×

Review Wiko View2 – un brand nou care își propune să schimbe regulile jocului

Lumea telefoanelor mobile este în continuă expansiune, iar dincolo de numele mari există și firme mai mici care aleg să lanseze produse cu care speră să atragă public, să înregistreze vânzări și, evident, profituri. Despre una din aceste firme, sau mai exact, despre un produs al ei, vă vorbesc in review-ul de față: Wiko View2.

articol
Wiko, o companie creată în 2011 în Franța, își dorește să fie, așa cum o arată și sloganul oficial, un „game changer”, adică vrea să schimbe regulile jocului. Wiko View2 este o încercare în această direcție, cel puțin pe segmentul mediu.

Hardware

Constructiv, Wiko View2 are deja tradiționalul corp din aluminiu, prins între un strat de sticlă pe față și un capac de plastic pe spate. Pe partea din spate avem camera foto de 13MP și senzorul de amprentă, iar pe partea frontală o cameră de 16MP, plasată într-un punct central al părții de sus a ecranului, ceea ce creează un fel de „notch”, dar mult mai mic și rotund.La interior, Wiko View2 se bazează pe un Snapdragon 435 cu 8 nuclee, un procesor grafic Adreno 505, 3GB RAM și 32GB spațiu de stocare, extensibil cu SD card până la 128 GB.

Ecranul de 6” oferă o rezoluție destul de aparte, 720x1528 pixeli și este protejat de un strat de Gorilla Glass.

Pe partea de telefonie, Wiko View2 oferă suport single SIM și capabilități 4G. Totul este susținut de o baterie de 3000 mAh.

Software

Wiko View2 vine cu Android Oreo, cu destul de puține modificări față de versiunea Google.

Interesantă este funcționalitatea „gesturi inteligente”, care permite să dai comenzi telefonului desenând pe ecran un anumit semn. Există gesturi predefinite (cerc pentru cameră, litera C pentru telefon, M pentru muzică), dar se pot defini și alte semne, respectiv comenzile asociate acestora.

Software-ul camerei foto oferă suport HDR, nivel de blur reglabil pentru acel efect atât de căutat în fotografiile cu telefonul mobil și setări dedicate pentru realizarea unui portret perfect.Fotografiile realizate cu Wiko View2 reflectă calitatea camerei foto, având culori vii și detalii clare.

Concluzie

Wiko View2 este un telefon care se adresează unui public în căutare de performanțe decente, realizare de fotografii și utilizare de zi cu zi fără cerințe foarte mari.

Publicul tânăr, pasionat de social media poate beneficia de camera frontală mai bună decât la multe alte telefoane, pentru realizarea de selfie-uri memorabile.

La un preț potrivit, Wiko View2 poate spera să fie un „game changer”.
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Mihai Naie
Numele meu este Mihai, dar prietenii îmi spun Mishu. Primul meu job a fost la radio, în ’93. Apoi, am lucrat pentru cele mai mari case de discuri din România, iar de câțiva ani sunt Orange. Pasiunile mele sunt: familia-cu fiica mea în frunte, artele marțiale și să fiu la curent cu ultimele noutăți. Din orice domeniu!