×

Ce alegi: o brățară fitness sau un smartwatch?

Atât brățara fitness cât și smartwatch-ul te ajută să rămâi conectat și să îți monitorizezi activitatea zilnică. Dar există și diferențe între aceste două tipuri de device-uri, pe care te invit să le consulți în cele ce urmează.

articol

De ce să aleg o brățară fitness?

În general, brățările fitness, sunt dedicate pentru monitorizarea activității fizice zilnice: îți măsoară numărul de pași, caloriile consumate, calitatea somnului, etc. Unele brățări cu funcții mai avansate îți oferă și opțiuni de monitorizare a activității fizice pe tipuri de antrenamente cum ar fi mersul pe bicicletă, indoor sau outdoor, înotul, alergare, îți măsoară pulsul, etc. De asemenea, majoritatea permit și afișarea notificărilor de apeluri, text, email, whatsApp, etc.

Brățările de fitness cu funcții de bază sunt disponibile la prețuri accesibile și reprezintă o alternativă foarte bună dacă nu vrei să depășești un anumit buget. De asemenea, un aspect deloc de neglijat, este autonomia bateriei, care poate sa ajungă, în unele cazuri și la 10-14 zile cu o singură încărcare. O brățară fitness cu funcții mai avansate, ecran color, etc. poate ajunge însă la prețuri mai mari.
În magazinul online Orange găsești câteva variante dintre care să alegi.

De ce să aleg un smartwatch?

Un smartwatch este un computer în miniatură și poate să aibă multe alte funcții interesante, în afara celor de monitorizare a activității zilnice și a vizualizării notificărilor. Există smarwatch-uri cum sunt Apple Watch sau Samsung Galaxy Watch care permit preluarea și inițierea de apeluri, transmiterea de mesaje text standard, au aplicații integrate de muzică, ceea ce înseamnă că ele pot fi folosite independent de telefon, un aspect demn de luat în considerare dacă vrei să rămâi conectat fără să fie nevoie să verifici telefonul atât de des.

Un alt aspect important este faptul că ceasurile inteligente permit efectuarea de plăți prin NFC. Îți propun un exercițiu de imaginație: cum este să pleci de acasă dimineața, la o sesiune de jogging sau chiar la o plimbare cu bicicleta și să nu fii nevoit să mai iei nimic cu tine, pentru că tot ce este important se află la încheietura mâinii tale?

De asemenea, sistemul de navigare prin GPS, prezent pe ceasurile inteligente funcționează similar cu cel de pe telefonul mobil. La prima vedere, poate să pară un lucru puțin important, dar, continuând exercițiul de mai sus, la o plimbare cu bicicleta prin locuri necunoscute indicațiile GPS disponibile atât de convenabil, la încheietura mâinii tale, pot reprezenta un mare avantaj.

Concluzia?

Indiferent ce alegi, brățară fitness sau smartwatch, nu ai cum să dai greș. Practic, nu există alegere bună sau rea ci totul depinde de ceea ce îți dorești tu de la un astfel de device și cum alegi să îl folosești. Poți să fii în permanență conectat la tot ce este important pentru tine și să te bucuri de întâlnirile cu prietenii fără să stai cu privirea ațintită în telefon.

Cu toții avem multă putere. Cu toții avem multă responsabilitate.

Să aveți un sfârșit de vară așa cum vi-l doriți și spor în toate!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.