×

Review Honor 8X

Honor este un sub-brand al Huawei, cu care producătorul chinez țintește segmentul de mijloc al pieței telefoanelor mobile, adică acele modele care au performanțe decente și un preț atractiv. Vă povestesc în detaliu experiența mea de testare cu modelul Honor 8X, în cele ce urmează.

articol
Trebuie spus de la început că nu toate telefoanele din familia Honor sunt adresate acestui segment, Honor View 20, spre exemplu, rulând pe cea mai nouă platformă Huawei, Kirin 980 și având o cameră spectaculoasă de 48 MP.

Honor 8X funcționează pe nou dezvoltata platformă Kirin 710, cu 8 nuclee, din care patru funcționează la 2,2 GHz și patru la 1,7 GHz. Modulul video este și el unul ceva mai slab ca performanțe, Mali G51 MP4, iar combinațiile de spațiu de stocare și RAM pot ajunge până la 128 GB și 6GB. În cazul modelului testat, spațiul de stocare a fost de 64 GB, iar memoria de doar 4 GB. Există suport pentru card de memorie de până la 400GB, care se instalează într-un lăcaș dedicat, fără să ocupe locul celui de-al doilea SIM.

Din punct de vedere al construcției, Honor 8X are o ramă de aluminiu care găzduiește componentele interne, protejate pe față și spate de ”felii” de sticlă. Ca dimensiuni, vorbim de un telefon destul de mare, având înălțimea de 160,4 mm, lățimea de 76,6 mm și grosimea de 7,8 mm. Greutatea este de 175g, iar telefonul se simte foarte bine la manevrare.



Ecranul este tip LCD, cu o dimensiune de 6,5 inci și o suprafață utilă de 103,2 cm2. Procentul ecran/telefon este de 84%. Totuși, pentru ca prețul să ramână competitiv, ecranul lui Honor 8X este protejat de o variantă mai veche Gorilla Glass și anume 3.



Ecranul are în partea de sus un notch foarte mic, unde se află camera frontală și difuzorul pentru convorbiri telefonice.



Dimensiunile telefonului au permis inginerilor Huawei să nu facă economie de spațiu așa că Honor 8X vine cu mufă audio clasică, jack de 3,5mm. Mufa de încărcare este mai vechiul USB, chiar dacă din ce în ce mai multe telefoane au trecut la varianta mai nouă și mai performantă, USB-C.



Pe partea din spate se află senzorul de amprentă, plasat pe mijlocul telefonului, în partea de sus, cele două camere foto principale și blitz-ul. Finisajul părții din spate a telefonului este interesant, constând din două zone diferite, dintre care una ceva mai mată, imbinarea lor dând impresia că telefonul este făcut din două bucăți. Reflexiile în cele două zone cu finisaj diferit creează impresia de caleidoscop.



Camerele foto principale se bazează foarte mult pe inteligența artificială, de unde și denumirea înscrisă pe spatele telefonului, AI Camera. Sistemul dual are o cameră cu 20 MP și apertură f/1.8, completată de o cameră de 2MP pentru detecția adâncimii de câmp. Focusul se face prin detecție de fază, iar în testele noastre s-a dovedit foarte rapid.

Pentru cei care doresc să facă poze fără asistența modului AI, acesta se poate dezactiva foarte ușor din interfața aplicației de cameră. Cu modulul AI activat, telefonul poate recunoaște ce se află în cadru și poate modifica automat setările pentru a obține cele mai bune fotografii. Rezultatele înseamnă, de cele mai multe ori, îmbunătățiri de contrast și culori mai intense. De menționat că atunci când modulul AI este activat, fotografiile sunt limitate la 12 MP.



Pentru cei care doresc să-și facă mâna la fotografie, există și modul de utilizare Pro, care permite utilizatorului să ajusteze singur parametrii fotografiei.

Pentru fotografiatul în condiții de luminozitate scăzută, Honor 8X a preluat de la telefoanele mai scumpe modul Night, care simulează expunerea îndelungată prin suprapunerea mai multor cadre care au captat diverse cantități de lumină. Pentru a fotografia în acest mod trebuie ca telefonul să nu se miște timp de 5 secunde. Fotografiile realizate în modul Night sunt stocate la 8 MP.



Honor 8X mai oferă și alte moduri de a fotografia, cum ar fi apertura variabilă, care permite refocalizarea fotografiilor după ce au fost făcute, sau modul portret, care folosește camera secundară de 2 MP pentru a capta subiectul fotografiei într-un mod cât mai calitativ.


Camera frontală, de 16 MP, are lentile fixe și apertură de f/2.0. Și în cazul acestei camere funcționează modul portret, care permite diverse niveluri de înfrumuțesare a subiectului.

Pe partea de video, Honor 8X suportă o rezoluție maximă de 1080p la 30 cadre pe secundă, existând posibilitate a de înregistra și la 60 cadre pe secundă.

Software-ul care vine preinstalat pe telefon este Android 8.1 Oreo, dar după un update de securitate, telefonul folosit în teste a primit foarte repede update-ul la Android 9.0 Pie și interfața EMUI 9.0.



Bateria telefonului este suficient de mare încât să  fii sigur că nu rămâi în pană la nevoie, mai exact 3750 mAh, se încarcă până aproape de 30% în jumătate de oră, dar nu suportă standardul de încărcare rapidă și nici vreo formă de încărcare wireless.



În concluzie, Honor 8X este un telefon foarte echilibrat, la care nu doar prețul este atractiv. Oricine ia în considerare cumpărarea unui telefon mobil care să-și facă bine treaba, poate lua în considerare acest model, fără nici o ezitare.









 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Mihai Naie
Numele meu este Mihai, dar prietenii îmi spun Mishu. Primul meu job a fost la radio, în ’93. Apoi, am lucrat pentru cele mai mari case de discuri din România, iar de câțiva ani sunt Orange. Pasiunile mele sunt: familia-cu fiica mea în frunte, artele marțiale și să fiu la curent cu ultimele noutăți. Din orice domeniu!