×

Accesează
contul existent

Review Garmin Vivomove HR smartwatch

În cele ce urmează vă prezint experiența mea de utilizare a smarwatch-ului Garmin Vivomove HR.

articol

Design

Vivomove HR vine în două variante, Premium și Sport, diferența fiind dată de materialele de construcție ale ceasului precum și de curea: Premium, cel pe care l-am și testat, vine cu o curea din piele. Evident, apare și o diferență de preț, dar eu zic că merită dacă vrei sa ai un ceas elegant cu funcții de fitness tracking.



Practic, acesta este marele avantaj al lui Vivomove HR: maschează un smartwatch într-un design simplu și elegant, care poate concura cu ceasurile clasice.

Funcțiile care te ajută să te menții în formă

Așa cum arată și numele, Vivomove HR vine cu un senzor de monitorizare a ritmului cardiac, dar și cu un senzor de măsurare a cantității de oxigen din sânge (VO2 Max), care, cu ajutorul aplicației Garmin Connect poate oferi informații despre nivelul general de fitness al corpului, calculând o ”vârstă fitness”.

Cu ajutorul senzorului de măsurare a ritmului cardiac, Garmin Vivomove HR poate oferi și informații despre nivelul de stres dintr-un anumit moment, dar și pe întreaga zi, iar asta se realizează monitorizând creșterile de puls care apar în afara perioadelor de activitate fizică.

Ceas vs. tracker

Cum face, însă, Vivomove HR să împace aspectul de ceas elegant cu funcțiile de fitness tracker?
Printr-un mic ecran plasat sub limbile ceasului, deasupra orei 6, ecran care apare la simpla mișcare a încheieturii sau prin două scurte bătăi oriunde pe cadranul ceasului. Fără acest ecran activat, ceasul arată ”normal”, nimic nu trădează funcționalitățile smart.
Acest ecran oferă informații despre numărul de pași înregistrați, puls, nivelul de stres, oră, dată, etc.
Aici se poate începe monitorizarea exercițiilor fizice, deși Garmin vine și cu funcția Move IQ, care permite detectarea automată a unei activități și monitorizarea acesteia. Tot de aici se pot face diverse setări ale dispozitivului.

 

Un minus sau două

Ecranul smart este puțin prea sensibil și poate interpreta un gest de ”swipe” cu care vrei să treci la un alt meniu cu un ”tap” prin care vrei fie să intri mai în detaliu pe un meniu sau să inițiezi o activitate.

Mai mult, contrastul acestei zone de ecran nu este foarte bun dacă vrei ca durata de viață a bateriei să se apropie de ce este dat în specificații.

Un contrast mai puternic (reglabil în 7 trepte plus modul Auto) va duce, evident, la o perioadă mai scurtă între încărcări.

Un mare plus

Cu contrastul pe modul Auto și cu toate funcțiile smart activate, ceasul din teste a necesitat o încărcare după 6 zile. Oficial, Garmin este mai conservator și oferă 5 zile ca smartwatch și două săptămâni fără funcțiile smart.

Acuratețe

Acuratețea diverselor măsurători, prin comparație cu Fitbit Blaze-ul personal, s-a îmbunătățit în timp.

Dacă în prima zi în care am purtat ambele ceasuri, Vivomove a înregistrat cu aproximativ 1000 de pași mai puțin, în ultima zi de teste diferența a fost neglijabilă. Similar au stat lucrurile și cu numărul de trepte urcate sau durata și calitatea somnului.

Garmin Vivomove HR poate afișa notificări pe ecranul smart, acestea fiind atât cele standard, legate de statusul unei activități monitorizate, cât și notificări generate de aplicațiile de pe telefonul mobil cu care dispozitivul este conectat. Configurarea se face din aplicația Garmin Connect.

Tot din aplicație se pot face integrările cu alte aplicații de fitness, ca de exemplu MyFtinessPal sau Strava, ceea ce permite acestora să comunice cu Garmin Connect și să facă schimb de informații. Astfel, numărul de pași si activitățile fizice monitorizate cu Garmin Vivomove HR/Garmin Connect se vor traduce, de exemplu, în calorii disponibile în aplicația MyFitnessPal.

Aplicația Garmin Connect oferă acces la o mulțime de rapoarte, vizualizări de date și setări, precum și funcții sociale prin integrarea cu agenda de contacte, Facebook sau Google. Totodată, aplicația oferă posibilitatea utilizării mai multor dispozitive Garmin, dintre care unul poate fi desemnat ca dispozitiv principal.

Concluzie

Garmin Vivomove HR este un produs pentru consumatorii semi-profesioniști (prosumers) deși este poziționat ceva mai jos decât ”colegul” Vivoactive, care vine și cu GPS încorporat.

Un smartwatch extrem de potrivit pentru cei care preferă un look clasic, potrivit și cu o ținută elegantă, și una sport. În plus, cred că este la fel de potrivit și pe o mâna feminină.


Trebuie să menționez că Garmin Vivomove HR, Premium și Sport, sunt disponibile exclusiv prin Orange și le găsiți în magazinul online Orange.

 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Mihai Naie
Numele meu este Mihai, dar prietenii îmi spun Mishu. Primul meu job a fost la radio, în ’93. Apoi, am lucrat pentru cele mai mari case de discuri din România, iar de câțiva ani sunt Orange. Pasiunile mele sunt: familia-cu fiica mea în frunte, artele marțiale și să fiu la curent cu ultimele noutăți. Din orice domeniu!