×

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 este mult mai mult decât un smartphone cu „creion”, iar în rândurile de mai jos veţi afla şi de ce.

articol
Îmi amintesc că primul meu contact cu un telefon cu “creion” a fost atunci când am văzut primul Note într-un spot la TV.  La momentul respectiv nu eram atât de pasionat de telefoane şi gadget-uri, dar am fost uimit de modul în care poţi interacţiona cu telefonul cu ajutorul unui pix intelligent.

Aşa a început relaţia mea cu telefoanele din gama Note.

Recunosc că problemele pe care le-a avut marele Samsung cu versiunile anterioare m-au lăsat puţin mai...circumspect. Dar noul Galaxy Note 8 mi-a câştigat încrederea.

Design

Primul impact al acesui telefon este aspectul lucios. Eu am testat varianta Midnight Black, însă, există şi varianta Maple Gold. Aceast luciu spectaculos, deşi ajută foarte mult la aspectul general, are şi un minus. Este expus amprentelor într-un mod destul de neplăcut, dar care poate fi prevenit prin montarea unei folii protectoare sau mai bine o husă Clear View Stand.
Ecranul de 6.3 inch este impresionant, foarte aproape de rama telefonului şi am regăsit una dintre inovaţiile utile de la Samsung şi anume Infinity Display. Este foarte util pentru redarea de videoclipuri dar mai ales în jocuri, pentru că marimea ecranului ajuta semnificativ la un joc cursiv. 
 
Si totuşi, de ce ai alege în acest moment un telefon cu “creion”?
Pentru că, deşi trăim intr-o eră digitală, este greu să ne desparţim complet de creion, fie că scriem un mesaj pe un post-it pe frigider, un reminder pe monitor sau o felicitare pentru cineva drag.

Funcţia Penup


Avem mereu nevoie de ceva de scris, iar cei de la Samsung au suplinit această nevoie prin gama Note, pe care acum l-au adus la cu totul alt nivel. Spun asta pentru că acum ai posibilitatea de a-ţi crea propriile animaţii şi încurajează partea ta creativă cu... Penup. Iar un aspect care mi-a atras atenţia în mod special este funcţia de traducere: selectezi textul dorit şi alegi limba în care doreşti să îţi fie tradus.  Extrem de util dacă te afli în vacanţă într-o ţară a cărei limbă nu o cunoşti.

Camera foto

Îmi aminteam zilele trecute, urmărind un video despre evoluţia tehnologiei, cum arăta un birou acum câţiva ani. Plin de echipamente, de la computer/laptop, fax, etc. Iar acum, exact ca în video-ul respectiv, totul încape într-un sigur device.

Nu vreau să supăr pe nimeni, pentru ca nu sunt un profesionist în ale fotografiei, dar pot să spun că Note 8 a înglobat şi un aparat foto profesionist, care face nişte fotografii uimitoare.

Avem pe acest telefon două inovaţii de la Samsung şi anume camera duală fata-spate, ambele cu stabilizare optică pentru a realiza fotografii extreme de clare în condiţii de mişcare. Şi, recunosc că pentru mine, un gourmand de fel, a fost o surpriză plăcută să descopăr funcţia  “Food Mode”cu care poţi să îţi faci un album cu tot ce serveşti la restaurant sau acasă.

Cred ca aş putea să mă înscriu la un curs de foto cu telefonul acesta şi chiar să particip cu el la concursuri pentru ca imaginile au o calitate demnă de un aparat DSLR.


Performanţă

Pe scurt, un procesor pe arhitectură de 10 nm AP, 6 GB RAM, conexiune Gigabit LTE, Gaming Vulkan API. În concluzie, o combinaţie WOW pentru o performanţă sporită care mă duce cu gândul la o maşină rapidă de curse cu boost de N2O când ai nevoie de el.

Nu am avut nicio întrerupere în niciun joc în care am intrat, iar la multitasking s-a descurcat admirabil. Navigarea pe internet este rapidă şi uşoară, este capabil de viteze de pana la 1 gigabit pe secundă, iar memoria poate fi extinsă cu până la 256 GB cu ajutorul unui card microSD.

După o perioadă relativ lungă în care am utilizat şi alt sistem de operare, am realizat că am simţit lipsa Note. Am regăsit  aproximativ aceeaşi interfata ca şi la S8 dar, evident, o rezoluţie mai bună, un asistent personal Bixby mult îmbunatăţit faţă de asistentul Google.

Am avut ocazia să folosesc telefonul şi în condiţii de ploaie şi vă declar că indicatorul IP68 este real, pentru că  telefonul nu a fost afectat absolut deloc de umezeală. Nici S Pen-ul nu a fost afectat pentru că şi acesta a fost clasificat cu certificarea IP68. Cum s-ar spune,” writing in the rain” nu mai este o problemă, poţi să te bucuri de telefon în totalitate, pe orice vreme.

Concluzia mea este ca Samsung Galaxy Note 8 este un telefon complet, foarte performant, cu o bună experienţă în utilizare.

Ce părere aveţi despre imaginea de mai jos? 


 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Cătalin Ragea
Fac parte din echipa Orange, Customer Service de 6 ani. Pasiunea pentru gadget-uri a inceput odata cu activitatea de testare a acestora, iar acum pot spune ca sunt o parte importanta din viata mea. In continuare testez şi vă spun şi vouă descoperirile mele.