre acest concept de câţiva ani buni şi, în esenţă, este legat de ideea de conectare a device-urilor prin intermediul internetului, în aşa fel încât să avem acces rapid la lucrurile esenţiale pentru noi.

Ceea ce poate include aproape orice, de la smarphone-uri la senzori de lumină sau de fum, la aparate de cafea, maşini de spălat, căşti, lămpi, device-uri wearable, componente ale maşinilor şi aproape orice îţi poate trece prin minte. Toate vor fi Smart şi vor fi „conectate” cu tine.

Imaginează-ţi că eşti în drum spre o sedinţă şi eşti în intârziere. Ar fi foarte interesant şi util chiar dacă maşina ta ar avea acces la calendarul tău şi să ştie deja ce rută să îţi ofere ca să ajungi mai repede? Sau să poată să trimită un mesaj tuturor celor care te aşteaptă şi să le explice că, din cauza traficului, vei ajunge cu întarziere?

Entuziasmul şi fascinaţia multor persoane faţă de evoluţia tehnologiei în această direcţie este din ce în ce mai mare.  Şi eu sunt una dintre acele persoane.

De aceea, m-am gândit ca acum, la sfarşit de an 2017, să vă prezint câteva dintre cele mai spectaculoase device-uri smart care realmente îţi pot face viaţa mai uşoară. Unele există deja, iar altele sunt doar la nivel de prototip dar... nu ne costă nimic să visăm, aşa-i?

Să începem.

Cowabot

Nu întâmplător apare primul în lista mea, pentru că urăsc să car bagaje şi să am grija lor... Dar, cu aşa ceva, cine ar mai avea vreo grijă?
Dacă nu v-aţi dat seama, este vorba despre o geantă de voiaj cum altfel decât foarte, foarte smart. Şi nu vi se pare că aduce cu R2 din „Războiul stelelor”? 

Samsung Galaxy X folding smartphone

Serios, cum poate să nu te impresioneze aşa ceva ? Un smartphone pliabil, care poate să aibă un display de 5 sau de 7 inch, după preferinţe?  Şi care să şi arate atât de bine?

Vă rog, urmariţi filmul. 

Smart beam Laser

Atunci când eşti în vacanţă este recomandat să stai cât mai mult în aer liber, să faci mişcare şi să te bucuri de piesaje.

Dar, cum ar fi să ai un dispozitiv mic, mic,  pe care îl poţi lua cu tine oriunde, care poate să îţi facă vacanţele şi mai deosebite şi care să împlinească toate recomandările?

Ei bine, există. Iată-l.

Un proiector cât un cub Rubik pe care îl conectezi la orice device mobil şi care îţi oferă posibilităţi nelimitate.

Volterman – cel mai Smart portofel

Cum v-ar plăcea să aveţi cel mai inteligent portofel din lume, care să aibă un sistem propriu de alarmă la distanţă, GPS încorporat, detector împotriva furtului şi WiFi Hotspot?

Răspunsul va fi sigur „vreu şi eu!” după ce veţi vedea ce poate acest super smart gadget. 

Ring Video – soneria Smart

Cu siguranţă vi s-a întâmplat cel puţin odată să sune cineva la uşă când voi nu sunteţi acasă şi să vă spună un vecin că aţi fost căutat şi să vă întrebaţi cine o fi fost, ceva vreme?

Aceste probleme vor fi de domeniul trecutului cu această sonerie smart care îţi arată cine e la uşa casei tale chiar şi atunci când nu eşti acasă. 

Ochelari Smart

Un wearable ajuns la un alt nivel: ochelarii Smart, rezistenţi la apă, pe care îi poţi folosi ca telefon, GPS, audio player, tracker pentru activităţile sportive, care îţi poate trimite notificări vocale şi câte şi mai câte.  Şi ce este cel mai interesant este că transmite sunetele printr-un sistem de vibraţii speciale, în aşa fel încât nimeni altcineva să nu audă conversaţiile tale. 

goTeena

Un device extrem de util, mai ales pentru cei cărora le place să calătorească.

goTeena este un device care te ajută să rămâi conectat, chiar şi atunci când eşti în afara zonei de acoperire a unui operator şi asta pentru că foloseşte un sistem personalizat de reţea, împreună cu ceilalţi utilizatori. Practic, este un sistem de comunicare între smartphone-uri. Smart, practic şi extrem de util.


 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.