×

La mulți ani, iPhone! Bine ai venit, iPhone 8!

Vă prezint în cele ce urmează un scurt review al celor mai interesante aspecte ale mult aşteptatului iPhone 8

articol
Şi eu am fost unul dintre cei care au așteptat cu nerăbdare lansarea noilor modele. În primul rând pentru că eram convins că Apple va veni cu un model aniversar care să uimească piața și care să fie imbatabil în lupta cu ceilalți mari producători din industria smartphone. În al doilea rând, pentru că ştiam că, pe lângă cursa de menținere în topul clasamentelor din lume în materie de device-uri smart, voia să continue ce a început Steve Jobs în urmă cu zece ani.

Dacă vreți, noile modele lansate de Apple, în frunte cu iPhone X, se vor a fi și un omagiu celui care, din punctul meu de vedere, a revoluționat această industrie.

Odată cu marea lansare, Apple a surprins pe toată lumea, deoarece zvonurile inaintea lansarii anunțau 3 noi modele iPhone: 7s, 7s Plus și 8 - ultimul fiind anunțat ca fiind vedeta lansării.

Într-adevăr au fost 3 modele însă, producătorul american a sărit peste modelele "s", trecând direct  la modelul 8 - vedeta lansării fiind iPhone X – “X-ul” reprezentând cei zece ani de la prima lansare.

Astăzi o să vă povestesc în special de iPhone 8, următorul model/următoarea treaptă în scara evoluției Apple.

Un prim aspect demn de menţionat este faptul că, în toată perioada în care am testat telefonul, deși la prima vedere modificările nu sunt foarte mari, am avut în permanență senzația că țin în mână un nou telefon, un nou model de succes, care sigur nu va dezamăgi.

Anul acesta mi-am impus să nu urmăresc marea lansare și să aștept momentul acela pe care toți îl cunoașteți - să rupi folia de protecție a ambalajului și să desfaci ușor cutia telefonului.

O să vă mărturisesc că am mai tras cu ochiul pe rețele de socializare, dar nu pentru a vedea telefonul,  ci pentru a urmări măcar puțin din spectacolul lansării, care este transformat de cei de la Apple într-o adevarată sărbătoare.

Iată că a venit și momentul menționat mai sus. Bun venit, iPhone 8!

Design

Ca orice model iPhone lansat pănă acum, mă așteptam ca din punct de vedere design schimbările să fie minore, iar partea de hardware și software să facă marea diferență. Parțial am avut dreptate, iPhone 8 are același aspect ca modelul precedent însă, spatele telefonului vine cu o surpriză, fiind construit din sticlă. Imediat ce am remarcat acest aspect m-am întrebat dacă a fost cea mai înteleapță abordare deoarece sticla este foarte pretențioasă: am presupus că vor rămâne foarte multe urme și că se va zgâria foarte ușor. Însă nu a fost deloc așa. Din punctul meu de vedere, pe sticla utilizată pentru acest model urmele sunt mai puțin vizibile ca pe iPhone 7, iar până în momentul de față, deși nu am utilizat nicio husă, nu au apărut zgârieturi.

Display şi performanţă

Mergând mai departe trebuie să vă spun că la capitolul ecran avem un LCD Retina HD de 4,7 inchi, cu o rezoluție de 1334x750 de pixeli la o densitate de 326 ppi, echipat cu funcția 3D Touch.

Dacă din punct de vedere al design-ului iPhone 8 poate nu impresionează pe toată lumea, cu siguranță o va face la capitolul performanțe. Acesta vine echipat cu cea mai recentă generație de procesor, disponibilă pe toate cele 3 modele proaspăt lansate. Noul procesor se numește A11 Bionic și este de tip hexa-core, având 2 nuclee mai performante și alte 4 dezvoltate pentru o mai bună eficientizare a cosumului de energie.

Este clar că avem de a face cu un telefon de ultimă generație care nu îți dă niciun moment senzația că te poate lasa la greu.

Da, avem un device cu performanțe mai bune decât precedentul model, avem un spate din sticlă și o margine dintr-un metal mai rezistent, însă sunt sigur că totuși vă intrebați cu ce impresionează acest nou model.

iPhone 8, ca și 8 Plus și X, odată cu spatele din sticlă aduc și încarcarea wireless, acest lucru fiind o premieră pentru Apple. În plus, dacă tot suntem la capitolul încărcare, merită să amintim că cele 3 noi modele beneficiează și de funcția "fast charging", cu ajutorul căreia în 30 de minute se încarcă aproximativ 50% din baterie.

Moficări au fost aduse și în cazul camerei care este mai performantă, în special la modelele iPhone 8 Plus și X.

Să nu uităm că, odată cu lansarea noilor modele, avem și o nouă versiune de soft și anume iOS 11, care aduce câteva noutăți la capitolul interfață și functionalitate dar și îmbunătățiri pentru aplicațiile marca Apple.
Avem un nou centru de notificări și un panou de control mult mai bogat și mai ușor de personalizat. Dar depsre asta, într-un articol viitor.

O altă noutate față de iPhone 7 este reprezentată de difuzoarele stereo care redau sunetul mai tare dar și mai clar.

Nu aș vrea să vă răpesc plăcerea de a descoperi toate noutăţile, ci vă las pe voi să o faceţi odată ce veți avea telefonul în mână.

Acestea fiind spuse, lasăm pentru data viitoare vedeta Apple - iPhone X, pentru a va obișnui cu schimbările făcute în cazul acestui model.

Până atunci vă aşteptăm în magazinul online Orange pentru a nu rata precomandă la noile modele iPhone.
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alexandru Gherghe
Salut! Sunt la Orange de 4 ani și îmi desfășor activitatea în Customer Service. Ca un adevărat pasionat de tehnologie și curios din fire, îmi place să descopăr minunile și capacitatea ei de a schimba lumea. Și pentru că o descoperire nu trebuie ținută în secret, voi încerca să vă împărtășesc și vouă impresiile mele despre cele mai noi telefoane și gadgets de pe piață.