×

Noul iphone 7. În curând și la Orange

Apple ne aduce noul iPhone 7, care va fi în curând disponibil şi la Orange, atât în magazinul online cât şi în magazinele fizice. Iată câteva detalii utile înainte de a vă înregistra pentru precomenzi.

articol

Iată că a venit şi momentul pe care mulţi îl aşteptau. S-a lansat noul iPhone 7. Încercam să îmi dau seama de ce aşteaptă lumea noile modele de iPhone cu atâta ardoare? Pentru că am fost obişnuiţi ca marele Apple să ne surprindă de fiecare dată cu ceva nou, o funcţionalitate inovatoare de care nici nu îţi dai seama că îţi lipseşte până nu o încerci. Practic, întrebarea care se pune este până unde poate merge tehnologia şi cât de mult poate să evolueze un telefon. Cu alte cuvinte, ce poate să mai aducă nou iPhone 7? Mă voi referi, pe scurt şi fără prea multe detalii tehnice, la câteva aspecte care mi s-au părut mie interesante. Să le luăm pe rând.

La capitolul design, nu am prea multe de spus, pentru că dimensiunile iPhone 7/7 Plus sunt similare cu cele ale modelelor anterioare, adică 4.7" – iPhone 6 şi respectiv 5.5" – iPhone 6 Plus. Dar ecranul Retina HD aduce cu 25% mai multă luminozitate şi este mai colorat, iar cele două nuanţe de negru ale carcasei – mat şi lucios (Jet Black) vor face senzaţie.

Noul buton Home este acum în varianta "touch" , care vibrează uşor atunci când îl atingi. Nu se mai simte acel "click" fin de la varianta anterioară şi nici nu este o caracteristică complet nouă pe piaţă, dar cu siguranţă a fost regândit pentru a acomoda o altă caracteristică, în premieră pentru iPhone şi anume impermeabilitatea. Da, noile iPhone sunt rezistente la apă şi praf şi sunt absolut convinsă că această caracteristică se va păstra şi la modelele următoare.

Autonomia bateriei este un aspect important pentru mine aşa încât, faptul că Apple a făcut o îmbunătăţire semnificativă pe partea aceasta, este un mare plus. Mai exact iPhone 7 rezistă 2 ore mai mult decât 6S, iar iPhone 7 Plus mai mult cu o oră decât 6S Plus. In mare, cam 12 ore de navigare 4G. Despre procesorul A10 (este cu 40% mai rapid decât A9), despre numărul de pixeli si/sau lentile ale camerelor foto şi faptul că noile iPhones vor avea mai multă memorie internă şi sunet stereo, cu siguranţă o să tot citiţi aşa incât nu am să insist.

Ce mi s-a parut mie însă interesant, deşi controversat, este faptul că acest model nou nu mai are o mufă pentru căşti şi asta pentru că în pachetul comercial se va introduce noul model de caşti wireless, Airpods. Da, şi un adaptor pentru cei care nu vor sa renunţe la "vechile" căşti. Ideea, la rece, mi se pare foarte bună, personal. Dar motivele mele nu au legătura cu tehnologia în esenţă ci doar cu faptul că sunt mai comode, sunt mult mai stabile şi nu mai este nevoie să le descâlceşti ori de câte ori le scoţi din rucsac.

În concluzie, ce pot să vă spun este că, deşi ca design, este la fel cu iPhone 6, optimizările legate de autonomia bateriei, camera foto şi evident procesorul , pot face diferenţa. Dacă sunteţi interesaţi de noile modele, intraţi aici şi aflaţi când puteţi să faceţi o precomandă. În curând, veţi găsi si alte review-uri despre iPhone 7 şi nu numai, mai tehnice. Vă doresc, ca întotdeauna, toate cele bune.

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.