×

Hands-on Huawei Mate 10 Pro

Vă prezint în cele ce urmează un review pentru vedeta lunii, Huawei Mate 10 Pro şi concluziile în urma testării lui.

articol
Odată cu trecerea pe locul 2 pe plan mondial în rândul producătorilor de telefoane mobile din punct de vedere al vânzărilor, Huawei lansează Mate 10 Pro.
Un phablet cu corp de fotomodel.
Pentru cei care nu cunosc denumirea “phablet” este suficient de spus că phablet reprezintă ceva între telefon şi tabletă, nici prea mare, nici prea mic. 

Design

Design-ul telefonului este unul premium , materialele folosite cu precădere fiind aluminiul şi sticla. Cele două materiale se completează perfect, încât aproape că nu îţi dai seama unde se termină ecranul şi unde începe carcasa.
De ce spun totuşi “corp de fotomodel”? Este de ajuns să aruncăm o singură privire la Mate 10 Pro pentru a înţelege. Dimensiunile telefonului ascund faptul că ecranul are 6”. Acest lucru este realizat prin utilizarea formatului 18:9 şi a marginilor aproape inexistente.
Asemenea unui fotomodel, Mate Pro nu este timid şi nu se teme de pozele la plajă, având certificare IP67 (30 minute la maximum  1m adâncime).

Iar pentru acel selfie perfect, Mate 10 oferă blitz pentru camera frontală şi rezoluţie de 8 megapixeli.

Camera foto

Pe spatele telefonului regăsim cele două camere principale în deja cunoscutul tandem monocrom – color. Numărul megapixelilor nu s-a schimbat faţa de P10, având în continuare 12Mpx pentru camera color şi 20Mpx pentru camera monocrom.

Lentilele camerelor sunt în continuare sub brand-ul Leica dar de această dată cu o deschidere de f/1.6, fiind singurul telefon cu acest raport. În felul acesta,  pe senzor ajunge mai multă lumină atunci când fotografiem în lumină scazută, dar obţinem şi o separare mai bună a subiectului de fundal. Aplicaţia camerei îşi face foarte bine treaba, sofware-ul utilizat de Huawei fiind deja matur şi capabil să obţină maximul din cele 2 camere principale indiferent dacă sunt utilizate separat sau în tandem.
Tot pe spatele telefonului regăsim şi senzorul de amprentă care funcţionează impecabil şi este poziţionat în aşa fel încât degetul artător ajunge la el fără nici un efort.

Şi acum, despre punctul forte al acestui telefon - NPU

Mergând înapoi la afirmatia iniţială, referioare la inteligenţa artificială, ajungem şi la piesa centrală a acestui telefon şi componenta care va schimba viitorul telefonului în general.

Mate 10 Pro este primul telefon care foloseşte NPU – Neural Processing Unit, care, spre deosebire de un procesor clasic, este contruit să gândească, să învețe și să se adapteze. 

Ce înseamnă asta? Cele 8 nuclee pot procesa mai repede și mai eficient informații folosind astfel mai puțină baterie fără a sacrifica performaanța.

Acest lucru este realizat prin învățarea modului de utilizare: telefonul învață ce aplicații și când le utilizezi cel mai des și le pregătește în avans astfel încât atunci când accesezi, aplicația respectivă se deschide mai repede.

De asemenea, învață modul de accesare a resurselor, mai exact ce resurse sunt necesare pentru aplicație și rezervă din timp spațiul necesar. 

Să luăm ca exemplu un joc care consumă 1GB memorie RAM şi pe care l-am testat cu acest telefon. Telefonul va închide aplicațiile care nu sunt utilizate în acel moment și va aloca din timp memoria pentru aplicația dorită. 

Dacă dorim să facem o poză, datorită noului NPU, telefonul este capabil să distingă care este elementul predominant din cadru și să ajusteze setările. 

De exemplu pentru portret va folosi culori mai calde cu separare mai bună a subiectului de fundal. Dacă dorim să fotografiem un text, va ajusta contrastul astfel încât să fie cât mai ușor de citit. 
Toate  aceste ajustări sunt automate și se produc instantaneu. 

Elementele de grafică sunt calculate de un procesor cu 12 nuclee, astfel încât orice joc vei încerca din magazinul de aplicații va rula perfect, fără lag și la calitate ridicată a imaginii. 

Display

Dacă tot am adus vorba despre calitatea imaginii trebuie să vă spun că ecranul este de tip AMOLED cu rezoluție FullHD+, adică 1080 x 2160 pixeli. Culorile sunt satúrate dar în același timp naturale, iar imaginea foarte clară.

Performanţă

O altă característică interesantă a telefonului este bateria de 4000mAh care, combinată cu procesorul pe tehnologie 10nm și ecranul AMOLED cu rezoluție FHD+ , oferă o durată de utilizare de 2-3 zile

Cât timp am testat telefonul, nu s-a încălzit deloc, ceea ce înseamnă eficiență atât din punct de vedere al construcției cât și al consumului.

După o încărcare până la 100% ce a fost realizată în puțin peste 1 oră, am folosit telefonul fără nici o grijă timp de 2 zile, şi abia în a 3-a zi l-am pus din nou la încărcat.  În concluzie, vă pot spune că am fost cu adevărat impresionat de Mate 10, un telefon “fotomodel” despre care ai impresia că funcționează doar cu “apă plată cu lămâie” având în vedere cât de greu se consumă bateria. 

Huawey Mate 10 Pro va fi disponibil la Orange, la precomandă începând de astăzi.
Seria de articole Hands - on continuă şi cu alte articole interesante, iar dacă vreţi să fiţi mereu la curent cu tot ce este nou, lasaţi-ne adresa de email şi revenim. 
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alexandru Gogonea
Salut, sunt în Orange de mai bine de 2 ani iar colegii mă mai cunosc și sub numele « De ce ? » . De ce ? Ei bine, pentru că în afară de pasiunea pentru fotografie și gadgeturi, vreau să știu și cum funcționează cele două. Așadar, după ce voi afla răspunsurile la întrebările "de ce?" și "cum?", o să vă povestesc și vouă, aici, ca de la curios la curioși.