×

Cum transferi datele de pe Android pe iPhone și invers

Transferul de date dintr-un telefon în altul este un pas pe care îl facem toți atunci când ne schimbăm telefonul. Lucrurile sunt relativ simple între două telefoane cu același sistem de operare, dar același proces poate fi puțin mai complicat atunci când transferul se face între două sisteme de operare diferite, respectiv de la Android la iOS și invers. Vedem, în continuare, ce modalități de transfer de date există.

articol

Cum transferi datele de pe Android pe iOS?

Este foarte important să știi că transferul datelor de pe un telefon Android pe un iPhone se poate face doar dacă acesta din urmă este nou, adică neconfigurat.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți descarci pe telefonul tău Android, din Google Play, aplicația Migrare la iOS (Move to iOS). Apoi deschide aplicația și apasă pe butonul Continuare. După ce îți dai acordul pentru termenii și condițiile de utilizare, apasă Următorul în colțul din dreapta sus al ecranului Găsire cod, unde va trebui să introduci un codul numeric afişat pe telefonul iPhone.
Apoi, pe iPhone începi procesul de configurare:
 
  1. La prima pornire a telefonului iPhone va trebui să selectezi locaţia, limba preferată pentru meniu, după care ar trebui să ajungi în ecranul Quick Start. Aici vei fi întrebat dacă doreşti migrarea datelor de pe un alt dispozitiv. Alege opțiunea mutare date Android şi apasă butonul Continuați. Un cod de 6-10 cifre va apărea pe ecran. 
  1. Introdu codul pe telefonul Android.
  2. Aplicaţia îți cere confirmarea pentru mutare datelor de pe Android la iPhone. Bifează datele pe care le vrei migrate pe iPhone şi apasă butonul Next.
  3. După mutare date la iPhone poţi continua să-şi personalizezi dispozitivul iOS.
  4. La final, după autentificare în contul Apple ID (sau crearea unui cont nou, dacă este cazul), vei primi sugestii pentru instalarea aplicaţiilor pe care le foloseai înainte pe Android, dacă acestea au şi versiuni echivalente pentru iOS.
Toate aceste detalii se găsesc și pe site-ul oficial Apple, aici.

Cum transferi datele de pe iOs pe Android?

Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să transferi datele tale de pe iPhone pe un telefon Android.
 
  1. Descarcă pe dispozitivul iOS aplicația Google Drive de pe App Store, iar apoi conectează-te în contul Google
  2. Acceseză Meniu > Setări > Backup. Din acest meniu, poți alege conținutul pe care dorești să îl sincronizezi: contacte, evenimente din calendar și fotografii (sau toate).Google recomandă utilizatorilor să facă transferul datelor către Drive doar atunci când dispozitivul este conectat la o sursă de alimentare și Wi-Fi, pentru că procesul este unul de lungă durată și se poate întinde pe câteva ore. În plus, este necesar ca pe toată această durată aplicația Google Drive să fie deschisă în meniul Backup, iar ecranul dispozitivului iOS să rămână pornit.
  3. După ce datele au fost transferate în Drive, trebuie să te loghezi în același cont Google pe dispozitivul Android și să aștepți ca sincronizarea automată să înceapă. În cazul în care vei renunța complet la iPhone, nu uita să dezactivezi iMessage pentru că în caz contrar se poate să nu mai recepționezi SMS-urile.

Sper ca informațiile de mai sus să vă fie de ajutor și vă doresc să aveți spor în toate!

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.