×

Cum să schimbi/resetezi parola contului Google

Parola pentru contul tău Google este poarta de acces către toate serviciile Google și este esențial să o păstrezi în siguranță pentru a-ți proteja datele personale. Cu toate acestea, pot exista momente când trebuie să schimbi sau să resetezi parola contului Google. Poate bănuiești că cineva are acces la contul tău sau ți-ai uitat parola sau doar dorești să o actualizezi din motive de securitate. Indiferent de motiv, schimbarea sau resetarea parolei contului tău Google este un proces simplu, iar în acest tutorial îți voi arăta cum să o faci pas cu pas.

articol

De ce ar trebui să schimbi sau să resetezi parola contului tău Google?

Schimbarea parolei contului tău Google este un pas important pentru prevenirea accesului neautorizat la datele tale. Dacă crezi că un cont Google tău a fost compromis, trebuie să schimbi parola imediat. Actualizările regulate ale parolei sporesc, de asemenea, securitatea contului.
Notă: toate aplicațiile și serviciile Google folosesc aceeași parolă. De exemplu, schimbarea parolei Gmail este aceeași cu schimbarea parolei Contului Google.
Dacă îți uiți parola contului Google sau ai probleme la accesarea acesteia, trebuie să urmezi un set diferit de pași pentru a o reseta. Acesta depinde de configurația ta de securitate și va trebui să te verifici printr-un cont de e-mail de rezervă, un număr de telefon sau un cod de verificare.

Schimbă parola contului Google pe un computer

Pentru a schimba sau reseta parola contului Google pe un dispozitiv desktop, cum ar fi un computer Windows sau macOS, trebuie să:
 1. Deschizi un browser web, vizitezi pagina de conectare la Contul Google și te conectezi la Contul tău Google. Dacă te-ai conectat deja la un serviciu Google (de exemplu, Gmail, Search sau Photos), selectezi pictograma fotografiei de profil din partea dreaptă sus a paginii web și alegi Manage your Google account
 2. Selectezi Personal info din bara laterală a setărilor Contului Googleapoi derulezi în jos la secțiunea Alte informații și preferințe pentru serviciile Google și alegi Password.
Notă: poți, de asemenea, la secțiunea Security din bara laterală și să alegi Password sub Cum te conectezi la Google.
 1. Introduci parola curentă pentru a verifica identitatea ta și selectezi Next
 2. Introduci noua parolă și o confirmi. Apoi, selectezi Change password
 3. Selectezi Yes, change password în fereastra pop-up de confirmare.
Notă: schimbarea parolei contului tău Google va alerta automat Google să te deconecteze de la alte dispozitive și browsere. Va trebui să introduci noua parolă pentru a te conecta din nou.

Schimbă parola contului Google pe un dispozitiv Android

Puteți schimba parola contului Google prin setările unui telefon Android. Iată cum:
 1. Deschide aplicația Settings Android
 2. Derulează în jos și apasă Google
 3. Apasă pe Manage your Google Account
 4. Mergi la secțiunea Personal info sau Security și selectează Password
 5. Introdu parola curentă și selectează Next
 6. Introdu noua parolă în câmpurile New Password și Confirm New Password și apoi selectează Change password
Alternativ, poți actualiza parola contului Google prin Google Chrome pentru Android. Trebuie doar să urmezi instrucțiunile din secțiunea anterioară.

Schimbă parola contului Google pe Apple iPhone sau iPad

Pe dispozitivele iOS, poți schimba parola contului Google prin aplicații Google precum Gmail, Google Photos și Chrome. Pentru a face asta:
 1. Deschide o aplicație de la Google, de exemplu, aplicația Gmail și apasă pictograma profilului din partea dreaptă sus a ecranului
 2. Apasă Manage your Google Account
 3. Alege Personal info sau Security și alege Password
 4. Introdu parola curentă și selectează Next
 5. Introdu noua parolă, confirmă și selectează Change Password.
Dacă nu ai nicio aplicație Google pe iPhone, conectează-te la contul Google printr-un browser precum Safari sau Chrome și accesează ecranul cu setările de securitate a contului.

