×

Cum semnezi olograf un document PDF?

Dacă vrei să semnezi olograf (de mână) un document PDF fără să mai fie nevoie să îl printezi și apoi să îl scanezi, doar ca să îl poți trimite prin email sau poate să îl ai pe telefonul mobil atunci cînd ai nevoie de el, există o metodă foarte simplă ca să faci asta. Îți spun în cele ce urmează cum poți să procedezi.

articol
Înainte de toate, vreau să îți spun că eu folosesc foarte mult aplicația Google Drive. Ea există pe sistemul de operare Android în pachetul de servicii Google. Nu este nimic mai simplu decât să salvezi un document în drive și apoi să ai acces la el oricând ai nevoie.

Iată cum poți să completezi și/sau să semnezi un document PDF direct de pe telefonul mobil.

Deschide aplicația Google Drive, alege documentul PDF de care ai nevoie și deschide-l cu aplicația Adobe Acrobat Reader, pe care o poți descărca foarte ușor din Google Play, în cazul în care nu o ai deja. După ce ai deschis documentul, selectează opțiunea de editare din colțul din dreapta jos.În acest moment se vor deschide câteva opțiuni de editare, iar tu va trebui să alegi ”Fill&Sign”:Următorul pas este să completezi formularul (dacă acesta nu este deja completat) și să îți creezi semnătura. Poți să faci foarte ușor acest lucru dacă selectezi opțiunea marcată cu litere, pentru scriere:


și apoi opțiunea de creare a semnăturii, marcată cu o peniță. După crearea semnăturii, apasă butonul ”Done” pentru salvarea ei.Pentru aplicarea semnăturii pe document, apasă din nou pe butonul cu penița și fă un click pe semnătură, apoi acolo unde vrei să o plasezi și nu uita să salvezi documentul apăsând pe semnul din colțul stânga sus.După salvare, documentul completat și semnat va fi disponibil oricând pe telefonul tău în aplicația Google Drive.

Sper că aceste informații să îți fie de folos.

#staiacasa și #ramaiconectat

Toate cele bune și sărbători fericite! 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.