×

Review smartwatch Nokia Steel HR

Nokia este un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare și era de așteptat ca o companie de talia Nokia să nu lipsească din acest domeniu.

articol
Nokia Steel HR este ceasul inteligent cu cel mai avansat fitness tracker din portofoliul Nokia, pe lângă acesta mai existând Nokia Steel și Nokia Go. Tracker-ele fac parte dintr-o ofertă mai largă pe care Nokia o are în domeniul dispozitivelor conectate pentru sănătate (cântare inteligente, termometre, tensiometre, chiar și o saltea pentru monitorizarea calității somnului).

Astăzi o să vă povestesc despre experiența mea cu Nokia Steel HR, pe care l-am avut pe mână timp de câteva zile.

Design

Comparativ cu alte smartwatch-uri, Nokia a ales un design mult mai apropiat de un ceas, pentru a-i cuceri pe acei clienți care nu se împacă cu design-ul modern și, de cele mai multe ori, sportiv, al produselor din oferta competiției.

Impresia generală pe care am avut-o cu Nokia Steel HR este aceea a unui produs solid, bine executat, ușor și comod de purtat. Modelul testat de mine a venit cu o brățară din silicon negru, la care am apreciat oferta generoasă de găuri pentru prinderea cataramei, ceea ce mi-a permis să port device-ul așa cum mi-am dorit, mai larg în timpul zilei și mai strâns la antrenamentele de la sală.

Dimensiunea Nokia Steel HR este de 40mm, ceea ce îl face foarte comod la purtare.


Toate comenzile se dau cu un singur buton, plasat pe partea dreaptă a cadranului, ceea ce face ca Nokia Steel HR să semene și mai mult cu un ceas clasic. Deși seamănă foarte mult cu o „cheiță” de ceas clasic, butonul de pe Nokia Steel HR se poate doar apăsa, chestie de care m-am prins, evident, după ce am încercat să-l rotesc de câteva ori.

Posibilitățile de personalizare pentru modelul de 40mm includ o brățară din piele sau două culori extra pentru brățara de silicon, Deep Blue sau Red.

Ecranul arată foarte mult ca un ceas, partea de fitness tracker fiind plasată în două cercuri mari aflate la orele 12.00 și 6.00. Cercul de jos este gradat de la 0 la 100% și indică unde te afli în atingerea țintei propuse (de ex: număr de pași de parcurs într-o zi).

Restul informațiilor sunt afișate în cercul de sus, navigarea făcându-se prin apăsări succesive ale butonului de control.

Funcționalități

Informațiile oferite de Nokia Steel HR includ: data și ora, pulsul din momentul accesării acestei informații, numărul de pași înregistrați până atunci, numărul de km parcurși, alarmele active și nivelul bateriei.

O apăsare lungă pe buton pune Nokia Steel HR în modul de monitorizare a activității, atunci când începem să facem sport. De menționat că și fără activarea acestui mod, Nokia Steel HR recunoaște un număr de activități sportive de bază, precum alergarea sau înotul.

O lipsă majoră, din punctul meu de vedere, la Nokia Steel HR, este lipsa iluminării ecranului, ceea ce face ca citirea informațiilor de pe el să nu poată fi făcută deloc în condiții cu lumină scăzută sau noaptea. Nokia a făcut această alegere constructivă pentru a putea prelungi durata de folosire a device-ului între încărcări.

Pentru a folosi la maxim Nokia Steel HR, este necesară instalarea aplicației companion, numită Health Mate, disponibilă pentru sistemele de operare iOS, Android, dar și pe web.

Cu ajutorul acestei aplicații poți urmări cu un oarecare grad de detaliere informații despre nivelul de activitate dintr-o zi, timpul petrecut în somn și calitatea somnului sau pulsul mediu pe parcursul unei zile. Informațiile despre greutate și evoluția ei, tensiune sau nutriție trebuie introduse manual în aplicație. Health Mate oferă și sistemul de recompense sub formă de badge-uri pentru diverse praguri atinse.

Ca precizie în monitorizarea activităților de zi cu zi, Nokia Steel HR nu m-a impresionat, prin comparație cu brățara de fitness pe care o folosesc în mod curent.

Cifrele raportate au fost în mod constant mai mici cu sute/mii de pași zilnic, dar alergarea pe o distanță de 5 Km a fost văzută de Nokia Steel HR ca fiind, de fapt, de 6,4 Km. Numărul de calorii arse pe parcursul alergării a fost ușor subestimat. 
Marele avantaj al Nokia Steel HR este durata de utilizare între încărcări, care este de nu mai puțin de 25 de zile (conform specificațiilor). Eu am testat produsul non-stop, timp de o săptămână, iar indicatorul bateriei a arătat la final 84%, de la o încărcare completă.În concluzie, vă pezint mai jos plusurile și minusurile acestui smartwatch Nokia:
 
Plusuri Minusuri
Design
Durata de utilizare foarte mare între încărcări
Comoditatea în purtare
Vizibilitate zero la lumină scăzută
Dimensiunea                                                                          
 
Nu foarte precis
 
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Mihai Naie
Numele meu este Mihai, dar prietenii îmi spun Mishu. Primul meu job a fost la radio, în ’93. Apoi, am lucrat pentru cele mai mari case de discuri din România, iar de câțiva ani sunt Orange. Pasiunile mele sunt: familia-cu fiica mea în frunte, artele marțiale și să fiu la curent cu ultimele noutăți. Din orice domeniu!