×

Huawei P10 - un smartphone care redefineşte fotografia

Astăzi, „Orange Expert” vă prezintă Huawei P10. Aflaţi care sunt caracteristicile speciale ale acestui smartphone Premium şi ce ne-a impresionat pe noi.

articol
După cum bine știți, în ultimii ani, Huawei a venit tot mai aproape de principalii jucători de pe piața telefoanelor smart.  Anul acesta, odată cu lansarea P10 și P10 Plus, Huawei ne reconfirmă că își dorește să ajungă și chiar să depașească Samsung sau Apple.

Fără altă introducere, vă propun să vorbim despre Huawei P10, telefonul pe care l-am testat în ultima perioadă, și despre care vă pot spune, încă de la început, că m-a surprins într-un mod foarte plăcut.Ținând cont că avem de a face cu un telefon premium, nu cred că mai are rost să discutam despre perfomanțele acestuia. În mod clar P10 este un model performant la toate capitolele: procesor, memorie, cameră.

Când am testat pentru prima dată P10, am remarcat că nu s-a făcut deloc rabat la capitolul design. Deși nu a venit cu un display curbat sau cu o formă revoluționară, P10 are un design foarte plăcut, elegant, construit cu mare atenție la detalii și din materiale premium. Este un telefon care se simte foarte bine în mână – un telefon foarte practic, pe care il poți folosi fără teama de a-ți aluneca printre degete.

Un alt aspect ce ține de design, care mi-a plăcut foarte mult, este legat de camera foto de pe spate, care nu iese în relief. Astfel, nu vei sta cu grijă că se va zgâria sticla lentilei  în momentul în care il așezi pe masă.
Dacă tot am ajuns la capitolul cameră foto, o sa mă opresc aici ceva mai mult timp. Asta pentru că, din punctul meu de vedere, camera lui P10 este piesa de rezistență a telefonului. De ce spun acest lucru? Este foarte simplu – Huawei a semnat un parteneriat cu Leica pentru dezvoltarea camerei foto. Şi orice pasionat de fotografie știe că Leica este un brand celebru în domeniu, cunoscut pentru calitatea produselor sale.

Camera spate a lui P10 este una de tip dual, compusă dintr-un senzor monocrom de 20 MP şi un senzor color de 12 MP, ambele stabilizate optic, ce folosesc obiective Summarit-H făcute în colaborare cu Leica, obiective de 27 mm și deschidere F/2.2. Pe scurt, senzorul monocrom ajută la captarea detaliilor, iar cel color captează nuanțele. După procesarea foarte rapidă a capturilor, utilizatorul va putea vizualiza fotografia finală. În plus, poți alege să utilizezi doar senzorul monocrom pentru imagini alb-negru, imagini de o calitate foarte bună. Totodată, pentru a analiza și a îmbunătăți imaginile, Huawei a adăugat și un soft de prelucrare a acestora.

Portretele realizate cu ajutorul camerei Leica vor oferi un efect de luminozitate 3D spectaculos, portrete monocrome incredibil de clare, iar efectul de bokeh alb/negru – mai exact modul în care sunt redate în fotografie planurile apropiate şi cele mai îndepărtate de obiectul focalizat – fac diferenţa între o fotografie bună şi una artistică. Şi nu aş vrea să trec cu vederea camera frontală, care nu se lasă deloc mai prejos. Are un senzor de 8 MP și beneficiează de aceeaşi măiestrie Leica. Per total, camera foto a lui P10 oferă o experiență foarte bună utilizatorilor, fiind principalul atu pe care Huawei a mizat.  Colaborarea cu Leica și opțiunile software utilizate aduc P10 în topul camera phone.

Un alt aspect cu un mare impact în viața oricărui utilizator de smartphone este batería și viteza de încărcare a acesteia.  Ei bine, dacă până acum aveam funcţia fast charging, vă provoc să încercaţi Huawei P10, care prezintă cel mai inovator încărcător rapid pe bază de tensiune și temperatură joase. Super fast charging se traduce foarte simplu în...Huawei P10.

Sunt foarte multe aspecte despre care aş putea să vă povestesc dar nu vreau să vă stric toată bucuria de a descoperi Huawei P10.  Dacă telefonul ar fi fost şi rezistent la apă şi praf, eu l-aş fi votat telefonul anului. Dar asta nu înseamnă cu nu putem privi cu speranţă la viitor, nu-i aşa?

Vă invit, ca întotdeauna, să vă jucați şi voi cu telefonul in magazinele Orange, iar dacă vă place şi sunteţi în căutarea unui telefon premium, puteti consulta ofertele noastre.
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alexandru Gherghe
Salut! Sunt la Orange de 4 ani și îmi desfășor activitatea în Customer Service. Ca un adevărat pasionat de tehnologie și curios din fire, îmi place să descopăr minunile și capacitatea ei de a schimba lumea. Și pentru că o descoperire nu trebuie ținută în secret, voi încerca să vă împărtășesc și vouă impresiile mele despre cele mai noi telefoane și gadgets de pe piață.