Resetează-ți parola contului tău Google

Dacă nu îți amintești parola curentă a contului Google sau nu poți obține acces la cont, trebuie să o resetezi. Iată cum faci:
 1. Accesează pagina web de recuperare a contului Google, introdu adresa de e-mail sau numărul de telefon și selectează Next. Sau selectează Forgot password? în timp ce încerci să te conectezi în mod normal la contul tău.
 2. Utilizează o metodă de recuperare a contului. Dacă nu vezi una pe care o poți utiliza, selectează Try another way to sign in (încearcă o altă modalitate de a te conecta) pentru a vedea opțiuni suplimentare.
Este posibil să vezi unul sau mai multe dintre următoarele opțiuni, în funcție de configurația de securitate a contului tău Google.
 • Număr de telefon de recuperare: introdu codul de verificare pe care îl primești pe dispozitivul mobil.
 • Cont de e-mail de recuperare: introdu codul de verificare pe care îl primești în contul de e-mail de rezervă.
 • Cod de autentificare: generează și utilizează un cod de autentificare din aplicația Google Authenticator.
 • Coduri de rezervă: utilizează unul dintre cele opt coduri de rezervă din momentul în care ai configurat verificarea în doi pași pentru Contul tău Google.
 • Răspunde la întrebările de securitate: răspunde la întrebările tale de securitate. Google recomandă să nu omiți niciuna; dacă nu ești sigur, fă cea mai bună presupunere.
 • Ultima parolă pe care ți-o poți aminti: introdu o parolă veche pe care ți-o poți aminti.
 • Urmează instrucțiunile de pe ecran pentru verificare. După aceea, ți se va solicita să creezi o nouă parolă.
Notă: pentru a-ți crește șansele de a reseta o parolă cu succes, utilizează un dispozitiv sau un browser web pe care îl utilizezi frecvent pentru a te conecta la Contul Google.

Sfaturi pentru a crește securitatea contului tău Google

Securizarea contului tău Google este esențială pentru a-ți păstra informațiile și datele personale în siguranță. Iată câteva sfaturi pentru a consolida securitatea, a reduce probabilitatea încercărilor de conectare neautorizate și a-ți îmbunătăți șansele de a recupera un cont Google blocat.

Utilizează o parolă puternică

Nu uita să-ți configurezi o parolă puternică de fiecare dată când o schimbi. Evită să utilizezi cuvinte sau expresii obișnuite și combină litere mari și mici, numere și simboluri. De asemenea, nu utiliza aceeași parolă pe mai multe site-uri web și servicii.

Verifică informațiile tale de recuperare a parolei

Informațiile de recuperare a contului tău, cum ar fi numărul de telefon și adresa de e-mail, sunt esențiale pentru redobândirea accesului la cont în cazul în care uiți parola.
Pentru a te asigura că totul este actualizat și precis, accesează setările contului tău Google, selectează Security și derulează în jos la secțiunea How to sign in to Google.

Activează autentificarea cu doi factori

Verificarea în doi pași adaugă un nivel suplimentar de securitate contului tău, solicitându-ți să accesezi un prompt sau să utilizezi un cod trimis pe dispozitivul tău mobil înainte de a-ți accesa contul. De asemenea, poți conecta verificarea în doi pași cu Google Authenticator.
Dacă nu ai configurat încă verificarea în doi pași, conectează-te la Contul tău Google, selectează Security și alege 2-Step Verification. Apoi, selectează Turn on pentru a începe.

Verifică frecvent activitatea contului tău

Examinarea frecventă a contului tău te poate ajuta să detectezi activități suspecte. Din nou, accesează contul tău Google, selectează Security și verifică secțiunea Recent security activity. Selectează butonul See unfamiliar activity? pentru a-ți schimba parola dacă observi ceva neobișnuit. De asemenea, primești e-mailuri de la Google cu activități de conectare neobișnuite, dar fii conștient de posibile încercări de phishing.

Utilizează Instrumentul de verificare a securității de la Google - Security check up

Instrumentul de verificare a securității de la Google este o modalitate rapidă și ușoară de a verifica securitatea contului tău. Oferă o privire de ansamblu asupra dispozitivelor conectate, a stării tale de autentificare cu doi factori, a accesului la aplicații terțe și așa mai departe, permițând o abordare proactivă a securității contului. 

Păstrează-ți contul Google în siguranță

Păstrarea informațiilor în siguranță este esențială, iar schimbarea regulată a parolei contului tău Google este un pas important pentru a realiza acest lucru. Funcțiile de securitate oferite de Google ajută, de asemenea, să împiedice infractorii cibernetici, hackeri și alte persoane rău intenționate să-ți acceseze contul.

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.