×

6 trenduri in evoluția smartphone-ului

Așteptările noastre, atunci când vorbim despre smartphone-uri, sunt destul de ridicate și este evident că ne dorim să avem mereu noi utilizări ale acestui device aproape nelipsit în viața noastră. Dar care ar putea fi așteptările reale în industrie, vă propun să vedem în cele ce urmează.

articol
În fiecare an, mulți dintre noi așteptăm cu multă curiozitate să vedem ce smartphone-uri de top au mai lansat marii producători, ce caracteristici noi au dezvoltat, ce design au adoptat.
Vă propun să vedem împreună câteva trenduri din acest domeniu și la ce ne putem aștepta de la viitoarele telefoane inteligente.

Ecrane fără margini

Marii producători se vor orienta din ce în ce mai mult către telefoanele cu un ecran cât mai larg, fără acele rame (cunoscute sub denumirea de ”bezels”). Avem deja câteva modele cu un design spectaculos din acest punct de vedere și ne așteptăm ca viitoarele modele să fie cel puțin la fel.

Mai mulți megapixeli și mai multe camere

Atunci când vorbim de camerele foto de pe smartphone-uri pare că cerul este limita, cum se spune. Dovada sunt ultimele modele Huawei P20 Pro și Huawei P30 Pro care au 3 respectiv 4 camere de 40 MP și Samsung Galaxy S10 Plus sau LG V40 ThinQ cu 5 camere (trei pe fața și două pe spatele telefonului).

Încărcare mai rapidă

Ceea ce știm cu siguranță este faptul că, în ceea ce privește tehnologia bateriilor reîncărcabile, nu a fost găsită încă formula potrivită care să înlocuiască cu succes combinația Litiu-Ion.
Dar aceeași situație nu este valabilă dacă vorbim despre cât de rapid se pot reîncărca bateriile. Cele mai recente modele de smartphone se pot încărca de la 0 la 50% în 30 de minute (cu un încărcător și un cablu de încărcare potrivit) și sunt sigură că trendul general este și va fi de acum înainte, creșterea vitezei de încărcare, care poate deveni un diferențiator puternic.

Recunoaștere facială

Pare să fie cea mai ușoară metodă de deblocare a unui telefon și este deja prezentă pe multe dintre telefoanele lansate în ultimul timp, ceea ce mă face să cred că și următoarele vor fi tot în aceeași direcție. Modalitățile de identificare biometrică și integrarea din ce în ce mai puternică a tehnologiilor de inteligență artificială sunt, cu siguranță, lucruri pe care ne așteptăm deja să le vedem pe telefoanele noastre.

Senzor de amprentă în display

Caracteristica introdusă anul trecut, a avut un mare succes din parte utilizatorilor și este foarte posibil ca următoarele modele să meargă pe aceeași direcție.

eSim-ul va înlocui SIM-urile clasice

Noua tehnologie eSIM oferă multe avantaje utilizatorilor dar și producătorilor care vor putea face telefoane mai subțiri și mai ușoare, dat fiind că va fi eliberat spațiul folosit pentru o cartela fizică.

Acestea ar fi doar câteva dintre caracteristicile la care ne putem aștepta de la viitoarele telefoane. Spun câteva, pentru că sunt sigură că vor mai fi și altele, cum ar fi telefoanele pliabile și cele cu capacități 5G despre care vom vorbi în articolele următoare.

Vă doresc o vară însorită și toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.