Allview X4 Soul Infinity review - un smartphone conceput în România

În rândurile de mai jos veți regăsi experiența mea de utilizare a acestui smartphone, impresiile mele despre performanța și calitățile lui.

articol
Știți cum se spune, dacă e iarnă, atunci munte să fie?

Pentru că mi-am dorit să evit traficul aglomerat am ales, de data asta, o variantă tot mai evitată de toată lumea și anume trenul. 

Vă spun asta pentru că, la intrarea în Brașov, undeva  în dreptul Platformei Industriale Roman, se vede foarte clar din tren imaginea unei firme românești 100% și anume Allview. Recunosc, până acum nu am avut foarte multe contacte cu dispozitive Allview, dar curiozitatea și trendul actual de a folosi mai mult produse românești m-au imprins să testez un Allview X4 Soul Infinity

Ce pot să vă asigur, însă, este că în acest review, o să aștern părerea mea, fără nicio îmbunătățire, despre acest smartphone. 

Așadar, să vorbim despre Allview Soul Infinity. Un nume destul de sofisticat, nu-i așa?

Unboxing

O parte din farmecul experienței de folosire a unui telefon nou o reprezintă unbox-ing-ul, pentru că imaginea este importantă și poate să influențeze mult decizia de a cumpăra.  

În cazul Allview X4, am fost ușor dezamăgit, cutia trădează design-ul telefonului, fiind prezentă o transpunere a părții din spate a telefonului. Deja intuiam că vorbim de un telefon cu o cameră capabilă, bliț și un senzor de amprentă poziționat confortabil sub bliț.  Cu această imagine în minte, nu m-am gândit că în interior va fi ceva diferit, dar m-am înșelat. 

M-a surprins în mod plăcut culoarea-Metallic Gray în cazul meu-cu o ușoară textură imprimată, pe care producătorul o numește IMT ART Tehnology. Textura este protejată de un strat lucios care îi oferă un aspect elegant, dar îl face sensibil la amprente. Un aspect ușor de rezolvat de altfel, cu o folie de calitate. 

Telefonul este bine construit, deși, la o analiză mai atentă, am observat mici imperfecțiuni la îmbinarea jack-ului de căști sau la mufa de încărcare. Este robust, marginile sunt din aluminiu și ai o priză foarte bună când operezi telefonul cu o singură mână. Ecranul are 5.7”  și este prevăzut cu un sistem de protecție proprietar denumit 2,5D INCELL Full lamination și pe lângă acesta, oferă ca back-up și Dragontrail Glass pentru a fi rezistent la zgârieturi. Camera foto

Recunosc că în afară  de mersul la munte, și mie și multor cunoscuți, ne place să fim conectați pe canalele de social media. Ne place să fotografiem, să încercăm să capturăm starea și locul în care ne aflăm și să le impărtăsim și altora. 

Sunt sigur că Allview a avut în vedere acest aspect deloc de neglijat al timpurilor pe care le trăim și de aceea a inovat modul în care a costruit camera principală: 13 MP, autofocus, f/2.0 și sticlă de safir. Deși pare interesant să ai o “nestemată” în telefon, trebuie să vă spun totuși, că este un strat subțire, dar suficient cât să asigure rezistența camerei și care păstrează calitatea imaginii capturate în condiții de utilizare normală. 

Camera frontală este una uzuală, dar plusează prin prezența unui bliț care ajută în condiții de lumină ambientală slabă.  Hardware si software

În cazul multor telefoane, inovația apare atunci când îl achiziționezi și apoi cel mult apare un upgrade de soft, însă, producătorul aduce în atenția noastră un concept oarecum  nou pe piață și anume upgrade-hardware.
Cei de la Allview pun la dispoziția utilizatorilor de telefoane din gama X4 Soul Infinity posibilitatea de a alege între 2 variante de procesor, 3 variante de memorie RAM și 4 combinații de cameră foto. Upgrade-ul se face de către producător, la cerere. 

”Motorul” îl reprezintă un procesor Cortex-A53 Octa-core 1.5 GHz, ajutat de o “trasmisie” Mali T860 MP2. 

Toate componentele hardware sunt “unse” de tehnologia FastPass. Este un concept dezvoltat împreună cu cei de la Google și MediaTek ce ajută la mărirea vitezei de reacție și optimizarea telefonului. 

Un alt aspect bun este și faptul că telefonul nu este încărcat decât cu aplicații de bază, utilizatorul putând să îl personalizeze după bunul plac.

Din punct de vedere al securității, regăsim funcțiile de bază ale sistemului de operare Android 7.0, suplimentat de un senzor de amprentă amplasat comod pe partea din spate. 

Senzorul în sine nu vine și cu alte funcții de genul swipe, dar este foarte rapid, nu a avut nicio eroare atât cât timp am folosit telefonul. 

Un foarte mare plus al acestui telefon îl reprezintă funcțiile de apelare prin Wi-Fi, respectiv Volte care ajută la o calitate sporită a convorbirii. 

AVI- un asistent inteligent care știe limba română

Știți cum se întâmplă când vrei să dai o comandă vocală telefonului tău dar el nu știe limbă română? 

Producătorul s-a gândit la asta atunci când l-a creat pe AVI – un asistent inteligent, cu o voce plăcută care este mereu cu tine și care se pornește foarte ușor – dublu click pe butonul power. 

Pe lângă funcțiile simple pe care le puteți vedea în captura de ecran alăturată, te poți înțelege foarte bine cu ea. 

Pentru că da, AVI este o “ea” și are potențial să devină cea mai populară voce din mașină după “Ioana” de la GPS. 

Tehnologia din spatele AVI este cumva asemănătoare cu AI (artificial intelligence) pentru că învață cât mai multe despre tine ca utilizator și memorează “tipare” de comportament. 

AVI cunoaște și alte limbi – eu am testat engleza și a funcționat, mai exact a căutat ce anume am dictat, nu a “inteles” ce am vrut să spun.  Așa cum era de așteptat, telefonul vine cu un port USB tip C și o baterie de 3000 mah, dar primește un minus mic pentru încărcător, care este de doar 2000 mah ceea ce face încărcarea greoaie. Ar fi fost utilă funcția fast charge.

Concluzia finală

Sper că am reușit în acest review să acopăr aspectele cele mai interesante prezentate de acest telefon: un smartphone cu o cameră foto performantă, cu un design reușit și elemente inovatoare, printre care AVI – asistentul inteligent care vorbește limba română și posibilitatea de upgrade – hardware, care nu sunt deloc de neglijat.Celor care sunt interesați să cumpere telefonul Allview Soul Infinity le spun că raportul calitate-preț este excelent, telefonul are specificații de top și să sperăm că va rezista și testului timpului.
 


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Cătalin Ragea
Fac parte din echipa Orange, Customer Service de 6 ani. Pasiunea pentru gadget-uri a inceput odata cu activitatea de testare a acestora, iar acum pot spune ca sunt o parte importanta din viata mea. In continuare testez şi vă spun şi vouă descoperirile mele.

Părerea ta este importantă pentru noi, lasă-ne feedbackul tău

Feedback

sus