eSIM este o tehnologie de ultimă oră, lansată în premieră de Orange in România, care oferă o mulțime de avantaje despre care aș vrea să vă povestesc în continuare.
Ce este, de fapt, un eSIM?
Denumirea vine din engleză, ”embeded SIM ”, adică un cip integrat în telefoanele compatibile cu această tehnologie. Practic, pe acest cip vor fi înregistrate toate informațiile despre numărul tău de telefon :abonamentul pe care îl ai, resursele disponibile etc, exact ca in cazul unei cartele SIM
Desi momentan
tehnologia eSIM este disponibilă doar pentru iPhone XS, XS Max si XR, pe viitor aceasta va fi prezentă pe din ce în ce mai multe dispozitive mobile, (smartphone-uri, tablete sau obiecte conectate)
De ce să alegi eSIM?
- Cu eSIM vei scapa de grija manipularii cartelelor SIM, care pot avea diferite dimensiuni în funcție de dispozitivul pe care îl utilizezi. Activarea serviciilor mobile pentru dispozitivele compatibile cu această tehnologie se face într-un mod simplu, digital, prin utilizarea unui cod de activare sub forma de QR pe care îl poți solicita în magazinele Orange. Îl poți primi indiferent dacă ești deja client Orange sau vrei să îți faci un abonament nou. Serviciile vor fi active dupa scanarea codului de activare cu camera telefonului, care trebuie să fie conectat la o rețea Wi-Fi.
- Pe dispozitivele cu eSIM ai posibilitatea de a avea disponibile mai multe numere de telefon în același timp (de exemplu numărul de telefon personal, cel de business și cel al operatorului ale carei servicii mobile le-ai folosit atunci când ai fost plecat în vacanță într-o țară în care vrei să revii). Trebuie să știi însă, că doar unul dintre numere poate fi activ la un moment setarea acestuia facandu-se facil, din meniul dispozitivului cu eSIM.Fiind integrat pe placa de bază înseamnă că atât eSIM-ul cât și dispozitivele în care acesta este instalat vor avea o durată de viață mult mai lungă, fiind ferite de acțiunile factorilor externi (praf, umezeală, socuri mecanice).
- Dimensiunea redusă a eSIM-ului și renunțarea la cititoarele de SIM vor face posibilă conectarea unor dispozitive de dimensiuni din ce in ce mai mici la rețeaua mobilă, cum ar fi smartwatch-ul sau o pereche de ochelari smart. De asemenea, spațiul eliberat de cititorul de SIM va putea oferi posibilitatea producătorilor de a lansa modele de telefoane cu baterii cu o capacitate mai mare sau mult mai subțiri.
- Evoluția acestei tehnologii va duce la digitalizarea procesului de activare a serviciilor mobile ceea ce înseamnă că te vei putea conecta la rețea oricând și oriunde vei avea disponibilă o conexiune de internet.
Este adevărat că, la prima vedere, tehnologia eSIM pare a avea si dezavantaje. Însă, pentru toate acestea există alternative simple, care le transforma in avantaje.
De exemplu, pe eSIM nu mai poți stoca agenda telefonică. Ai insă posibilitatea de a le salva în memoria telefonului sau în
Orange Cloud, ceea ce înseamnă că nu vei mai fi limitat de capacitatea de stocare de maximum 250 de contacte pe care o oferă cartela SIM și ai în plus posibilitatea de a o păstra într-un mod mult mai sigur.
Sper ca aceste informații să vă fie de folos și vă doresc, ca întotdeauna, toate cele bune!