×

Samsung Galaxy A3 2017

Orange Expert vă recomandă astăzi telefonul Samsung Galaxy A3 (2017), un telefon care respectă întocmai viziunea şi motto-ul companiei Samsung: „Inspire the world, Create for the future”.

articol
Am avut plăcerea să testez timp de două săptămani acest minunat telefon, Samsung Galaxy A3 2017, de care, recunosc, mi-a fost greu să mă despart. M-a surprins în mod foarte plăcut incă din primele momente, înainte chiar de a-l porni. Sticla, atât cea a ecranului, cât și cea de pe spate și rama metalică perfect integrată creează o senzație foarte plăcută atunci când ții acest telefon în mană. Dimensiunile mici ale telefonului (display de 4.7’) îl fac să fie ușor de manevrat și practic în viață de zi cu zi. 

La pornire te întâmpină sistemul de operare Android 6.0.1, care îți este cunoscut dacă ai mai folosit alte modele de Samsung înainte. Ar fi fost totuși frumos ca în 2017 telefonul să fi fost lansat direct cu versiunea  7.0 - Nougat. Ca funcții noi față de modelul 2016, vei remarca Always On Display, cititorul de amprentă și portul usb type C. De asemenea 2017 își depășește predecesorul și din punct de vedere al camerei frontale de 8MP, al procesorului octa core și al dimensiunii puțin mai mari a memoriei RAM. 

Nici pe partea de conectivitate modelul A3 2017 nu dezamăgește. Conectivitatea la rețeaua mobilă este una dintre cele mai bune din momentul de față, respectiv 4G cu viteze de transfer de până la 300 Mbps. Pe parte de wi-fi A3 2017 primește upgrade la tehnologia ac care promite viteze maxime de până la 1300 Mbps. 
A3 2017 completează design-ul de-a dreptul fermecător și hardware-ul relativ performat pentru clasa lui cu certificarea IP68, adică rezistența la apa (1.5 metri timp de 30 de minute) și la praf. 

Dincolo de caracteristicile sale,  A3 2017 se mișcă perfect pentru utilizarea zilnică. Poate sări din aplicație în aplicație fără să dea semne de oboseală sau să ezite. Bateria nu se lasă nici ea mai prejos și surprinde plăcut la rândul ei. La stilul meu de a folosi telefonul (apeluri, sms-uri, whatsapp, navigare pe net, facebook, waze și pairing permanent cu smartwatch) este necesar să îl încarc o dată la două zile. Cu același ritm de utilizare, telefonul anterior, S6 Edge+ îl încărcăm zilnic, doar ca să vă faceţi o idee.

Nici dacă îți place să te joci pe telefon , A3 2017 nu este de evitat. Deși în benchmark-uri performanțele sale sunt la aproximativ 75% față de cele ale telefoanelor de top, tot te poți bucura de cele mai noi jocuri. Din acest punct de vedere eu l-am pus la încercare cu un joc mai solicitant, intitulat Marvel’s Contest of Champions. Experiența în joc este una bună și sunt rare momentele în care să sacadeze. În jocuri simple însă, cu bile, sau cu cărți de joc, cu siguranță nu vei întâmpina nicio problemă. 

Dacă ești pasionat de fotografia cu telefonul, atunci poate că ar trebui să te orientezi către un telefon cu o cameră mai performanță. Camera principală face poze de calitate medie, cu care te poți descurca pentru a trimite o imagine pe whatsapp sau pentru a fotografia un produs în supermarket. Se simte însă că îi lipsește funcția OIS (optical image stabilization) cu care vin dotate telefoanele din gama superioară. A3 2017 compensează însă prin rezoluția mai mare (8 MP comparativ cu 5 cât au iphone 6S și S6 Edge+) pe care o are camera frontală. 

În concluzie, pot să spun relaxat că găsești în A3 2017 un telefon al cărui design este cel puțin la fel de stilat ca cel al telefoanelor de top. În plus, este foarte practic, robust și face față cu brio utilizării zilnice. Dacă te gândeşti să îţi schimbi telefonul şi un alt aspect important în alegerea ta ar fi autonomia bateriei sau faptul că acest telefon are o dimensiune ideală, Samsung Galaxy A3 2017 este o variantă de luat în calcul. Eu personal, îl recomand cu căldură dar puteţi să îl vedeţi şi să îl testaţi oricând în magazinele Orange.Toate bune! 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Marius Herţa
Salutare tuturor! Sunt de mulţi ani la Orange şi am făcut parte din mai multe echipe din Customer Service, printre care si Mobile Data Experts. Recunosc că sunt pasionat de tot ce înseamnă telefoane şi gadgets. Îmi place să testez tot ce ce îmi cade în mână şi din acest motiv, toţi prietenii mei îmi cer părerea atunci când se gândesc să îşi cumpere un telefon nou. Aşadar, dragi prieteni, părerile mele sunt aici, la dispoziţia voastră!