×

Top 10 cele mai bune aplicații de editat poze

Într-o eră în care, mai mult ca oricând, o imagine face cât o mie de cuvinte, o aplicație bună de editat poze, direct de pe telefonul tău mobil, poate și chiar este foarte utilă. Fie că vrei să faci fotografii rapide pentru business-ul tău, fie că ești doar pasionat de fotografie, poți găsi în cele ce urmează câteva dintre cele mai bune aplicații de editare foto, disponibile atât pentru Android cât și pentru iOS.

articol

1.Snapseed

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație gratuită, disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS, foarte utilă pentru cei care sunt începători în editarea pozelor pe telefon. Aplicația oferă o multitudine de ”tool-uri” pentru editare clasică sau avansată, foarte ușor de aplicat: cropping, frames, straightening, vignette,etc.


 

2. VSCO

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este una dintre cele mai apreciate aplicații de editare a pozelor și a vidoclipurilor și oferă utilizatorilor și o comunitate a fotografilor,  #VSCO, unde se pot distribui și împărțăși imagini.
De asemeneam aplicația îți permite să faci poze direct din aplicație și tool-uri de editare foarte ușor de folosit: cropping, borders, exposure, contract, etc.  Ce este special pentru această aplicație însă, este varietatea impresionantă de filtre ce pot fi aplicate, fără a ”încărca” foarte mult imaginile, oferindu-le un aspect deosebit, clasic.


 

3. Prisma Photo Editor
Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație gratuită, disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS, care permite editarea pozelor și transformarea lor ”în picturi a lui Dali sau Picasso” așa cum este descrierea ei oficială, cu ajutorul numeroaselor filtre și stiluri. Există și opțiuni suplimentare, care sunt contra cost, dar chiar și varianta free oferă destul de multe funcții de editare.

4. Instasize

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație pe cât de complexă, pe atât de ușor de folosit, disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS. Oferă o librărie impresionantă de filtre, opțiuni de redimensionare, editare de text, brightness, contrast, sharpness, etc.


 

5. Adobe Lightroom

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație utilă pentru fotografii profesioniști, care permite și prelucrarea pozelor de dimensiuni mari. Oferă o serie de tool-uri de editare presetate și este ușor și intuitiv de folosit. Varianta Premium este mult mai ofertantă, din punct de vedere al opțiunilor de editare pe care le oferă, dar, pentru o editare simplă, nu foarte complexă, varianta free este foarte utilă.

6. Adobe Photoshop Express

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este una dintre cele mai populare aplicații de editare foto care oferă o serie de funcții de editare standard și o selecție limitată, aș spune, de filtre în comparație cu alte aplicații. Este mai mult o aplicație de corectare a pozelor, dar ea este ușor de folosit și poate fi o soluție pentru o editare rapidă a unei fotografii.


 

7. Visage

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație gratuită, care are o serie de funcții de editare în special pentru pozele de tip selfie sau orice imagine portret. Este utilă dacă vrei să acoperi anumite imperfecțiuni ale pielii, să aplici make-up, sa schimbi reflexiile pielii sau să adaugi un background personalizate. Aplicația în varianta free are reclame, iar pozele vor fi salvate cu un watermark (hashtag). Dacă vrei să scapi însă de acestea, poți oricând să faci un upgrade la varianta Premium, contra cost. 


 

8. Foodie

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Dacă pasiunea ta este să gătești și dacă vrei să și împartășești imagini cu preparatele tale într-o comunitate sau chiar pentru prieteni, aplicația Foodie s-ar putea să îți fie de folos. Ea este special gândită pentru imaginile cu mâncare, iar filtrele și celelalte opțiuni pe care le oferă nu vor face atceva decât să ofere preparatelor tale un plus de ”gust”.


 

9. Google Photos

Disponibilă pentru Android| Gratuit

Dacă nu ești în căutarea unor funcții avansate de editare a fotografiilor, dar vrei să aplici câteva filtre, să decupezi sau să modifici luminozitatea și contrastul pozelor salvate in Google Photos, ai această posibilitate. Google Photos este, în acest moment, aplicația implicită pentru accesarea fotografiilor pe majoritatea dispozitivelor ce rulează cu sistem de operare Android. În plus, e bine să știți că acest program nu este doar o galerie foto, cu funcții de editare, dar și este o platformă eficientă de stocare a fotografiilor si videoclipurilor.

10. Google Photo Scan

Disponibilă pentru Android| Gratuit

Este o aplicație foarte utilă pentru scanarea pozelor făcute pe hârtie fotografică și transformarea lor în fotografii digitale. Este adevărat că pentru acest lucru ai putea folosi un scanner, dar, de obicei, ele sunt destul de costisitoare. Dacă ai o poză mai veche pe care ai vrea să o împărtășești cu prietenii tăi sau chiar dacă vrei sa oferi un album digital din acest gen de imagini drept cadou pentru cineva drag, Google Photo Scan este o aplicație potivită și foarte ușor de folosit, chiar cu telefonul tău.


 

Aplicații de editat poze contra cost

Există, bineînțeles, și aplicații de editat poze contra cost. Iată câteva dintre ele:

1. SKRWT

Disponibilă pentru iOS și Android
Aplicația are o mulțime de funcții printre care: automatic cropping și perspective correction care te ajută să încadrezi cât mai bine imaginea.

2. TouchRetouch

Disponibilă pentru iOS și Android
Este o aplicație foarte interesantă, care se ajută să scoți anumite elemente nedorite din pozele tale, cum ar fi cablurile, indicatoarele stradale sau orice altceva îți dorești. Te ajută, de asemenea, să îndepărtezi roșeața pielii, pistruii sau alte imperfecțiuni ale feței.

3. Pixelmator

Disponibilă doar pentru iOS
Este o aplicație profesională care poate fi folosită și de către graphic designeri și care are și o variantă pentru desktop.

4. Superimpose X

Disponibilă doar pentru iOS
Este o aplicație care te ajută să combini pozele între ele și îți oferă o mulțime de tool-uri pentru ediatre.
 

Aplicații pentru modificat poze


Dacă ești interesat să editezi imaginile portret sau cele în care apar anumite părți ale corpului, există și aplicații special concepute pentru acest lucru. Iată câteva exemple:

1. Body Tune

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație cu o interfață ușor de folosit care are o mulțime de funcții pentru editarea înălțimii, a taliei, a mușchilor abdominali și a culorii pielii.

2. Perfect Me

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație gratuită, disponibilă atât pentru Android cât și pentu iOS, ușor de utilizat, care îți permite să modifici unele detalii la față, să adaugi autocolante la fotografii și multe altele.

3. Plastic Surgery Simulator Lite

Disponibilă pentru iOS și Android| Gratuit

Este o aplicație ușor de folosit, care permite modificarea anumitor părți ale feței cum ar fi modificarea formei nasului, a buzelor, dmensiunea ochilor, etc.

 

Concluzie?

 
Nu trebuie să fii un fotograf profesionist ca să faci poze frumoase și să impresionezi pe toată lumea. Există o multitudine de aplicații de acest gen, unele gratuite, așa cum sunt cele pe care le-am menționat deja, dar și unele contra cost, cu multe funcții Premium care pot duce fotografiile tale la un alt nivel. Îți recomand să le încerci pe rând, ca să te familiarizezi cu funcțiile de editare și să îți lași imaginația să zboare!

Vă doresc fotografii reușite și toate cele bune! Dacă vrei sp ne spui și tu ce aplicații folosești pentru editarea pozelor, te invit în Comunitatea Orange.

Sursa foto: play.google.com

 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.