×

Smart Home sau cum să ai o casă inteligentă

Astăzi ne orientăm către un alt nivel şi vom vorbi despre Smart Home.

articol
Vă invit să facem împreună un exercițiu de imaginație.

Cum ar fi ca în fiecare zi când vă treziți cafeaua să fie gata sau ca în fiecare seară când sunteți aproape de casă lumina din hol să se aprindă automat, iar centrala termică sau aerul condiționat să știe exact ce temperatură să fie în casă?

Nu-i așa că sună bine?

Până acum ceva vreme când auzeam de Smart Home gândul mă ducea către optimizări ale spațiilor, către casele verzi care sunt realizate pentru eficientizarea costurilor, care sunt prietenoase cu mediul utilizând resurse regenerabile.

Ce să vă spun? Până la un punct aveam dreptate – într-adevar conceptul de Smart Home se referă la eficientizare și optimizare, însă, din punctul meu de vedere, pe primele două locuri aș trece siguranța și confortul, urmate de cele două amintite mai sus.

Conceptul Smart Home nu este un concept tocmai nou. Este de mult timp elaborat însă, de-a lungul timpului a fost rafinat până la forma actuală. Dacă acum aproximativ 10 ani principala problemă era legată de interconectarea dispozitivelor, evoluția tehnologiei ne oferă astăzi posibilități aproape nelimitate.

Să facem cunoştinţă cu vedeta zilei – Orange Smart Home.

Vă mărturisesc că experiența configurării sistemului Orange Smart Home este una inedită şi nu doresc să vă răpesc plăcerea de a o descoperi.

Vă spun doar că este foarte uşor de instalat, poţi să setezi tot felul de scenarii în funcţie de senzorii sau dispozitivele pe care le-ai ales, pe care apoi să le controlezi direct de pe smartphone sau tableta conectată la un dispozitiv central cu ajutorul unei singure aplicaţii! În plus, este un sistem care nu necesită cabluri prin pereți, majoritatea dispozitivelor fiind alimentate de baterii. Un avantaj deloc de neglijat, după părerea mea.

Ce include Orange Smart Home?

În primul rând, unitatea centrală – un fel de cutie neagră, care trebuie să fie conectată în permanență la internet.Totuși, fiind vorba de un device ce coordonează mai mulți senzori precum cel de inundație, de fum sau camera – unitatea centrală include și o cartelă SIM, pentru situațiile când conexiunea de internet nu este diponibilă.

Dacă tot am amintit mai sus de senzori o să vă prezint o parte din ei mai jos.Soluția Orange Smart Home poate fi personalizată cu oricâți senzori ai nevoie (până la 256 de senzori diferiţi, fără cost sumplimentar faţă de abonamentul de bază)  și se poate configura pentru a răspunde nevoilor pe care le ai pentru locuința sau biroul tău:
  • poți monitoriza casa sau camera copilului cu ajutorul camerei Wi - Fi
  • primești în timp real notificări dacă sunt probleme cu apa în casă sau cu fumul pentru a putea interveni imediat – cu senzorul de inundaţie şi senzorul de fum
  • ești notificat dacă ușa garajului sau a casei se deschide când ești plecat – cu senzorul de mişcare

Iar preferatele mele, recunosc sunt priza inteligentă, întrerupătorul inteligent şi nu în ultimul rând, becurile inteligente... pe care le găsiţi în magazinul online Orange.

Iată și un tutorial video pe care colegii mei l-au pregătit pentru voi și pe care îl puteți folosi cu încredere înainte de instalarea senzorilor.
 


Foarte curând, domeniul obiectelor conectate şi a gadget-urilor inteligente se va extinde şi va cuprinde mult mai mult decât zona de casă ci şi cea personală – de la periuţe de dinţi inteligente, furculiţe inteligente care sa te anunţe când mănânci prea repede sau curele inteligente care te avertizează când e momentul să faci puţină mişcare şi câte şi mai câte.

Iar acum e rândul vostru: cum ar arăta casa viitorului pentru voi şi ce obiect conectat v-ar plăcea să aveţi? 

 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alexandru Gherghe
Salut! Sunt la Orange de 4 ani și îmi desfășor activitatea în Customer Service. Ca un adevărat pasionat de tehnologie și curios din fire, îmi place să descopăr minunile și capacitatea ei de a schimba lumea. Și pentru că o descoperire nu trebuie ținută în secret, voi încerca să vă împărtășesc și vouă impresiile mele despre cele mai noi telefoane și gadgets de pe piață.