×

Cum să îți încarci telefonul wireless sau în mașină

Scriam într-un articol trecut că toate telefoanele inteligente și alte gadget-uri din viața noastră au nevoie de curent pentru a funcționa. Am menționat câteva încărcătoare și cabluri, dar toate erau combinații, să le zicem, clasice. Astăzi aș vrea sa prezint câteva soluții de încărcare mai deosebite.

articol

Încărcătoare wireless

Prima oprire o voi face la Samsung Wireless Charger Duo, cel mai recent accesoriu de încărcare lansat de brandul coreean. Încărcătorul este compatibil cu standardul Qi și permite încărcarea simultană a două dispozitive. Poziționarea telefonului în zona din stânga permite vizionarea de filme în timp ce telefonul se încarcă, iar în zona din dreapta se poate pune un al doilea telefon sau, de exemplu, un ceas inteligent Samsung Galaxy Watch.

Dacă aveți un iPhone și ideea de a-l încărca cu un dispozitiv ”rival” vă provoacă amețeli, cei de la Belkin oferă două încărcătoare wireless dedicate modelelor iPhone 8 sau iPhone Xdintre care unul are și capabilități de fast charge:


 
În buna tradiție Belkin, ambele dispozitive au un design elegant și oferă performanțe pe care te poți baza. Ca și în cazul Samsung Wireless Charger Duo, și dispozitivele Belkin vin cu standardul Qi, permițând încărcarea oricărui gadget compatibil, indiferent de marcă.

De cabluri mai avem nevoie?

Da, pentru că orice încărcător, chiar și unul wireless, are nevoie de un cablu.

Am și aici câteva recomandări.

Pentru posesorii de telefoane Apple, foarte important este să utilizeze un cablu original sau MFI (Made for iPhone), pentru a evita riscul ca un cablu să nu mai funcționeze cu telefonul sau tableta Apple.
Iată, de exemplu, un cablu lung, să ajungă de la cea mai îndepărtată priză din casă:Un altul dintr-un material de nylon împletitSau varianta pe alb:Pentru utilizatorii de categorie grea, care pierd sau ”consumă” cabluri de încărcare cu o frecvență demnă de o cauză mai bună, recomandarea mea este un cablu ultra rezistent:Bun, avem încărcătoare wireless, avem și cabluri pentru ele, când suntem pe lângă o priză de curent, lucrurile sunt clare.

Ce ne facem însă când suntem în mașină?

Simplu, folosim dispozitive dedicate pentru mediul auto!

Un adaptor pentru bricheta de bord, un fel de dublu-ștecher, dar cu USB, în varianta alb:


sau negru:


și pentru iPhone:Sau un suport pentru parbriz care permite și încărcarea:Și dacă tot am urcat la volan, la final, vă recomand un produs ”deștept”, care nu doar încarcă telefonul, dar, utilizat în mașină, monitorizează bateria mașinii, înregistrează traseele parcurse și ajută la localizarea mașinii sau oferă alerte pentru expirarea timpilor de parcare. Este vorba despre Nonda ZUS Car Charger:Orice alegere ați face, sper să nu rămâneți niciodată fără baterie la dispozitivul preferat!
 
 
TAGS:
TEHNOLOGIE

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Mihai Naie
Numele meu este Mihai, dar prietenii îmi spun Mishu. Primul meu job a fost la radio, în ’93. Apoi, am lucrat pentru cele mai mari case de discuri din România, iar de câțiva ani sunt Orange. Pasiunile mele sunt: familia-cu fiica mea în frunte, artele marțiale și să fiu la curent cu ultimele noutăți. Din orice domeniu!