×

Samsung Galaxy S8

Din seria “Orange Expert recomandă”, astăzi vă propun să vorbim despre Samsung Galaxy S8, mult aşteptat de fanii marelui producător korean.

articol
Înainte de lansarea oficială, piața era deja împarțită în 2 tabere: fani care așteptau ceva wow, care să le recapete încrederea și hater-ii care preziceau un nou eșec, asemănător Note 7.

Eu vă voi spune părerea mea personală şi o să încep direct cu concluzia: Samsung Galaxy S8, din punctul meu de vedere este un telefon foarte cool, dar nu wow, care cu siguranță ridică ștacheta atât în piață, cât și pentru companie în sine.

Aproape de fiecare dată îmi propun să nu mai povestesc despre partea de specificații tehnice și greu reuşesc să mă țin de cuvânt. De aceasta dată vă spun doar atât: avem de a face cu un telefon premium, telefon care se luptă direct cu marii competitori de pe piață, un smartphone care oferă utilizatorului cam tot ce poate un asemenea device în acest moment.

Cel mai mult m-a impresionat ecranul telefonului. Samsung a exploatat la maximum dimensiunea telefonului, construind un ecran pe aproape toată suprafața device-ului. Şi da, aceasta este componenta WOW din perspectiva mea. La prima vedere, datorită ecranului, telefonul parcă nu are margini - ecranul te face să aluneci cu privirea peste toată suprafața acestuia fară să îți dai seama când se termină. Ramânând în aceeași notă plastică, vă mai pot spune despre ecran că până și atingerea este una diferită - ecranul este mai fin și oferă utilizatorului un control tactil precis.

Pe partea de design, Samsung a atins, zic eu, un alt nivel - impactul vizual este puternic, iar aspectul este cu adevărat unic. Trecând peste partea plastică a descrierii,  vă pot spune că Samsung a echipat S8 cu un display Super AMOLED capacitiv, 16M culori, de 5,8 inchi, cu protecție Gorilla Glass 5.

Pe lângă ecranul impresionant, S8 vine cu o funcție pe care eu o consider indispensabilă unui telefon premium, şi anume certificarea IP68 – rezistența la contactul cu apa și praful.

Un alt punct forte, care mi-a plăcut, este partea de recunoaștere facială și citire iris. Simți din plin evoluția tehnologiei și cu singuranță este un pas înainte în dezvoltarea acestei tehnologii.

Cum suntem mereu pe fugă și sunt foarte multe ocaziile când dorim să imortalizăm momente sau imagini din viața de zi cu zi, o sa vorbesc puțin și despre o componentă foarte importantă pentru mulţi dintre noi, și anume camera foto.

Samsung a echipat S8 cu o cameră performantă care surprinde foarte bine detaliile – conform producătorului telefonul realizează 3 fotografii simultan pe care le combină pentru redarea mai multe detalii. Declanșarea este foarte rapidă, iar soft-ul de prelucrare funcționează foarte bine. Camera frontală a crescut la 8 megapixeli și oferă un avantaj important - fotografiere HDR.  Filmarea se face cu o rezoluție de până la 4K cu 30 fps, Full HD cu 60 fps și există și un mod slow-motion 720p cu 240 fps.

Să vă spun repede și unul dintre minusuri sau mai degrabă unul dintre lucrurile care nu mi-au plăcut – este vorba despre poziționarea amprentei pe spatele telefonului – mi se pare că te chinui puțin până reușești să dai de el. Mai sunt și alte minusuri însă, din punctul meu de vedere, nu afectează experiența utilizatorului.

Pentru a descoperi toate funcțiile şi tot ce oferă Samsung Galaxy S8, vă așteptam in magazinele Orange!  
 
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alexandru Gherghe
Salut! Sunt la Orange de 4 ani și îmi desfășor activitatea în Customer Service. Ca un adevărat pasionat de tehnologie și curios din fire, îmi place să descopăr minunile și capacitatea ei de a schimba lumea. Și pentru că o descoperire nu trebuie ținută în secret, voi încerca să vă împărtășesc și vouă impresiile mele despre cele mai noi telefoane și gadgets de pe piață.